Jahutusventikad
Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators
- totu
- I live off from the mud
Tundub olevat konkreetse ventika tootlikuse (läbipuhutava õhu maht ajaühikus) ja tarbitava voolutugevuse muutumise tabel vastavalt õhu läbivoolu takistusest lähtuva staatilise rõhu muutumisele. Ventilaatori ajami koormus on suurim vabas õhus (maksimaalne õhu hulk) ja väikseim suletud läbivooluga (keerutab sama õhku ümber telje).
Tehtud, mõeldud.
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
NiiStupiduser kirjutas: 1. Kui suur see imemise/puhumise vahe on? Paljudel sõidukatel paistab vent olevat pandud justnimelt puhuma. Ise mõtlesime panna samuti puhuma aga Su jutt võttis kahtlema...
Suvalise vendi andmed:

Vent on mõeldud siis vastavalt paigutamiseks ükskõik kummale poole radikat - mina saan sellest tabelist niiviisi aru et puhudes on efektiivsus suurem
+
+ Kui mingis afektiseisundis sõita töötava vendiga vette siis radika taga olev töötav vent imeb labad radikasse - puhuv vent ei tohiks seda tehaJokker kirjutas:Enda kogemustest tean, et iga el. mootor tahab suht head jahutust, et määre püsiks laagrites/puksides ja mähiste eluiga oleks pikem, seega kui ventilaator on mootori pool ja imeb kuuma õhku läbi radiaatori (temp. 90-100 kraadi + el. mootori oma soojus + bensiini-/diiselmootori poolt kiirguv soojus = umbes 130-150 kraadi). Arvestage ise kui pikk siis ventilaatorimootori tööiga on. Mina enda projektis panen igatahes 2 ventilaatorit puhuma.
-----------------------------------------------------------------------------------
Samas :
Veiko kirjutas:Imemine on sellepärast efektiivsem,et kogu õhk mis tuleb tuleb läbi radiaatori.Puhumisega avaldav radiaator takistust ja õhuvoolu kiirus on väiksem.Seega ka jahutava õhu kogus on väiksem.
+
+ liikuva auto puhul jääb eespool asuv mittetöötav ventilaator ise õhuvoolu takistuseksFB kirjutas:kas ei ole raske kui mitte võimatu radikat effektiivselt läbi pesta juhul kui 2 el.venti on paigaldatud ettepoole? Mul omalgi sellega alati tükk tegemist kuigi eest on kõik lahti. No ja kui tekib veel vajadus seda sõidu ajal teha siis kuidas see toimuks???
= Kui mul õnnestub leiutada miski moodus kuidas kiirelt ja lihtsalt vente eemaldada, kaldun vist siiki rohkem puhumise kasuks otsustama.
Kui suurt rolli mängib labade kaugus radiaatorist ?
PS: Sry hoogu sattusin
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
- totu
Viimasest tabelist lähtudes:
1. tegemist on sama ventilaatori kahe versiooni andmetega (üks imeb, teine ei ime, st. puhub)
2. See, mis imeb, on efektiivsem takistuse puudumisel, nt. puhta radiaatoriga kihutav sõiduauto.
3. See, mis ei ime, on efektiivsem suurema õhu läbivoolu takistusega e. vasturõhuga nt. poolummistunud radiaaroriga poris püherdav maastur.
4. - 12. Igaüks teeb ise järeldused
13. See on kõigest teooria, kuigi loogiline.
14. Need õnnetud, kelle autol on kondi radikas, ei saa valida lisaventika paigaldamise kohta. Ainuke vaba koht on radika ja mootori vahel.
15. Kondi radika ees olevad ventikad ei ole piisavad mootori jahutamiseks, liiga suur õhukadu radikate vahelt.
16. Parandage, kui eksin.
1. tegemist on sama ventilaatori kahe versiooni andmetega (üks imeb, teine ei ime, st. puhub)
2. See, mis imeb, on efektiivsem takistuse puudumisel, nt. puhta radiaatoriga kihutav sõiduauto.
3. See, mis ei ime, on efektiivsem suurema õhu läbivoolu takistusega e. vasturõhuga nt. poolummistunud radiaaroriga poris püherdav maastur.
4. - 12. Igaüks teeb ise järeldused
13. See on kõigest teooria, kuigi loogiline.
14. Need õnnetud, kelle autol on kondi radikas, ei saa valida lisaventika paigaldamise kohta. Ainuke vaba koht on radika ja mootori vahel.
15. Kondi radika ees olevad ventikad ei ole piisavad mootori jahutamiseks, liiga suur õhukadu radikate vahelt.
16. Parandage, kui eksin.
Tehtud, mõeldud.
no proovin parandada veidi siis:
muide, enamus ventilaatoritel on labad disainitud ühtpidi efektiivsemalt töötama.totu kirjutas:1. tegemist on sama ventilaatori kahe versiooni andmetega (üks imeb, teine ei ime, st. puhub)
alates 70-80 km/h liikumiskiiruse juures pole enam absoluutselt oluline, kas ventikas on eespool või tagapool radikat. Õhuvoolud muutuvad niiehknaa piisavalt suureks et radikat vajalikul määral jahutada.totu kirjutas:2. See, mis imeb, on efektiivsem takistuse puudumisel, nt. puhta radiaatoriga kihutav sõiduauto.
konditsioneer ongi juba õnnetus omaette, need õnnetud saavad oma saatust vaid sellega muuta et eemaldavad selle äärmiselt mitteoffroadiliku lisavarustuse.totu kirjutas:14. Need õnnetud, kelle autol on kondi radikas, ei saa valida lisaventika paigaldamise kohta. Ainuke vaba koht on radika ja mootori vahel.
http://www.kgk.ee/est/tooted/fred/MCCBe ... uhurid.pdf
siin kah rida vente ja ise panin omale kah siit valikust ühe!
kel huvi,saan aidata ostmisel!
Ole hea ja ütle, mis autole sa panid, missuguse ventika ostsid ja kui palju maksis ning kuidas toimetab?leek kirjutas:http://www.kgk.ee/est/tooted/fred/MCCBe ... uhurid.pdf
TR3 BHC
Madis 5115033
Madis 5115033
paigaldasin selle oma 2.5l cherole ja kusjuures kui tabelit vaatan siis ei tule kohe meelde milline ehk siis vaatan homme ventika pealt täpse margi.neid vente on ikka müüdud omajagu kah!Madis kirjutas:Ole hea ja ütle, mis autole sa panid, missuguse ventika ostsid ja kui palju maksis ning kuidas toimetab?leek kirjutas:http://www.kgk.ee/est/tooted/fred/MCCBe ... uhurid.pdf
ind aasta tagasi oli 1k kanti.
linnas sõiduks on piisav aga kuna tahan ikkagi maastikule ronida siis kas tuleb koda,mis plekist ümberehitada või panna tteine vent juurde teisepoole radikat.sealt kah kondiradikas eemaldatud!
Mõõdu järgi vali. Tripac`i omadel saab õhuvoolu suunda muuta puhuv<->imev. Aga eks sa pead selle 406-se Tripac`i oma panema kui mahub. Matkajate autole ,,sai valitud" (suuremat siis polnud) 330 ja Andres pole kurtnud , et lahja oleks.
Praegu peaks suuremaid Soomes olema ka, Eestis kohal ei hoita (tellimisaeg u 3 päeva). Kui ,,laivis" näha tahad siis mul mõned tellitud. 24V autodel olen kasutanud SPALI VA08-t, Ladoga pidas meie Turismi autol ilusti vastu ja töötab siiani.
Praegu peaks suuremaid Soomes olema ka, Eestis kohal ei hoita (tellimisaeg u 3 päeva). Kui ,,laivis" näha tahad siis mul mõned tellitud. 24V autodel olen kasutanud SPALI VA08-t, Ladoga pidas meie Turismi autol ilusti vastu ja töötab siiani.
L-14-5112-12 L-20-100-00-725 -L-20-100-00-742
L-14-4213-12
L-14-4213-12
Viimati muutis leek, R Sept 05, 2008 4:41 pm, muudetud 3 korda kokku.
- erik
- Aktiivne Pikendus
Sa nüüd midagi sassi ei ajanud? Imeb radiaatorist ja puhub mootori poole, mis sa siis soovid, et puhuks vastu sõidutuult?leek kirjutas:L-14-4213-12
mul see vent vahel ja avastasin,et ta imeb külma õhku läbi radika,ehk siis puhub mootor peale!
aga täna leidsin,et see asi pole mitte õige,et ta peaks ikkagi puhuma radika peale!
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
läks pisut viltu,ikka õigetpidi toimiberik kirjutas:Sa nüüd midagi sassi ei ajanud? Imeb radiaatorist ja puhub mootori poole, mis sa siis soovid, et puhuks vastu sõidutuult?leek kirjutas:L-14-4213-12
mul see vent vahel ja avastasin,et ta imeb külma õhku läbi radika,ehk siis puhub mootor peale!
aga täna leidsin,et see asi pole mitte õige,et ta peaks ikkagi puhuma radika peale!