Maardu-Kallavere prügiväljad

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

nohik
Fitting 38"

Postitus Postitas nohik »

rommi kirjutas:Ka minu poolt mõned klõpsud - vahva päev oli. Tänud Villule ekskursiooni eest läbi teise Eesti! Suur potjomkini küla, loomulikult mitte ühtegi trikoloori pühade puhul. Seal läheduses lausa higematvalt ilus maastik, noored männimetsad täis olmejäätmeid ja autokumme... :(
http://www.reaktor.ee/24_02_maardu/
Kui sa juhuslikult GPS-iga need prügimäed jäädvustasid, siis võiksid need Teeme Ära 2008 raames üles anda, saaks vahest ka selle kandi puhtaks. Iseasi kui kauaks, aga algus oleks tehtud. Kui GPS-i kaasas polnud, siis võiks selle raja märgistamise mõttes uuesti läbi sõita.

Madis
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

nohik kirjutas:
rommi kirjutas: Kui sa juhuslikult GPS-iga need prügimäed jäädvustasid, siis võiksid need Teeme Ära 2008 raames üles anda, saaks vahest ka selle kandi puhtaks. Iseasi kui kauaks, aga algus oleks tehtud. Kui GPS-i kaasas polnud, siis võiks selle raja märgistamise mõttes uuesti läbi sõita. Madis
Gepsu kaasas pold kahjuks... ja mõtlesin isegi, et võiks need ära kaardistada küll. Aga lepime midagi kokku, põhimõtteliselt kuna väga raju offroad seal pole, siis võib jätta mõne pühapäeva peale? 02.03?
Kindlasti tuleks mõni kohalik kaasa rääkida, see kergendaks OLULISELT tööd...

Teeme ära! :)
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
ehitusmasin
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas ehitusmasin »

Teeme ära jaoks on seal kaardistada päris palju :?
+3725013674 Tanel
http://www.ehitusmasinad.ee

Mod.Traktor
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

Tänud ka minu poolt vahva ekskursiooni eest :thumb:

Ma arvan, et tegelikult võiks kogu selle Maardu ja Ülgase tee äärse putkanduse üheks suureks prügilaks kaardistada. Ja pealegi saab seal see prügi koristamine olema ilmselt probleemne, kuna üsna raske on selgeks teha piiri kus kohast lõppeb olmeprügi ja algab "suvila" soojustus :lol:
Olgem ausad, siis enamus nendest onnidest on ju tehtud ehitusprügist.
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

No kuskilt võiks sellegipoolest ju pihta hakata. Mida rohkem seda uudistesse jõuab seda parem... ja väga tore kui "maasturimehed" selle üle muretsevad.
Kasutaja avatar
Panda
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Panda »

Kahju et ei teadnud õigel ajal üleskutset lugeda. Oleks ka loomulikult kaasa tulnud kodu ümber müttama. :)
Rommi selle kaardistamise üritusega olete hiljaks jäänud. Need kohad kõik juba "Teeme ära 2008"seltskonnale ammu tuttavad.

Tsiteerin ühest teisest foorumist :

Pandakaru
Postitatud: 24.02.2008 16:21 Teema:

--------------------------------------------------------------------------------

Siin lisan ka nüüd selle Kanal2 uudise lõigu. Vaadake ja imestage. Selle koristamiseks vallal raha ei ole ja Liis peab seda taotlema fondidest. Rebala Muinsuskaitse detaili ja uue keskuse projekteerimise algatamiseks antakse raha nagu "nipsust". Lihtsalt anname ühele inimesele 900 000eeki mitte millegi vajaliku tegemiseks.

http://www.reporter.ee/index.php/2008/0 ... ment-50481

http://fotoalbum.ee/photos/Pandakaru/sets/136360

Pigem võiksite mõelda natuke kuidas aidata sellest jamast lahti saada. Näiteks kui lihtsalt teha üks suurem autokummide koristus. Minu käest võtab piiramatus koguses seda tasuta vastu Jõelähtme prügila.
4-Runner,UAZ 3303
Mudasõltlane alates 1999 sügissõidust.
Pandakaru 4x4
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

Mitte et mul midagi abistava käe vastu oleks, aga tegelikult oleks kaval sinna hoopis näiteks 4x4.ee poolt välja pakkuda patrullvalve. Siis me saaks ka tõsiselt midagi ära teha. Tänase päeva karm reaalsus on see, et kuu aja pärast on see sama ala uuesti väikese kultuurkihiga kaetud. Küll aga oleks ilmselt üsna suur abi, kui saaks näiteks kohaliku politseiga kaubale, et mingi paar kuud pakkuda paari autot valvesse kes siis korrarikujast koheselt politseile teada annaks ja vajadusel ka väikese fotoreportaasi kordasaadetud teost teeks. Igaljuhul kaoks ma arvan et üsna varsti neil prügi puistamise isu...
Lihtsalt selline utoopiline uitmõte..........
Lüüa võite, aga nii et sinikaid ei jää 8)
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Ma kujutan ette, et selle peale vastatakse järgmiselt: "Hakake abipolitsenikuks ja patrullige niipalju kui süda lustib." Mingit täidesaatvat võimu peale seadusevastase omakohtu rakendada ei saa ja metsateedel niisama kulgemist ei keela seal ka keegi ;)

Peaks ka täpsemalt välja uurima kuidas käituda kui satud näiteks mingile tondile peale... Okei, helistad politseisse - aga kui keset linna juba politsei mingi 2h kohale sõidab, siis vaevalt et see reostaja on nõus seal lahkesti koos sinuga maardu karjääride vahel ootama. Ja hiljem ainult sinu fotomaterjali põhjal - kahtlane kas üldse hakatasegi menetlema. Vaja oleks mingi kurja kohaliku keskkonnainspektori numbrit, kes kohe midagi võimeline ka ette võtma on.
Kasutaja avatar
ivan
peedist pesumasinale...

Postitus Postitas ivan »

Kindlasti ei jätnud nähtud pilt mitte kedagi külmaks ja selle tulemusena vaatame kõik veelgi tähelepanelikumalt ringi mis toimub meie kodukandis. Arvatavasti on meile kõigile silma jäänud mustad prügikotid väikestel kõrvaldeedel kraavides. Neid, kes selle sinna maha jätavad, ei tule kaugelt otsida. Teatud liik inimesi jaksavad endale liisida auto, ehitada suvila aga prügi väljaveo eest maksta ei jõua. Omal kogemus, kus suvila omanikud siin Lagedil oma prügi põllule kivikalmesse regulaarselt poetavad, sest NEIL JU POLE KOHUSTUST SÕLMIDA PRÜGI VÄLJAVEO LEPINGUT! Aga kuskile on vaja see prügi poetada. Korra olen lasknud ühel vennikesel politsei ähvardusel prügi pagasnikuse tagsi laadida, teinekord lihtsalt võtsin sappa, sõitsin kohale ja ootasin kuni vend lahkus veel maha laadimata prügiga (koht asub mul majast ca 300 m kaugusel põllul).
Tahan öelda seda, et me ei jõua seal valvata aga me saame valvata oma kodukohas ja seda mida me nägime pühapäeval, see tuleb tuua avalikuse ette, võimalikult palju pilte, kellel võimalus tele kohale tuua, keskkonna ametilt aru või nõu küsida kuidas need reostajad ise panna oma s...a koristama ja nendeks on need ilma igasuguse ehitusloata putkade omanikud ilmselt ei kellegi maal. Vanad rehvid on nende samade isikute töökodadest. Kui me sinna läheksime ja teeksime puhtaks, siis oleks see paari kuuga samasugune nagu enne koristamist.
Seega tuleks igal kohalikul omavalitsusel nõuda ka suvilate omanikel prügiveo lepingut, kui vaja, siis algatagu vastav seaduse muudatus.
Antud "prügiasunduse" ravimisel aga ei ole minu arvates teist väljapääsu kui üks suur buldooser, mis kogu "prügiasunduse" kokku lükkab ja siis ära viib kõrval asuvasse prügilasse. See koht on potensiaalne epideemia puhkemise allikas. Puudub joogivesi, elekter, kanalisatsioon ja isegi elementaarsed puhastuseadmed ja seda rannikust mitte just väga kaugel. Raudselt läheb see solk merre. Epideemia oht peaks võimuorganitele olema väga hea põhjus kogu see asundus sulgeda. Siin on ainult üks väike probleem ja selleks on "vene karu".
Mul ettepanek see teema tõsta kisatoru alla, see ei ole ajaviite küsimus.
Metsast oled sina tulnud ja metsa pead sina minema.
nohik
Fitting 38"

Postitus Postitas nohik »

Sa võid eesli jõe äärde viia, aga sa ei saa sundida teda jooma. St isegi kui igalt suvilalt nõutaks prügiveo lepingut, ei välistaks see metsade reostamist. Kindlasti tekib rämpsu liiga palju, et seda ära vedada lasta või lihtsalt kogu see ettevõtmine on liiga keerukas jne jne (eks igaüks leiab oma põhjenduse, mille taha pugeda). Sõites mööda Eestimaad ringi on äärmiselt masendav see pilt, mis tihti metsade all avaneb. Teisalt on prügi probleem täpselt samasugune nagu joobes sõitmine või kihutamine. Seni kuni trahvid on liiga väikesed ja üldsus seda pahaks ei pane, jätkub kõik vanaviisi. Teeme Ära 2008 on hea kampaania, aga nagu enamus suunatud tagajärgede likvideerimisele, mitte ennetusele. Peamine, mida me praegu teha saame, on aktiivselt osaleda koristuskampaanias nii prügilate märgistamisel, kui ka koristusel. Peale koristust võime korraldada nn järelvalve safareid, et vaadata, kas meie poolt koristatud kohad on puhtad või mitte. Metsade reostajad on isegi nii rumalad ( loe: laus lollid), et viskavad ära enda nimelisi jäätmeid, mis võimaldab neid kindlaks teha ja trahvida.

Kui me tahame üldsuse tähelepanu antud probleemile tõmmata, siis võtame ühendust Teeme Ära korraldajatega, kutsume Reporteri tiimi kaasa metsa prügilaid otsima ja näitame enda hoolivusega eeskuju teistele. Ei saa lubada, et asi paraneb, aga vahest natuke ikka. Peale selle saab ka Reporter lisaks Britney tegemistele midagi eetrisse lasta.

Madis
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

tegelikult pidasingi rohkem seda silmas, et kui seda kajastatakse meedias, et alates tänasest on "Meie Suured ja Tugevad Tüdrukud" patrullis , siis peaks kaduma ka igasugune isu prügi sinna paigutamise osas. Ja sestap, et see tõesem tunduks peaks seal ka mõnda aega olema näha tõsiseid maastureid....

Antud pakkumise mõju on pigem psüholoogilist laadi. See tähendab, et kui Tallinn-Tartu maanteel jüris juhtub liiklusõnnetus , siis selle hetkeni, kuni vrakid ja politsei kohal on liiklus eeskujulik. Kui autod kadunud jätkub kihutamine samas vaimus.
Kui aga kajastab seda ajakirjandus , TV ja Raadio, ning ühtlasi mainib, et nüüdsest hoiab politsei antud paigal silma peal ja ka reaalselt patrulli seal kandis näha on, siis mõne aja pärast ei kihuta seal keegi vaatamata isegi olukorrale, et täna seal polegi politseid..... Ok , üksikuid lolle leidub , kuid nende vastu ei aita ei püssi ega ussirohi. Küll aga mõjub see enamusele hallile massile, kelle tekitatud ju valdavalt see prügi on.

Ja teiseks oligi mu mõttekäik selle kokku leppimise all selline, et me ei peaks ootama 2 tundi politseid.... krt kui meie anname abikäe, kas siis nemad ei võiks seda teha ? See olekski läbirääkimise küsimus kohalike võimuesindajatega.

Ja tegelikult tuleks see sõnum viia kindlasti pigem vene kui eesti keelsesse meediasse :!:
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Enamus sellest prügist on ilmselt sinna toonud tegelased,kellel on sügavalt savi seadustest ja viisakusest.Rommi jutt ilmselt õige,ei usu ka mina et politsei sellise "pisiasja"peale reageeriks,nad ei saa oma praegusete kohustustega hakkamagi.Ok,tuleb keegi kuri onu teeb trahvi,ja edasi.Kui juba bussijäneste käest raha kätte ei saa,siis nende prügvedajate käest veel vähem midagi saab.
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Veel "paremaks"läheb,mis järgmiseks.
http://www.postimees.ee/250208/esileht/ ... iku-metsas
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

See teie paljukiidetud seadus on minu meelest oma olemuselt kohati lollakas.

Kohalikud prügilad pandi suure hurraaga kinni ja prügi peab 50+ km taha vedama. Lollus mu meelest...

Teisalt muidugi ei veetud ka väikeste prügilate olemasolul kõike prügi sinna, alati on seltsimehi, kellele prügila liiga kaugel.
Laitsele Vasalemma poolt lähenedes oli kõigepealt paar kilomeetrit (OK, võib-olla veidi vähem) teeäärset prügilat ja siis alles hakkasid daatsad peale...
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Pikemas perspektiivis saaks metsad- maad puhtaks ainult riigiorganite toel. Oleks kogu prügimajandus Riigi toteeringul ja oma jäätmete utiliseerimine tasuta, alates mingist kogusest toodaks ka tasuta konteiner kohale, saaks Eesti puhtaks küll. Kõik me toodame prügi ja rohkem need kes rohkem teenivad st. maksavad rohkem makse. Minupärast võiks olla saaste- vms. maks nt. 1% sissetulekust, juriidilistel isikutel vastavalt tegevusalale. Prügilad ja "prügivastuvõtu kohad peaks olema avatud ka nädalavahetustel (laupäevase suurpuhastus sodi saaks ära viia pühapäeval). ...Oleks peaks jne.
Kindlasti parandab suurpuhastus olukorda mõneks ajaks, TEEME ÄRA!
Tehtud, mõeldud.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”