Kaks algaja-küsimust 1991. a. Cherokee suunatulede kohta
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
Kaks algaja-küsimust 1991. a. Cherokee suunatulede kohta
Tere, ja häid jõulupühi kõigile!
1. Kas Cherokeel peabki nii olema, et ükskõik kumma suuna sisselülitamisel vilguvad armatuurlauas mõlemad kontroll-lambid?
2. Mis võib põhjustada suunatulede koleaeglast vilkumist (ca 2 korda normaalsest madalama sagedusega)? Ohutuled plingivad normaalselt. Tunnistan, et lampe ma pole veel vaadanud, aga vähemalt heledus ei ole neil küll midagi eriti vägevat.
1. Kas Cherokeel peabki nii olema, et ükskõik kumma suuna sisselülitamisel vilguvad armatuurlauas mõlemad kontroll-lambid?
2. Mis võib põhjustada suunatulede koleaeglast vilkumist (ca 2 korda normaalsest madalama sagedusega)? Ohutuled plingivad normaalselt. Tunnistan, et lampe ma pole veel vaadanud, aga vähemalt heledus ei ole neil küll midagi eriti vägevat.
1991 Jeep Cherokee 4.0 Ltd
- v6rrimees
- Õlleraha võiks ikka olla...
Re: Kaks algaja-küsimust 1991. a. Cherokee suunatulede kohta
Esimesele küsimusele vastam: Minu cherol on jah alati mõlemad kontroll-lambib vilkunud suunda näidates.olevtoom kirjutas:Tere, ja häid jõulupühi kõigile!
Teisele küsimusele vastavad ilmselt targemad...
Minu pakkumised on relee/ lampide võimsus.
Kontakt 5110092
Võistelnud aastast 2002
....................................................
Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
Võistelnud aastast 2002
....................................................
Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
Re: Kaks algaja-küsimust 1991. a. Cherokee suunatulede kohta
Aitäh, siis võib loota, et mõni šveitsi kuliibin pole elektriskeemi ümber ehitanud.v6rrimees kirjutas:...Minu cherol on jah alati mõlemad kontroll-lambib vilkunud suunda näidates....
1991 Jeep Cherokee 4.0 Ltd
Aeglasema vilkumise põhjuseks vale suunarelee. Minu Grandil algselt vilkusid nii suunad kui ohukad sama (normaalse) kiirusega. Mingi hetk põles suunarelee läbi, panin ajutiselt ohukate relee asemele, läksid aeglaseks. Uut releed otsidest vastati mulle partsudest, et ma olen loll ja ongi ainult ühte sorti releed (sellised, nagu mul ohukatel) ja tuli osta teine samasugune. Nendel vanadel jeepidel nimelt bimetalliga releed, mille vilkumise kiirus sõltub koormusest (tulede arvust, mis korraga põlevad)
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
mul vilgub küll sellepoole oma mille sisse lülitan...aga krt hmme vaatan täpsemalt järgi...päris pead ei anna 

Kaks saia, üks piim
Subaru OB 2,0D (2012); Duster 1,5d (2010); Toyota LC 4,0D (1983); Jeep Cherokee 4,0i (1991); Toyota LC 4,0D (1986)
Subaru OB 2,5 NorthernLights 2019/05; BMW 745D V8; VW Arteon ShootingBrake 2,0tdi 2023/08
Subaru OB 2,0D (2012); Duster 1,5d (2010); Toyota LC 4,0D (1983); Jeep Cherokee 4,0i (1991); Toyota LC 4,0D (1986)
Subaru OB 2,5 NorthernLights 2019/05; BMW 745D V8; VW Arteon ShootingBrake 2,0tdi 2023/08
Teema algatamisest on küll juba ligi kaks kuud möödas aga sattusin oma Cherokeel armatuuri taha sobrama. Mul oli see mure, et kontroll-lambid üldse ei vilkunud, suunad ise vilguvad rahuldava kiirusega. Vilkus ainult miski lisakontroll-lamp mis on paigaldatud armatuurlaua alumisele osale. Vilguvadki ,muide, mõlemad kontroll-lambid korraga sest nende vool tuleb samat juhet pidi (valge, rohelise triibuga), väikese aasakesega läheb ühe suuna klemmilt teisele. Minul oleva skeemi kohaselt aga peaks mõlemale kontroll-lambile oma juhe tulema. Kusjuures tuvastasin, et suunatule vilkumine üleüldse ja selle kiirus sõltub kontroll-lampide olemasolust ja võimsusest. Tundub nagu seal käiksid hästi väikese võimsusega või isegi madalama nimipingega lambid. Tavalised pirnid (vist 1,2-vatised, 12V) ei lähe üldse põlema, õige õrnalt jõuavad hõõguma minna. Lahjema võimsusega (pirni pealt välja ei lugenud) hakkas juba läbi rohelise klaasi ka paistma kui ainult üks pirn sees oli. Kahe pirniga oli jälle nii nõrk, et ei paistnud midagi. Ei tea nüüd kas on kusagil juhtmetes mingi kala või äkki käivadki hoopis 6-voldised pirnid seal. Testriga mõõtsin pinget ainult 9V kui kumbagi pirni sees polnud.
On ehk kellelgi veel mingit skeemi kust selguks asja tegelik olemus.
On ehk kellelgi veel mingit skeemi kust selguks asja tegelik olemus.