milline vedrustus?
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
- erik
- Aktiivne Pikendus
Tavaliselt ju lääbasid (reaktiivvardaid) ei pikendata. Sest siis tuleks muuta ka kinnitusi raamil e. pmst tuleb siis väga palju ringi teha. Pikendamata lääbadega tõstetud autol tekibki selline effekt nagu rommi kirjeldas. Hea lahendus tõstmiseks on reduktor sillad. Siis lääbade nurk ei muutu aga auto tõuseb reduktori arvelt. Volvo ja moogi sillal näit. u. 15 cm.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Sa oled asjast õigesti aru saanud küll... aga enamus sõidavad siiski orig. lääbadega. Siiski, ka lühikese masina ja suure tõste korral ei saaks lääbasid piisavalt pikki, nii et nurgad samad mis originaalis jääks - nurga alla jäävad nad tavalise sillaga igal juhul. Nt orig. keerdvedrudega samurail on diagad praktiliselt maaga paralleelsed ja sisemised kinnitused kah suht lähestikku. Suure nurga oleva lääba põhiviga ongi selles, et löögi korral läheb osa pauku otse raami mitte amorti. Kokkuvõttes, offroadi puhul, kus ülesõidul (tee peal) on kiirus max 70km/h ja metsas keskmine 5-10km/h, siis pole ju tegelt suurt vahet.MahviaDeTyrk kirjutas: Vot ei saanud su mõttearendusest aru - ega suurema tõste korral ju lääbade nurgad ei suurene - lääbad tuleb pikemad teha, et nurgad õiged jääksid - või olen ma asjast valesti aru saanud
- erik
- Aktiivne Pikendus
Selleks, et võidupeale sõita, tuleb metsas ikka päris kiiresti liigelda. Eriti oluline on see krossis, kus möödumised tuleb tavaliselt teha raja kiiremates lõikudes. Selleks, et kiiresti sõites auto ka stabiilne ja juhitav oleks peab offroad auto vedrustus olema tasemel. Mugavus läheb samuti arvesse, sest pikkitunde kestev rappumine ei nüristaks vaimu ja ei väsitaks keha.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
- MahviaDeTyrk
- I live off from the mud
- Kontakt:
Sa rääkisid ju enda autost - millele sa ise talasilla alla aretasid - seega originaal lääbad, antud juhul ju ei oleks niikuinii kõne alla saanud tulla. Samuti pole ju tegemist väga lühikese autoga.rommi kirjutas:Sa oled asjast õigesti aru saanud küll... aga enamus sõidavad siiski orig. lääbadega. Siiski, ka lühikese masina ja suure tõste korral ei saaks lääbasid piisavalt pikki, nii et nurgad samad mis originaalis jääks.MahviaDeTyrk kirjutas: Vot ei saanud su mõttearendusest aru - ega suurema tõste korral ju lääbade nurgad ei suurene - lääbad tuleb pikemad teha, et nurgad õiged jääksid - või olen ma asjast valesti aru saanud
PS: Ei ole vaja isiklikult mulle selgitada miks ja kas spiraal on parem - ma ainult väitsin et spiraali eelistamise põhjuseks tuua pikem sillakäik on lollus (coilover on vähe teine teema)
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
Kuna olen ise ühe isendi essilla keerdvedrudele pannud ja seda tehase detailidel, siis riputan mõned pildid tehase välja lastud UAZ-st, millest ka ise eeskuju võtsin. Lisan kohe, et tehase vedrud on liiga jäigad ja tuleb leida endale sobiv variant.

Metsast oled sina tulnud ja metsa pead sina minema.
Minu jaoks on originaal-lääbad on tehase poolt valmistatud lääbad. Tagasillal on kasutusel mul land-roveri originaal-lääbad, landcruiseri lääbadega samas pikkuses.MahviaDeTyrk kirjutas:Sa rääkisid ju enda autost - millele sa ise talasilla alla aretasid - seega originaal lääbad, antud juhul ju ei oleks niikuinii kõne alla saanud tulla. Samuti pole ju tegemist väga lühikese autoga.
PS: Ei ole vaja isiklikult mulle selgitada miks ja kas spiraal on parem - ma ainult väitsin et spiraali eelistamise põhjuseks tuua pikem sillakäik on lollus (coilover on vähe teine teema)
PS: ma ei olegi üritanud isiklikult Sulle midagi seletada... vastasin lihtsalt ühele Su postile, kus mainisid, et ei saa mu mõtte-arendusest aru.
Kas näiteks Land Roveri esimeste lääbade silla külge aretamisel on mingit vahet, kas see kinnitub silla alt või silla pealt? Silla pealt pannes saaks laugema nurga alla vardad ja silla alla ei tuleks mingit kompunni, mis kuhugi taha kinni saab jääda. Kuidas see lääbade nurk ja kinnituste kaugus silla keskpunktist üldse praktikas mõjutab auto juhitavust? Kas nurga laugemaks saamiseks on mõtet varda kronsad raami küljest alla poole tuua(=veel mingi ader põhja alla ankruks)? Lähtuda võiks puhtalt metsaauto(
)kriteeriumitest, seega stabiilsus üle 90kmh jne pole oluline.
- MahviaDeTyrk
- I live off from the mud
- Kontakt:
Sellest kas lääbad on silla all või peal sõltub peale antidrive'i % ka silla roll center'i kõrgus (sõltub muidugi ka sellest kui palju kinnituspunktid liiguvad)
Eks kas see on mõistlik mõte sõltub konkreetse projekti muudest parameetritest ja sellest mida soovitakse saavutada
Väheke lugemismaterjali http://www.neohio-scca.org/comp_clinic/ ... cs2007.pdf
Eks kas see on mõistlik mõte sõltub konkreetse projekti muudest parameetritest ja sellest mida soovitakse saavutada
Väheke lugemismaterjali http://www.neohio-scca.org/comp_clinic/ ... cs2007.pdf
tartuoffroad.ee
5581340
5581340