Ühesõnaga vahet pole, ma või ka männikul omalõbuks edasi turnida, pigem oli see heatahtlik mõtteavaldus, kui mingi jama läbisurumine

Moderaator: Moderators
Olles olnud viimastel aasatatel abis mitme võistluse juures võin kahjuks sulle vastu vielda.Olle kirjutas:Olgenm ausad, kahe eraldi lisaraja tegemiseks läheks ju veelrohkem ressurssi. Teisalt minu pakutava versiooni kohaselt oleks korraldajal ka poole lihtsam turisti rada märkida , kuna pooled neist punktidest kattuks TR1 ja kasvõi TR2 punktidega. Ja veelkord toonitan seda, et tänase formaadi juures, kus võistlus on 2, kohati isegi 3 päeva, ei tohiks ju logistiliselt keeruline olla saata Turistoi siis sinna punkti kui antud lõigul proffide võistlust ei toimu.
Ma arvan, et olen. 100% kindlalt ei saa väita, kuna ma ei ole sellele väga suurt tähelepanu pööranud (1999-2003 ei puudunud vist üheltki Eestis peetud sõidult)Landy kirjutas: 1)Oled sa kunagi proovinud näiteks viimase autona minna mõnda võistluse kontrollpunkti? Mina olen korraldaljana sead teinud (ja öösel pimedas, et ära tuua "piuksutid", et need paari tunni pärast taas järgmisele etapile üles panna.)
Kui ei suuda , siis ei suuda, samas suudaks kindlasti ntx rommi 4runner kindlasti oluliselt kaugemale minna kui keskmine TR1. Loodaks ka enda auto vähemalt sama suutlikuks teha (ilmselt küll mitte nii kõrgeksLandy kirjutas: Ma ei kujuta küll ette, kuidas linnarehviga või muidu "alavarustataud" autod seda suudaks. Ka teistel MT rehvi ja vintsiga masinatel tuleb sellise raja läbimine klausiga "tahan tervelt ja puhtalt koju jõuda" ära unustada. Offroadist oleks asi kaugel, tuleks võistlus a'la "Suur jalutuskäik".
Kui aus olla , siis ma ei taha hetkel su piuksuti jutust aru saada. Miks ? Esiteks ei olnud ntx Saarekollil turistidelmitte ühtegi piuksutiga punkti. Ja reaalsuses ei näe ma selle ka vajadust. Stardis seoti piuksuti auto külge ja Finišis uuesti lahti. Ka oleks võinud kirja panna lihtsalt aja või koos kohtunikuga kella taustal pilti teha. Veelkord toonitan, et Turist ei taha tammepärga, kullast medalit ja 15000.- kroonist kinkekaarti. Turist tahab lihtsalt võistluste raames ennast poriseks teha , koos proffidega õhtul õlut libistada ja mudajuttu ajada . Täna on mul võimalus valida kas sõita mööda bussipeatuseid ja vaatamisväärsuseid või minna Vabaklassi , kus võib lihtsalt juhtuda, et ma ei saa ei edasi, ega tagasi nii, et ma enda autot ära ei lõhu. ( Ütle, et saan ju ! Teoorias. Aga mis sa arvad, mis näo teevad võistlejad, kes sõidavad kohtadele 1-5 ja mina oma cruiseriga olen seotud punktide vahel kinni ja ütlen, et sry, mul pole kuhugi kiiret, ma hakkan praegu puudele kaltsukotte teibiga külge siduma, et ma oma ukseplekke mõlki ei ajaksLandy kirjutas: 2)Nagu eespool kirjutasin, siis peale "piksutite" kasutusele võttu on etappide asukoht muutunud kellaajalaiseks. Pannakse vahetult üles ja võetakse peale viimase masina finisheerimist maha, et jaamad ära nullida ja uude kohta üles panna. Suvesõidult on ere mälestus "veekatselt",kus esimesed masinad juba tulid peale, kui me viimased jaamu alles jooksujalu puude külge kinnitasime. Seega ei saaneid jätta TR0 meestel peale seda avatuks või teiseks päevaks üles.
Olle kirjutas: Kui aga midagi selle laadset peaks kunagi päevakorda tulema, siis oleks nii nõu kui jõuga nõus toetama ette võtmist.
Toodud teema väga hea, põrutage edasi, korraldajad loevad samuti foorumit ning head ideed on alati teretulnud.10-4 kirjutas:Kuid tegelikkuses on ikka nii, et ega ükski korraldaja ilmeselt selle jutuga sinu juurde ise ei tule. Seega peaks hoopis nendega maha istuma ja ennast natuke peale suruma, et asja kasvõi kordki proovida. Mina oleks igatahes nõus rajapanemisel ja punktiaruvtamisele oma õla alla panema, kui just töödele asi väga ette ei jää. (mul jube libisev graafik mida aga ma ise saan väga vähe libistada )
Laseks siis teistel esimesel korral proovida ja kuulata see nurin ära ning siis konstateerida fakte. Oli hea või oli halb. Ennem aga pole ilmselt mõtet seda teemat rohkem edasi suruda.
Suvel saavad sellistekeks kindlati olema nn. paadipunktid veekogudel. (Oh neid ilusaid mälestusi!) Lisaks võib ju alati panna jalgsipunkte mõne loodusraja äärde, kus auto tuleb parklasse jätta ja mööda (laud/jalg)teed jalgadele valu anda. Samasse kategooriasse jääks igasugu "mulgiheinamaad" ja muud varasemate suvesõitude "turismiobjektid".rommi kirjutas:Äkki olekski osad punktid üleüldse kohustuslikud jala. Ehk siis jube see looks juba olukorra, kus freelanderiga kodanikel on natukenegi lootust kõrgemate kollide vastu.