Oma auto pildid internetis - numbri varjamine?

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
speedbird1229
Got ARB and Nitrous?

Oma auto pildid internetis - numbri varjamine?

Postitus Postitas speedbird1229 »

Tere!

Olen pannud tähele, et paljud inimesed ei pane netti oma auto pilte nähtava numbriga. Blokeerivad selle photoshopis ära... Ise olen ka sama teinud üldiselt, sest numbri järgi võib ju vajalike vahendite olemasolul teada saada näiteks masina omaniku aadressi jne. Mis arvate, kas minu kartus ses osas on põhjendatud või muretsen liialt? :)
Georg

'96 Grand Cherokee Limited 5.2 V8
Kasutaja avatar
AndresJ
Rookie
Kontakt:

Postitus Postitas AndresJ »

Tänaval on ju ka sul masinal numbrid küljes ja aadressi saab teada ka siis kui sul järgi sõita ;)
Ise imestan, kuidas näiteks Autolehes on artiklid tuunitud autodest mille võimsust on ohtralt tõstetud, paigaldatud turbo, nitro vms. Selliseid modifikatsioone pole ju lubatud liikluses osalevale sõidukile üldse teha. Seal on aga auto pildid numbritega ja ka omaniku nimigi kirjas. Ja ise nimetavad veel oma masinaid "tänavalegaalseteks" olles võimsust näiteks 300% suurendanud. Huvitav, kus nad ülevaatust teevad ;)
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Postitus Postitas hulkur »

Ja teie mõtteavalduste point oli?
Kasutaja avatar
AndresJ
Rookie
Kontakt:

Postitus Postitas AndresJ »

hulkur kirjutas:Ja teie mõtteavalduste point oli?
Et küsija kartus ses osas pole põhjendatud ja ta muretseb liialt.
Kasutaja avatar
speedbird1229
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas speedbird1229 »

Hehee, okei :) Ega ma muud jah tahtnudki, kui küsida teie arvamust numbrite varjamise kohta. Eriti just seetõttu, et paljud inimesed värvivad neid numbreid piltidel üle.

Tänaval autole järgi sõites saab tõesti numbrit vaadata, kuid autofoorumid on tihti sellised kohad, kus inimesed räägivad, millist varustust neil autodele lisatud on, palju see maksis jne. Seda nii lihtsalt autol järgi sõites ei tuvasta, kui tegu pole just suurte rehvide või kängururauaga 8)
Georg

'96 Grand Cherokee Limited 5.2 V8
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

Tegelt on siin väga suur põhjus selles et eestlased ehk su oma naabrid(jah mitte kõik) on tavaliselt mega kadedad. Kui näevad autonumbrit kuulutuses, siis panevad pildi kokku et see ju sinu oma ja no mis raha sa auto eest tahad saada!! Oled rikkur mis muud varsti, aga seda nad ei näe et teinekord müüakse auto näiteks kuulutusehinnast kasvõi viisteist tuhat odavamalt, aga sinu rahakotti arvestatakse kuulutusehind. Ja üldse on inimestel komme tulla ise näppima autot kui teavad kus asub ja omanikku ei maldagi oodata ja sina imestad et kes kuram selle või selle asja ära lõhkus.
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

No see on meil. Aga milleks varjavad oma müügiautode numbreid heaoluriikide Soome, Rootsi, Saksa jm maade automüüjad? kusjuures, palju enam kui meil, vahel näeb vaid mõnda üksikut sodimata numbrit müügikuulutuses... :?
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Krt. Mina ka ei saa aru. Iga keskmine off-road auto on äratuntvalt omanäoline ka ilma numbrita ja selgelt omanikuga samstatav.

OK hõbedane LC 120 on vast ainuke erand.

Samas tumesinist Volvo 740 või hõbedast Toyota Corollat müües on täestii üsna raske neil eemalt vahet teha.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
414 AVM
Rock Crawler

Postitus Postitas 414 AVM »

Mina ka oma auto reg. numbrit kellelegi mitte kunagi ei avalda. Ja nime ning tel. numbrit samuti mitte. Need on ikka sellised delikaatsed isikuandmed mida isegi seadus kaitseb 8) . Igast pätte liigub ju ringi ja kui nad siin foorumit lugedes mõnda numbrit näevad, siis on ju kohe jamad lahti, ega nemad juba nalja ei mõista :para: . Ja siis veel KAPO, KRIPO ning muud lühendused - toksivad Neti otsingusse mõned märksõnad sisse ja saavad järsku teada, et mul selline must Suusu on :shock: :inct .
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
PriitV
Mudder

Postitus Postitas PriitV »

414 AVM kirjutas:Mina ka oma auto reg. numbrit kellelegi mitte kunagi ei avalda. Ja nime ning tel. numbrit samuti mitte. Need on ikka sellised delikaatsed isikuandmed mida isegi seadus kaitseb 8) . Igast pätte liigub ju ringi ja kui nad siin foorumit lugedes mõnda numbrit näevad, siis on ju kohe jamad lahti, ega nemad juba nalja ei mõista :para: . Ja siis veel KAPO, KRIPO ning muud lühendused - toksivad Neti otsingusse mõned märksõnad sisse ja saavad järsku teada, et mul selline must Suusu on :shock: :inct .
Ega ei tasu jah, sest Sinu auto on suisa ajakirjakangelane. See pilt küll lihtsalt niisama lustiks tehtud... Muuseas, kas Sul Nightwish ikka on autos? Mul selle konkreetse massinaga meeldiv kogemus, keerasin süüte sisse ja too võimsa häälega soomlanna hakkas kenasti laulma.
Aga siis nii, kunagi ju ei tea, kellel veel sellest autost pilte on. Number ju vahetamata ;) Ja kuna see tehtud selle hetke omaniku mitte vaid loal vaid suisa soovil ja autoriõigus kuulub pildi tegijale, ei saa keegi ka pahaks panna. Ahjah, modell katusel kuulub ka mulle :D Pole vaja isegi kripo-kapo-hujaposid 8)
Pilt
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Aga sa Uku nüüd naise käest saad. :rofl: Või ei saa siis üldse :roll:
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

Põhjusmõtteliselt on teoorias nii(pole veel lõpuni läbi närinud ehk mõelnud), et kui mina oleks uue ja kallima maasturi omanik, siis ei kaaluks vaid kindlasti kasutaks varianti et ARK-s ise oma autole müügi piirang peale panna. ARK-ist uurisin kunagi huvi pärast ja sealt öeldi et teoorias täiesti teostatav, aga kogemused puuduvad, s.t. keegi pole teinud seda veel näiteks Pärnu ARK-s. Milles mõte - ilmselt inimesi kes oma autot hetkel ei müü, see ei puuduta, aga mine tea(laenatakse sõbrale, sugulasel korraks või istuvad nood autos ja näevad vajalikke pabereid), aga põhjusmõtteliselt on teoorias võimalik kellegi auto "üle võtta" enda nimele nii, et inimene sellest midagi ei tea. Ja mis veel hullel - ühel hetkel võetakse lihtsalt koos politseiga talt auto üle ja kõik! Lihtsalt asja juures üks oluline asi - vaja teada auto andmeid, isikuandmeid ja natuke sahker-mahker ja JOKK ehk juriidiliselt kõik ok. NB! ma pole huiarr ega pätt, aga olen elus saanud mitu õppetundi sellistelt tüüpidelt ja nüüd mõtlen juba ette igaks juhuks erinevad variandid läbi, et mitte uuesti orki kukkuda. Teisisõnu Elu Õpetab!
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

No kamoon, see on juba foobia: antropofoobia või hoopis autodüsomofoobia või veel mingi muu asi, ise võib vaadata http://www.hot.ee/didibau/101.htm
:f
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Kasutaja avatar
hmm
Home Made Monster

Postitus Postitas hmm »

Ei ole foobia. Küll aastaid tagsi kui Eesti oli rohkem maffiariik siis juhtus minuga lugu kus tuttav viis minu Patroli teenindusse piduriklotside vahetuseks ja jättis teh passi autosse. See oli viimane kord kui autot nähti. Kui ostsima hakkasin siis selgus et ise olin oma auto maha müünud.
Alati saab paremini! TR3 piloot, nii mõnedki võidukad sõidud. tel: 5269391
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Dokumentide lohakile jätmine on tõesti oma lollus ja saab varem või hiljem karistatud. Auto numbrimärgi varjamine on foobia. Sama moodi peaks siis interneeduses varjama kiivalt oma telefoninumbrit, pärisnime, isikukoodi ja kontonumbrit. E-maili aadressi loomulikult ka. 99% inimestest ei oska ja ei saa midagi halba nende andmetega teha ja nende ühe protsendi jaoks olen mina näiteks nii väike mutrike, et mind ei taha keegi.

PS. jäin mõtlema, et kas mudase numbriga sõitmine on kah foobia või lihtsalt laiskus :lol: Enamiku puhul vist ikka laiskus...
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”