Äkilise pöörete tõusuga tekkivat valju kriuksu võib vabalt libisev genraatori rihm põhjustada.speedbird1229 kirjutas:enne tegi ta seda kriiksu peaaegu alati isegi siis kui laugel teel linnas valgusfoori juurest ära läksin veidikenegi normaalsema minekuga.
Kolina moodi heli tagant ning plõgin eest
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
- speedbird1229
- Got ARB and Nitrous?
Kusjuures midagi taolist pole ka üldse välistatud... Tegelikult olen seda kriuksu ka siis tähele pannud kui kiirendan täisgaasiga ning käik järsku alla vahetub näiteks. Siis käib ta muidugi korraks, mitte pikalt... Samas minumeelest näiteks Reimo proovis täislaksuga kiirendamist ja siis teisele vahetades midagi hullu ei olnud. Rohkem nagu keskpärase kiirendusega just tekib ta. Hammaste puhul oleks suurel kiirendusel ju midagi eriti hullu juhtunud juba. Ja et veelkord täpsustada... see heli tuleb tõesti kohe EEST sõna otseses mõttes. Käigukasti heli peaks mu meelest kusagilt altpoolt rohkem tulema.
Üritan homme lindistada seda häält.
Üritan homme lindistada seda häält.
Georg
'96 Grand Cherokee Limited 5.2 V8
Sellest "N" asendis õlisurve üles ajamisest - kuna mul Jeep enam-vähem "pühapäevaauto", siis nädala sees sõidan temaga väga harva ja laupäeviti tavaliselt siis tahab küll rohkem gaasi ja ootab mõne sekundi, enne kui tagurpidi hoovist välja liikuma hakkab. Nüüd proovisin seda mõneks sekundiks neutraali peale panekut ja auto liikus kohe paigast, nagu normaalne liikumine on. Siit tundub küll, et midagi selles õli liikumises on erinevat "N" ja "P" puhul. Mis aga kuiva hõõrdumisse puutub, siis seda ei tohiks küll tekkida, kui kasti õlitase normis. Kanalites liikuv õli lükkab ainult erinevaid käike sisse.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
- speedbird1229
- Got ARB and Nitrous?
Sellise liikumahakkamise viivituse eemaldamiseks pidavat see igal juhul kohe aitama.
Sain nüüd oma lindistused tehtud ja nad osutusid valet tüüpi mikrofoni kasutamise tõttu oodatust kehvemaks. Mingit aimu siiski äkki saate.
1. Tagasilla heli
Umbes 0:35 juures tegin ka veidike järsemat pidurdust ja siis on kuulda selle heli võimendumist.
2. Eest tulev krigin
Kummalisel kombel üritasin sirge peal täie väega seda heli tekitada ja no ma ei saa aru, praktiliselt nagu ei õnnestunudki! Kahjuks polnud sellist ülesmäge ka käepärast, kus saaksin seisma jääda ja kiirendada. Kas see rihma üleviskamine võib võimendust saada just mäest ülessõidul? Sel juhul tuleb seda kriginat justkui palju lihtsamalt, samas mootor peaks ju tegelikult ikkagi samamoodi käima nii ülesmäge kui sirgel... ?
Niisiis, suutsin ainult sekundiks saada tolle soundi ja suhteliselt kehvasti kuulda ka veel. Igatahes 0:04 peal klipis ta korra kostub.
ÄKKI saab keegi mingit aimu... Tänud!
Sain nüüd oma lindistused tehtud ja nad osutusid valet tüüpi mikrofoni kasutamise tõttu oodatust kehvemaks. Mingit aimu siiski äkki saate.
1. Tagasilla heli
Umbes 0:35 juures tegin ka veidike järsemat pidurdust ja siis on kuulda selle heli võimendumist.
2. Eest tulev krigin
Kummalisel kombel üritasin sirge peal täie väega seda heli tekitada ja no ma ei saa aru, praktiliselt nagu ei õnnestunudki! Kahjuks polnud sellist ülesmäge ka käepärast, kus saaksin seisma jääda ja kiirendada. Kas see rihma üleviskamine võib võimendust saada just mäest ülessõidul? Sel juhul tuleb seda kriginat justkui palju lihtsamalt, samas mootor peaks ju tegelikult ikkagi samamoodi käima nii ülesmäge kui sirgel... ?
Niisiis, suutsin ainult sekundiks saada tolle soundi ja suhteliselt kehvasti kuulda ka veel. Igatahes 0:04 peal klipis ta korra kostub.
ÄKKI saab keegi mingit aimu... Tänud!
Georg
esimese puhul on küll rohkem vee mulksumist kuulda...
aga arvan et ega selle lindistusega ikka viga ei tuvasta! Peab ikka konkreetselt mõnele asjatundjale näitama!
Aga üks hea soovitus...mida vanema generatsiooni mossemehed suvatsesid öelda...et, kui igat kolksu-mürtsu-kriginat kuulama hakata - siis ei saagi sõita
tegelt,ära saa valesti aru...ma ka ikka sellepoolt, et kui midagi viga ja närvi ajab - siis peab selgusele jõudma ja korda tegema!!!

Aga üks hea soovitus...mida vanema generatsiooni mossemehed suvatsesid öelda...et, kui igat kolksu-mürtsu-kriginat kuulama hakata - siis ei saagi sõita

tegelt,ära saa valesti aru...ma ka ikka sellepoolt, et kui midagi viga ja närvi ajab - siis peab selgusele jõudma ja korda tegema!!!
Kaks saia, üks piim
Subaru OB 2,0D (2012); Duster 1,5d (2010); Toyota LC 4,0D (1983); Jeep Cherokee 4,0i (1991); Toyota LC 4,0D (1986)
Subaru OB 2,5 NorthernLights 2019/05; BMW 745D V8; VW Arteon ShootingBrake 2,0tdi 2023/08
Subaru OB 2,0D (2012); Duster 1,5d (2010); Toyota LC 4,0D (1983); Jeep Cherokee 4,0i (1991); Toyota LC 4,0D (1986)
Subaru OB 2,5 NorthernLights 2019/05; BMW 745D V8; VW Arteon ShootingBrake 2,0tdi 2023/08
- speedbird1229
- Got ARB and Nitrous?
Tjah, selles esimeses oli mikker pagasisse suunatud ja seal tegid aukudest läbi sõites/järsemalt pöörates häält vist nii aknapesuvedeliku kanister kui ka Coca purgid
Too vihin/kolin on muidugi üle siiski nendest helidest.
Sellega jah igati nõus, et ei ole vaja kõikide helide pärast pead valutada. Kuna ma pole aga Eestis, siis tahan sellistes veidrates asjades sutsuke selgust saada, et midagi näiteks päris puruks ei läheks kusagil mägede vahel. Kahjuks ei ole mul ühtegi töökoda veel teada, kes Jeepi mõistliku hinna eest putitaks. Kui nüüd saan kelleltki teada, et oleks vaja kindlasti pilk peale lasta visata, siis eks ma otsiks mõne koha ja maksaks

Sellega jah igati nõus, et ei ole vaja kõikide helide pärast pead valutada. Kuna ma pole aga Eestis, siis tahan sellistes veidrates asjades sutsuke selgust saada, et midagi näiteks päris puruks ei läheks kusagil mägede vahel. Kahjuks ei ole mul ühtegi töökoda veel teada, kes Jeepi mõistliku hinna eest putitaks. Kui nüüd saan kelleltki teada, et oleks vaja kindlasti pilk peale lasta visata, siis eks ma otsiks mõne koha ja maksaks

Georg
Rihma krigin tuleb kõige paremini välja siis kui kohe peale külma käivitust (mida külmem ja raskem käivitus, seda parem) mootor neutraali või pargi peal korralikult pöördesse lasta. Tuled ja ventilaatorid võid ka sisse lülitada. Ülesmäge minnes võib see juhtuda siis kui käigukast suurenenud koormuse tõttu käigu alla lülitab (kick down) ja mootori pöörded sellega järsku tõusevad.speedbird1229 kirjutas: Kas see rihma üleviskamine võib võimendust saada just mäest ülessõidul? Sel juhul tuleb seda kriginat justkui palju lihtsamalt, samas mootor peaks ju tegelikult ikkagi samamoodi käima nii ülesmäge kui sirgel... ?
AndresJ kirjutas:Rihma krigin tuleb kõige paremini välja siis kui kohe peale külma käivitust (mida külmem ja raskem käivitus, seda parem) mootor neutraali või pargi peal korralikult pöördesse lasta. Tuled ja ventilaatorid võid ka sisse lülitada. Ülesmäge minnes võib see juhtuda siis kui käigukast suurenenud koormuse tõttu käigu alla lülitab (kick down) ja mootori pöörded sellega järsku tõusevad.speedbird1229 kirjutas: Kas see rihma üleviskamine võib võimendust saada just mäest ülessõidul? Sel juhul tuleb seda kriginat justkui palju lihtsamalt, samas mootor peaks ju tegelikult ikkagi samamoodi käima nii ülesmäge kui sirgel... ?

See, et sa ise niimoodi teed (kaua ei tee ka ilmselt

Tagasilla heli kohapealt meenutaks kuidagi rattalaagrit ikkagi kuid see võib ka petlik olla.
Kas su autol 2WD asend ka on kui jah siis tõsta taguots üles, pane mootor tööle, käik sisse (vajadusel kasuta püsikiirus hoidjat) ja mine kuula kus kohast see hääl tuleb. Enne muidugi veendu oma ohutuses ja veel parem kui abiline oleks rooli taga valmis "ekstreem" olukordadeks.
Kui pidev nelik siis tõstuki peal ja sama asja.
Kas su autol 2WD asend ka on kui jah siis tõsta taguots üles, pane mootor tööle, käik sisse (vajadusel kasuta püsikiirus hoidjat) ja mine kuula kus kohast see hääl tuleb. Enne muidugi veendu oma ohutuses ja veel parem kui abiline oleks rooli taga valmis "ekstreem" olukordadeks.
Kui pidev nelik siis tõstuki peal ja sama asja.
Jeep GC 5,2 -95a.
- speedbird1229
- Got ARB and Nitrous?
Selline mootorikäivitus oli küll ikka kohe väga julm
Õli pole korralikult ju ringi käima hakanud veel ja siis kohe kuumutama...
Üritan neutraali või Parki peal katsetada veidike pöördesse ajamist ja siis näeb, kas tekib too heli. Selles suhtes on õigus, et mäest ülesse minnes tekib ta käiguvahetuse momendil. Näiteks esimese käiguga äraminek, siis vahetus teisele ja kui gaas on korralikult peale vajutatud järsul mäel, siis miskipärast käigukast tahab veidike lahutada korra (võimalik, et libiseb mu kast selle koha peal rohkem kui tohiks), mille tagajärjel mootoril lähevad pöörded suuremaks ju hetkeliselt. Imelik muidugi jälle see, et kui ma gaasi ühtlaseks jätan tolle heli ilmumisel, siis ta ei kao ära mitu sekundit
Võib-olla on asi selles, et kui korra juba libisema hakkab, siis peab hoo mootoril maha võtma, et libisemine peatada...
Paraku on mul Quadra Trac ja seega ainult täienisti ülestõstmisel saab katsetada. Selleks peab otsima ikkagi mõne töökoja. Kui seda häält peaks tegema rattalaager, siis kas ta ikka kestab veel mõnda aega, kuigi teeb häält?

Üritan neutraali või Parki peal katsetada veidike pöördesse ajamist ja siis näeb, kas tekib too heli. Selles suhtes on õigus, et mäest ülesse minnes tekib ta käiguvahetuse momendil. Näiteks esimese käiguga äraminek, siis vahetus teisele ja kui gaas on korralikult peale vajutatud järsul mäel, siis miskipärast käigukast tahab veidike lahutada korra (võimalik, et libiseb mu kast selle koha peal rohkem kui tohiks), mille tagajärjel mootoril lähevad pöörded suuremaks ju hetkeliselt. Imelik muidugi jälle see, et kui ma gaasi ühtlaseks jätan tolle heli ilmumisel, siis ta ei kao ära mitu sekundit

Paraku on mul Quadra Trac ja seega ainult täienisti ülestõstmisel saab katsetada. Selleks peab otsima ikkagi mõne töökoja. Kui seda häält peaks tegema rattalaager, siis kas ta ikka kestab veel mõnda aega, kuigi teeb häält?
Viimati muutis speedbird1229, E Jaan 28, 2008 7:46 pm, muudetud 1 kord kokku.
Georg
Ma küll ei tea, kus kandis sa saksas oled, aga soovitan neid mehi:
http://www.ottensmeier-us-cars.de/
Nende tase on suht tuntud saksas ja ka ise jäin väga rahule seal käies.
Aga see tagasilla heli nagu jah kergelt viitas a'la laagrile. Ilmselt ehk rattalaager, kuna kiirendamisel annaks difrilaager ikka kõvasti endast märku. ... Samas, ehk on hoopis tagumine pidur. Sul pidur peal ei ole tagant?
http://www.ottensmeier-us-cars.de/
Nende tase on suht tuntud saksas ja ka ise jäin väga rahule seal käies.
Aga see tagasilla heli nagu jah kergelt viitas a'la laagrile. Ilmselt ehk rattalaager, kuna kiirendamisel annaks difrilaager ikka kõvasti endast märku. ... Samas, ehk on hoopis tagumine pidur. Sul pidur peal ei ole tagant?
+372 5028488
- speedbird1229
- Got ARB and Nitrous?
Aitäh selle info eest! Ise olen Frankfurdis ja kaugus veidike üle 300 km minust. Seega ei ole Saksa mõistes üldsegi hullu. Käiksin seal hea meelega ära mingi hetk, kuid oskad äkki öelda, kui retsilt hullemad nende hinnad Eestiga võrreldes on?
Mõtlesin ise ka pidurivõimalust, kuid vähemalt veeremist ei paista küll mõjutavat. Ainuke võimalus seda välja selgitada on vist see ratas üles tõsta... Oma vahenditega saan kasutada ainult tungrauda, mis tõstab üles ühe poole. Kas siis kui teisel pool ratas maas, saan ma üldse õhus olevat ratast keerutada difri tõttu?
Mõtlesin ise ka pidurivõimalust, kuid vähemalt veeremist ei paista küll mõjutavat. Ainuke võimalus seda välja selgitada on vist see ratas üles tõsta... Oma vahenditega saan kasutada ainult tungrauda, mis tõstab üles ühe poole. Kas siis kui teisel pool ratas maas, saan ma üldse õhus olevat ratast keerutada difri tõttu?
Georg
No autohinnad jeepude poole pealt ju päris head neil kohati. Ma käisin seal jeepusi vaatamas ja siis sai seal nendega juttu aetud ja ringi vaadatud. Väga korralik ja puhas töökoda oli poistel ja ilusad korralikud autod müügis ning mis peamine too vend (vist oli pomo) teadis millest ta räägib. Hinnataset ei oska kommenteerida neil seal, aga kui 7 seeria BMW'l esimesed kettad, klotsid ja ABS andurid lasin saksas esinduses ära vahetada, siis arve oli väiksem või noh sama kui seda Eestis oleks tulnud. Ei oskagi muud öelda, kui et helista neile ja uuri järgi.
EDIT: Saad küll ratast ringi ajada, kui teiselt poolt ratas maas ... kui sul just lukku difris pole. Võta uuri, kas on tunda miskit loksu üles-alla paremale-vasakule ja kas ratta ringiajamisel on ka miskit heli kuulda.
EDIT: Saad küll ratast ringi ajada, kui teiselt poolt ratas maas ... kui sul just lukku difris pole. Võta uuri, kas on tunda miskit loksu üles-alla paremale-vasakule ja kas ratta ringiajamisel on ka miskit heli kuulda.
+372 5028488