Elektrihuntide "kangelasteod"

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Postitus Postitas kiiking »

:D Oihh.
Teen ettepaneku teha vaidlemise jaoks eraldi alajaotus. Vahel on päris hea vaielda asjade üle, millest miskit tead.
Siit oleks küll mõistlik see vaidlus üle viia. Ma usun, et keegi ei väitle ega vaidle siin paha pärast- pigem selleks, et oma arusaamu seletada ja kogu seda asjade olemust parendada.
Minu poolt teema lõppenud kuniks ei tehta vaidlemise alateemat.
Tervus kõigile ja head uut aastat!
Uki
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Äkki see vaidlemise alateema polegi paha mõte. :shock:
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
Tony
Rock Crawler

Postitus Postitas Tony »

kiiking kirjutas:Teen ettepaneku teha vaidlemise jaoks eraldi alajaotus.
Mis siin enam ikka vaielda. Nii kaua kuniks see töökultuur selline on võivad need liini mehed olla nii head inimesed kui tahes, aga kui nad mu aiamaa segi pööravad ja pärast mingeid idiootlike vabandusi ütlevad, siis mind see ausalt öeldes ei koti. Ja kui nad muud moodi ei saa/oska/taha seda elektrit minuni tuua, siis togu või läbi wifi mul ka poogen, MINA MAKSAN ju. :wink:

Samas saan aru ka liini ehitajatest ja vahel tõepoolest ei saa muud moodi kui peab üle hoovi nende suurte masinatega sõitma. Kuid ka siis on viisakas maa omanikuga kokku leppida ja seda tihti peale ka nii, et pärast on ka maaomanik rõõmus, et ala näe saigi maa üles küntud.

1sõnaga kõik on suhtlemise küsimus

Peace
Tony
Something between the mud and deep mud
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
GSM: +372 5(yks)(three)(üks)(tri)(пят)3
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Üks pask puha

Miskid tegelased ajavad liini - selle asemel et natike rohem aega kulutada ja norm ligipääs otsida - sõidetakse üle suva peenarde
Miskid tegelased sõidavad punktist A, punkti B maanteel - selle asemel et natike rohem aega kulutada ja norm kiirusega liigelda - sõidetakse suva kiirusega
Miskid tegelased sõidavad ATV'dega - selle asemel et natike rohem aega kulutada ja looduskaitseala vältida - sõidetakse suvalt kus juhtub

Kõigil on vabanduseks - aga meil on sinna ju vaja minna - ja kiiresti

Minu meelest ei ole need sugugi nii erinevad asjad :roll:
Kui inimene ei ole võimeline oma aega planeerima ja oma tegude tagajärgi ette nägema - siis ta ei ole ju täiskasvanud inimene - juhiload peaks ikka olema ainult täiskasvanutel.

Ja ikka tikutakse õigustama ka natuke rikkumist
Ma ju sõitsin +10 km/h - on norm ?
Aga sama loogika järgi on ju ka normaalne see, kui sõidetakse segamini ainolt osa maasikapeenraid - või ainult mingi osa looduskaitsealast.

Greenpeace võib olla äärmus - kas offroad siis ei olegi ? :roll:
Lähen nüüd mõnda metssiga silitama :P
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
LR90
I live off from the mud

Postitus Postitas LR90 »

Lähen nüüd mõnda metssiga silitama Razz

Tule silita minu juures ja vii kaasa ka :evil:

Head rotiaastat kõigile!
sead tegid eelmine aasta küll liiga

terv Ants
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Kuna teema aktuaalseks kujunes,siis enda kogemustest veel üks eredam juhus.Liinimehed peavad teatavasti hoolitsema ka selle eest,et liinialune oleks puhas.Enda maakodus tuleb elekter krundile üle sireli-ja saarepõõsaste.Hekk,põõsad on suhteliselt hästi hoolitsetud,igal aastal pügan,et liinideni ei ulataks.Mõned aastad tagasi arvasid liinitegelased,et nad tahavad ka seda hekki pügada.Pügasidki maja ja tee vahelise heki ära(varakevadine aeg,ennast polnud kohal),järgi jäid umbes 20 cm tüükad.Hiljem kohaliku energia võrku helistades öeldi,et nemad iluajandusega ei tegele.Praeguseks on auk küll juba kinni kasvanud,kuid hirm on endiselt,et äkki tahavad nad veel korra pügada.
Kasutaja avatar
414 AVM
Rock Crawler

Postitus Postitas 414 AVM »

kiiking kirjutas:
jr kirjutas:
kiiking kirjutas:Nende meeste ülesanne on tagada Teile elekter, mitte raja otsimine.
Ka nendesse tuleks mõistvalt suhtuda.
Mis kuradi mõistvalt, kui eraomandit on rikutud? Nende lepingud ei anna õigust minu kapsapeenart pahupidi keerata. Tule taevas appi!
Sellise suhtumisega mina üldse ei võimaldakski el. lepingut. V8 annab piisavalt võimsust el. tootmiseks.
Igaühe vaba valik. Kas Te arvate, et Lenini lause "Kogu ma elektrifitseerida" on tänapäeval kohustuslik? Ei ole.
Oot, Urmas, tule nüüd hetkeks maa peale.
Ma eeldan, et Sul ka EE soolikad tuppa jooksevad, mis suure tõenäosusega Sinu omanduses olevas el.kapis EE omandi, ehk voolumõõtja külge kruvitud on. Sinu loogika järgi võiks EE igal ajahetkel, sõltumata Sinu arvamusest või kohalolekust, tulla oma omandit vaatama/kontrollima/näppima. Juhul kui Sind kodus pole, on see Sinu probleem, nemad eraldavad Sinu välisukse sõrgkangiga piitadest, sest neil ei ole aega oodata, millal Sa oma kiikumisretkelt saabud :twisted:.
Või on eraomandusel Sinu jaoks variatsioonid, et naeripeenar on vähem kaitset väärt kui maja välisuks?
Tulles väidete juurde, et "ära mölise, kui maasikapeenar nii südamelähedane on, siis me Sulle elektrit üldse ei müü" ja "V8 on Teile piisav", siis kuule, Sa ei mõtle seda ju ometi tõsiselt. Või... .
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

414 AVM kirjutas: Ma eeldan, et Sul ka EE soolikad tuppa jooksevad, mis suure tõenäosusega Sinu omanduses olevas el.kapis EE omandi, ehk voolumõõtja külge kruvitud on. Sinu loogika järgi võiks EE igal ajahetkel, sõltumata Sinu arvamusest või kohalolekust, tulla oma omandit vaatama/kontrollima/näppima. Juhul kui Sind kodus pole, on see Sinu probleem, nemad eraldavad Sinu välisukse sõrgkangiga piitadest, sest neil ei ole aega oodata...
Eeltoodud juhtumite vältimiseks on EE-l uus poliitika.
Ühel ilusal õhtul avastasime, et EE (alltöövõtu) mehed on minu kesklinnas peatänava ääres asuva (punase)maja välisseinale SUURE (valge)elektrikapi kruvinud. Juhtmed ulja kaarega ümber kapi ja läbi seina, vana kapini. Peale kirjaliku pretensiooni, küsis kohalik päälik otse:" lülitame siis homme elektri jäädavalt välja ja võtame kapi maha?"
Lukus kapp, (koos kaitsmetega) siiani sama koha peal. Elektrimeestel hea näitu kontrollida ja peakaitset sisse/välja raiuda, kui urinat tõstan.

Nüüd uude elamisse vaja postist uus kaabel, vanade lahtiste traatide asemel, uude kappi vedada, kehtiv leping olemas, aga 10 meetri juhtmete vedamise eest küsitakse 25´000 raha. ootame...

Kevadel käidi ilma teatamata, meie aias oksi "lõikamas", linnavalitsusest helistati, miks me loata raietöid linnas teeme ja miks oksad tänaval vedelevad.... kahemeetriste köntidega oleme juba leppinud.
jne jne. oma kümmekond näidet tutvusringkonnast. Monopoli vastu, lihtsalt ei saa. tuleb leppida ja lambike võiks ikka laes põleda.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Tjah fakk, mulle kavaldasid EE mehed läbi naabri vahekoridori kui mind kodus polnud elektrikilbi juurde ja vahetasid kapis mõõdikud välja. Asi aga päädes sellega, et minu ja pensinärist naabri mõõdikud läksid vahetusse kuidagi ja nii oli see olukord oma kaks aastat. Korra sai majja kui ma tõsiselt kahtlema hakkasin oma 90 kroonistes arvetes, kuna minuarust pidid nad ikka kordi suuremad olema...
+372 5028488
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

JR,sul hea penskarist naaber,et oli nõus maksma tema jaoks ülisuuri arveid.Tavaliselt sellised tõstavad esimesena kisa.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

yanekk kirjutas:JR,sul hea penskarist naaber,et oli nõus maksma tema jaoks ülisuuri arveid.Tavaliselt sellised tõstavad esimesena kisa.
Me saime rahuldavale kokkuleppele hiljem.
+372 5028488
PSV
ilus päev elamiseks

Postitus Postitas PSV »

Samas peale väikest kisa vabandatakse ette ja taha.

Sai suvel kirjutatud kirjalik avaldus, et puud traatidel vedelevad. Palusin kindlalt enne tööde alustamist ühendust võtta. Novembris tuli kiri, et tähh teatamast, teeme enne aasta lõppu asja ära.
Siis aga pidin Suurt Õuna sööma minema ja sai neile teatatud, et ärge sel ajal tulge. Ikka tulid. Naabrid hirmul, et mul vargad metsas. Ajasin siis kaugjuhtimisega neile naise kallale. Mure selles, et liini all kuused kasvamas, mida tahtsin jõuludeni hoida. Aga õnneks polnud nad jõudnud neid kõiki maha lasta. Langetatutega sai tuttavaid tasuta jõulupuudega kostitada.
Kui juba naine kohal käis, siis helistasid küll JV ülemused ja töödejuhid, et kas tõesti meitega kontakti ei võetud ja ega midagi valesti pole tehtud. Tuhat vabanust kõlas torus.
Nüüd aga pean mehad tagasi kutsuma, kuna osa tööd on tegemata.

Kuidas nad puid tohivad lõigata on kirjas: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12856380 ehk lõigata tohib ainult seda, mis kasvab kaitsevöönis ja ohustab liini.
Madal puittaimestik ei ohusta liini ja seega selle eemaldamine on lubamatu. Mul saeti kõrgematel kuuskedel ladvad maha. Üks neist kaunistab tuba.

Samas, mis puutub sõidukitega liiklemist. Kuna liinideni reeglina teed ei lähe, siis sinna sõitmiseks mööda teevälist ala peab olema selle ala omaniku selgelt väljendatud luba. Kui luba puudub, siis saab sõidukijuht karistada. Samuti lugupeetud liinide all sõitjad pidage meeles, et ka liinide alusel maal on omanik ja ka seal sõitmise eelduseks on maaomaniku loa olemasolu. Ka servituut ei muuda omandisuhet, on vaid piirang omandiõiguse teostamisel.
Päkapikk
Fitting 38"

Postitus Postitas Päkapikk »

Kuna kiikingut siin elektrimehi kaitsmas pole, siis ehk veidi kaitseks nüüd neid ise. Liinide all on võsa lõikamine vajalik ja on võrguvaldaja kohustus. Seda ei tee mitte liinimehed, vaid alltöövõtu korras üsna suvalised saemehed. Loomulikult peavad nad puhastatud liinialuse ka ära koristama ja mingid poolemeetrised köndid ei tohi maha jääda. Kui selline rõvedus jääb maha, siis seda tuleks pildistada, esitada võrguvaldajale kirjalik pretensioon. Tavaliselt seejärel asi peaks lahenema.
Maja peale ei ole EE-l mingit õigust omaalgatuslikult midagi kruvida. Iga EE poolt paigaldatud juhmejupi jaoks on projekt. Kõikkide muudatuste kohta tehakse projekt. Projektis peab trassid ja kilpide asukohad kooskõlastama asjaga seotud isikute ja institutsioonidega. Kindlasti ei ole mingil brigadiril õigust öelda, et nüüd lülitame elektri välja.
MahviaDeTyrk, ma loodan, et sigu silitama minnes sa ei ületa ka möödasõidul kiirust ja elamupiirkondades foori taga seistes kauem kui kaks minutit, sa ka lülitad mootori välja. Ja häbi, kui sa seda ei tee.
Kirjaoskamatu pähkel
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Veel üks juhtumine.Tegevuskohaks jällegi maakodu,ennast kohal loomulikult ei olnud,naaber hiljem rääkis.Krundi kaugemast servast läheb läbi kõrgepingeliin,kuna liin on kõrgem,käivad tegelased seda harvem kontrollimas.Suuri puid langetati loomulikult sinna kuhu juhtus,osaliselt ka krundil asuvasse metsatukka.Päris mitu päeva sai seda jama koristatud.AGA,seekord said tegelased karistada vist"kõigekõrgema"käest.Et heina niitmisel oleks lihtsam piiri leida,on piiriraud umbes 20 cm maast väljas.Tegelased tagurdasid sellest lihtsalt üle.Mis moodi nad oma kahe lõhkise rehviga minema said,ei tea ka naaber siiani.
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Tervist eraomanikud ja selle pühaduse kaitsjad. :D
Lugedes teemat http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=9489 siis kas keegi tundis huvi, kellele see maa kuulub, mis üsna korralikult ää songiti. Tegemist vist liinialusega ja peale Teie külaskäiku on elektrimeestel veel raskem oma tööd teha.
Eks see tõde ikka on kahepalgeline kallid eraomanikud! :D
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”