Gaz 69, UAZ 469 või Gaz 66 või ZIL. Ühine nimetaja kogu Vene maasturliikurite kohta. Olgu ta siis veok või sõiduk. Lubatud ka roomiksõidukid ja sõjaväetehnika.
Ma arvan, et kui selliste kulude peale mõtled, siis parem ära osta endale autot mida hooldad pooleldi üle ****otsa. Käi jala osta kingi ja kummikuid ning hoia mokk maas. Samuti ajavad mind ilgelt tigedaks vennad, kes räägivad V8 ostmisest aga samas halavad et krt võtab ikka palju kütet...my faking äss! V8 võtab palju, peabki võtma palju ja jääbki võtma palju. Käige jala va ametnikud või äärmisel juhul hankige endale Daewoo Tico ja hoidke mokk maas.
...ülaltoodud mõtteavaldus ei olnud suunatud mitte ühegi siin foorumis sõna võtnud inimese kohta. Tegemist oli jällegi ühe minu paljudest mõttepuhangutest, mida mina arvan asjadest ja pole sinu asi see...
Kui ikka talvel tahad UAZ-iga liigelda siis võiks ikka korralikud õlid sees olla.Vanasti kui kvaliteetõlid defitsiit oli,siis -20 juures tuli hommikul leeklambiga 4-5 min karteri põhja soendada,enne kui käivitamiseks läks.Muidugi olid ka tolle aja akud väga külmakartlikud.
...mujal maailmas on nii, et auto ostetakse vastavalt rahakotile, jõuad osta pead jõudma ka üleval pidada. teisiti pole võimalik.
meil paraku veel sedasi, et ostetakse viimase raha eest palavalt ihaldadtud masin ja siis ollakse valiku ees - kas masin või muu elu . tavaliselt kannatavad mõlemad, aga uhke ja hää on rääkida, et näe, sai ostetud omale vinge pill...
niipalju siis lõpetuseks määrdeainetest....
Panin enda Uaz ikule Comma õlid igalepoole sisse, ei voola nad kusagilt välja, pidurid(ilma võimendita) läksid ikka dot 4 ga oluliselt kergemaks, kui psk ga olid. Nõukogude mehaanikud saatsin vene õlide sobivusest vene masinatele kukele juba sellega, kui ma oma neprile igale poole Comma sisse valasin. Sõitsin väga edukalt ühe suva, ja natuke talvelgi. Lisasin veel igaks juhuks X-1R i ka , et kui peaks mootoris mõne saasta kuhugi ette pesema, et siis libedus säiliks. Pole hullu miskit. Suveks läheb 20W-50 mineraal. ja talveks 10W-40 mootorisse, ja sõidab päris edukalt. http://surf.triip.ee/index.php?ID=8,850
nojah.. mõttetu vaidlus teemal l22ne versus vene 6li.. kõik oleneb ilmselt mootorist.. kui ikka läheb 2 liitrit päevas seda (nagu mu uazil läks eelmise mootoriga ;), siis ilmselt ei ole mõtet väga investeerida õlisse, kui on kapitud mootor, mis õli ka peab.. miks siis mitte korralikku õli sisse valada.
Teine jutt on, et mis on "korralik" 6li.. 200 eeku liiter täissynti ei vala, see on selge.. "altotsa" mineraalid on aga suhtkoht sama hinnaga kõik, nii lääne kui vene.. ja ega kvaliteedil ka ilmselt vahet ei ole.. kui jah just seda vanavene veokaõli sisse ei kalla.
.. ja tegelikult tulevad need 6lid ikka k6ik yhest august, noh enamvähem ;)
Aga korralik õli on hea asi kyll.. -10* C juures läheb uaz käima poolest põõrdest, ei ole juttugi klassikalisest "vene auto käivitamisest talvel"
Tihti uputatava auto puhul on ilmselt kõige odavam sildade tuulutustorud ükskord ja korralikult kuhugi võimalikult kõrgele tuua. See peaks olema oluliselt lihtsam ja odavam kui "tihti"vene või lääne õli vahetada.
Nii palju kui nüüd ma kokku sain siis:
Kast, vahekast ja sillad GL-5 tüüpi 80w-90
laagrites/liigendites "Lithium Based" määre Valvoline, Neste, Addinol jne
mootoris Täissünt 5W-40
Plaan siis kõik õlid ära vahetada aga kas keegi teab midagi kogustest mis Uaz 469 vajaks esialgu siis ühekordseks täitmiseks? Plaan siis poodi minna ja kõik korraga ära osta, ei viitsiks küll nii et poole pealt õlipudel tühjaks saab
TERE . AGA MINA ARVAN , ET iga endast lugupidav masinamees ei vala mida iganes masinasse. VENE AUTO ON VÄGA TÄNULIK,kui valad mootorisse poolsünti. Ja veel,määret pannakse tarbe pärast,aga mitte niisama.
Kuna PSK õli meie maal enam saada pole siis mida olete asenduseks piduri süsteemis kasutanud?
Kuna uuendusse läheb kogu piduri süsteem, siis kas uued vene kummijubinad silindrite sees Dot 4 kannatavad?
Teostan Audi remondi, hooldus, elektri ja diagnostika töid...FORSS ja IDEEAUTO 5115122