mul on üks loll küsimus.
mis lukud need pildi peal on?
need on ainult esimeste rataste juures, taga neid minu masinal vähemasti ei eksisteeri...
praegu on asendis free, mida see lock teeb?

Moderaatorid: Stupiduser, Moderators
Lihtsalt O.T.rommi kirjutas:muide, mul samurais on sees kiri, et 4H ja 4L ei tohi kasutada kui rummulukud pole lukus. Kugi vahel sellegipoolest kasutan tagaveoga aeglustit kui mõnest kõrgemast kõnniteeäärest vaja vaikselt üles veereda.
See on juba sinu otsustada, kas tahad hoida rummulukke kogu aeg sees. Üldiselt on siiski mõttekas rummulukud välja keerata, kui on plaanis ilma 4veota sõita, seda just selleks, et säästa esisilda kulumisest (tühjalt kaasa jooksmine) ja hoida kokku ka kütusekulu (esisilla kaasa vedamine on ju jälle hunnik liikuvaid juppe, mis tarbib mootoriressurssi).uunp kirjutas:mul saab ka aeglusti tagaveoga sisse panna. vahel kasutanud, kui vaja libedamast mäest üles minna.
ühesõnaga hea oleks sõita tagaveoga, kuid rummlukud võivad sisse jääda?
Kui sul on vahekasti lülituskiri 4H ja 4L, siis ei ole sul kuidagi võimaliksuletud rummulukkudega aeglase tagaveoga sõita. Et asi oleks lihtne - need lukud haagivad ratta veovõlliga. On muidugi ka vahekaste, kus võllide sidumine ja vahekasti käiguvahetus käivad eraldi. Vahekasti lülitamine poolele, kus on kirjas 4H lülitab veo vahekastis muidu vabalt pöörlevale esikardaanile. Lülitatava ja keskdifferentsiaalita vahekastil on lukustatud neliveo puhul esimene ja tagumine kardaan jäigalt seotud. 4L puhul jäävad kõik vahekasti võllid seotuks, kuid vedu kastile andva ja väljuvate võllide vaheline ülekandesuhe muutub (tavaliselt umbes 2 korda) Kui 4H ja 4L vahel on asend N, siis see tähendab vahekasti vabakäiku, mille sees olles on vedu kasti toov võll ratastesse minevatest võllidest lahutatud.uunp kirjutas:mul saab ka aeglusti tagaveoga sisse panna. vahel kasutanud, kui vaja libedamast mäest üles minna.
ühesõnaga hea oleks sõita tagaveoga, kuid rummlukud võivad sisse jääda?
sellel mu länkarile tõstetud 4.0TD kastil on igatahes 6 asendit:Landy kirjutas:Lihtsalt O.T.rommi kirjutas:muide, mul samurais on sees kiri, et 4H ja 4L ei tohi kasutada kui rummulukud pole lukus. Kugi vahel sellegipoolest kasutan tagaveoga aeglustit kui mõnest kõrgemast kõnniteeäärest vaja vaikselt üles veereda.
Pagana vähe on neid autosid millel 2L funktsioon kastis on. Lisaks oma vanemale Land Rover'ile olen vaid mõnel üksikul autol täheldanud.
Harv aga mitte olematu. Seest peaks olema tegu tavalise vahekastiga, veidi asjalikuma lülitusmehhanismiga lihtsalt.rommi kirjutas:sellel mu länkarile tõstetud 4.0TD kastil on igatahes 6 asendit:Landy kirjutas:Lihtsalt O.T.rommi kirjutas:muide, mul samurais on sees kiri, et 4H ja 4L ei tohi kasutada kui rummulukud pole lukus. Kugi vahel sellegipoolest kasutan tagaveoga aeglustit kui mõnest kõrgemast kõnniteeäärest vaja vaikselt üles veereda.
Pagana vähe on neid autosid millel 2L funktsioon kastis on. Lisaks oma vanemale Land Rover'ile olen vaid mõnel üksikul autol täheldanud.
2H-N-2L
.|...|...|
4H-N-4L