Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
´tere olen uustulnuk, samurai omanik, tahaksin infot piiratud libisemisega diffri kohta, näitex selle. http://www.puresuzuki.com/Limited_Slip.htm kui kellelgi on kogemusi, sooviksin kommentaare.
Viimati muutis könn, E Dets 03, 2007 10:37 pm, muudetud 3 korda kokku.
Selle tootja LSD`ga kogemused puuduvad. Üldiselt Eesti offroadis LSD`sid ei kasutata. Sest siis kui vaja, libiseb ta läbi. Ja kui vaja ei ole veab ta kaasa. Rohkem selline kihutamise featuur...
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
Küsin olukorra selgitamiseks. Miks sul difrilukku vaja on ja mis on sinuarust asja mõte sinu auto juures? Ehk siis saan vähe rohkem targutada teemadel. Seniks võib jah öelda, et kõige tihedamad LSD lukud libisevad uuest peast läbi ja teist ratast lukustatakse ehk tavaoludes 60-70%. Kui ikka eesmärk on telg lukku lasta, et maastikul edulisem oleks, siis peab vaatama 100% lukustuvate difrite poole. On nad siis pneumaatilised, mehhaanilised või elektroonsed.
Fakt on see, et LSD aitab küll aga seda niivõrd vähe, et enamus ajast jääb see tajumata. Rohkem on tast kasu a'la lumisel tänaval või jäistes tingimustes, kuigi ka seal võib õhku visata küsimuse, et krt äkki ma tahan ise otsustada, kas mu auto differ on lukus või lahti, et vältida üllatusi noh näiteks kurvis. Kui ikka metsas üks ratas õhku tõuseb sillal, siis LSD teist ei jõua kaasa vedada, mis maa peal. Seega situatsioonides, kus on jubedalt rööpaid või lihtsalt raske maastikuga tegu ta ei toimi kasulikult. Mingi kasu võib olla tuntav noh näiteks lihtsalt läbi püdela sopa raiudes põhjagaasiga...
Ise soovitaks sulle metsaskäimise jaoks pigem juba Lock Right mehhaanilist lukku. Tänaval sõites on võimalik nii sõita, et laseb kurvis difri lukust lahti ka. Rahakotile vast kõige sõbralikum lukustuvatest variantidest.