LC 90 vahekasti lukustus peal

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
andres76
Off Roader Wannabe
Kontakt:

LC 90 vahekasti lukustus peal

Postitus Postitas andres76 »

LandCruiser 90 vahekastil ei tule lukustus maha, pöörates rattad kakuvad. On kellelgi kogemusi sellise probleemiga? Algul kahtlustasin tagumise diffri lukku, aga too oli töökorras.
kuusik83
Off Roader Wannabe

Re: LC 90 vahekasti lukustus peal

Postitus Postitas kuusik83 »

Oma 90-ga kunagi olin ka hädas. Aitas tagurdades rooli paremale vasakule keeramine - nagu sõidaks tagurpidi slaalomit koonuste vahel. Teinekord tuli mitukümmend meetrit tagurdada. Kui aeglustit tihedamalt kasutada siis probleem väheneb tunduvalt! :wink:
Kasutaja avatar
Etzi
Fitting 38"

Postitus Postitas Etzi »

Aeglustit või lukku tasuks tihedamini kasutada, lisaks kipub see juhtuma, kui keskdiffriga kõvakattega teel sõita, ei maksa nii lihstalt teha.
Edasipid tagurpidi slaalomit tehes, tuleb varem või hiljem maha kui vahekasti kogunenud "pinged" vabanevad.
…life is random, so am I…
TLC80
andres76
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Etzi kirjutas: K Okt 02, 2024 5:54 pm Aeglustit või lukku tasuks tihedamini kasutada, lisaks kipub see juhtuma, kui keskdiffriga kõvakattega teel sõita, ei maksa nii lihstalt teha.
Edasipid tagurpidi slaalomit tehes, tuleb varem või hiljem maha kui vahekasti kogunenud "pinged" vabanevad.
Aeglustit on kasutatud sihtotstarbepäraselt ja päris sageli, kuna elan Eesti mõistes mägises piirkonnas ja vean maastikul koormaid. Olen jätnud masina koos koormaga maastikul kallakule nina ülespoole nädalaks seisma ja siis olid lukud peal. Taas koormavabalt teele jõudes olen lukustuse alati vabastanud, aga ... ju siis reaalselt jäi peale, mida pinnasteel algul ei pannud tähele ja pärast alles uue koormaga kõvakattega teel märkasin, et asi ei klapi. Ju seal siis probleem süvenes. Edasi tagasi jõnksutanud olen, aga seda slaalomitamise nippi ei teadnud, alati otse sõites kasutanud. Aastaid on too toiminud kuniks praeguseni.
Kasutaja avatar
Etzi
Fitting 38"

Postitus Postitas Etzi »

Endal juhtus sama asi...talvel maalt lumehangest tulles, unustasin keskdiffri välja lükata ja pärast 8km asfalti, nägin maha saamisega kurja vaeva.
Niisama edasi tagasi ei aita, tundub et midagi jääb vahekastis pingesse, ainult slaalom aitas...
Kaks korda edasi tagasi sõites 10meetrit ja samal kergelt rooliga edasi tagasi väntsudades, maas ta oligi.
Päris slaalomit isegi sõitma ei pidanud.
Midagi katki ei läinudki, kuigi alguses seda juba arvasin, kõik siiani toimetab.

Ahjaa, ma saan ka H peal Diffriluku sisse lükata ja nii see mul juhtuski, ilmselgelt aeglustiga ma "maanteel" ei sõida.
…life is random, so am I…
TLC80
andres76
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Tänud jagamast, pean katsetama.
Etzi kirjutas: K Okt 02, 2024 9:15 pm Endal juhtus sama asi...talvel maalt lumehangest tulles, unustasin keskdiffri välja lükata ja pärast 8km asfalti, nägin maha saamisega kurja vaeva.
Niisama edasi tagasi ei aita, tundub et midagi jääb vahekastis pingesse, ainult slaalom aitas...
Kaks korda edasi tagasi sõites 10meetrit ja samal kergelt rooliga edasi tagasi väntsudades, maas ta oligi.
Päris slaalomit isegi sõitma ei pidanud.
Midagi katki ei läinudki, kuigi alguses seda juba arvasin, kõik siiani toimetab.

Ahjaa, ma saan ka H peal Diffriluku sisse lükata ja nii see mul juhtuski, ilmselgelt aeglustiga ma "maanteel" ei sõida.
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”