AITÄH
Paluks abi esimese Jeepi ostmisel
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
Paluks abi esimese Jeepi ostmisel
Plaanis osta omale esimene maastur ja üldse esimene neliveoline auto. ehk saaksite soovitada mida seal tehnika poole pealt kõige rohkem vaadata. mõtlen 94 või 95a. grand cherokee peale. ja kuna ei tea neist mitte kui midagi siis poleks paha kui keegi ütleks et mis kangi proovimiseks tõmmata, mida kuulata jne.
AITÄH
AITÄH
Kõigepealt vaata, et oleks 242 vahekastiga (vahekasti kangil postsioonid 2WD, 4Full Time, 4Part Time, N, 4L), siis on sul võimalik asfaldil sõites esivedu välja lükata ja metsas jälle keskdiffer lukustada. Ja siis vaata, et vahekasti kett üle viska (nelivedu sisse ja gaasi, kui ragiseb, tuleb kett välja vahetada).
Kardaaniristid (nii kardaanides kui esimestes poolassides). No ja siis muidugi mootor ja käigukast nagu igal autol. Mingi osa Grande on sellise automaatkastiga, millel ei ole 1. käigu fikseerimise asendit, see pole minu arusaamist mööda ka mitte väga hea, sest Sa ei saa blokeerida nt. mudas või lumes 1-2 käigu vahetust.
Plastkatete all olevat plekki võid vaadata - minu oma vähemalt tahab sealt lähiajal keevitust.
A tule vaata minu oma üle - http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=6031 - mul on tunne, et ainult metsas käimiseks kõlbaks mulle mingi odavam raamiga asi ka. Vahekasti kett kevadel vahetatud ja uus aku ka hiljuti peale pandud, mai lõpus sai šarniirid vahetatud.
Kardaaniristid (nii kardaanides kui esimestes poolassides). No ja siis muidugi mootor ja käigukast nagu igal autol. Mingi osa Grande on sellise automaatkastiga, millel ei ole 1. käigu fikseerimise asendit, see pole minu arusaamist mööda ka mitte väga hea, sest Sa ei saa blokeerida nt. mudas või lumes 1-2 käigu vahetust.
Plastkatete all olevat plekki võid vaadata - minu oma vähemalt tahab sealt lähiajal keevitust.
A tule vaata minu oma üle - http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=6031 - mul on tunne, et ainult metsas käimiseks kõlbaks mulle mingi odavam raamiga asi ka. Vahekasti kett kevadel vahetatud ja uus aku ka hiljuti peale pandud, mai lõpus sai šarniirid vahetatud.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
- atdoom
- True Off Roader!
seda et
sellel teisel vahekastil, kus ei ole 4fulltime, saab ka esisilla välja lükata:)reimo kirjutas: 2WD, 4Full Time, 4Part Time, N, 4L), siis on sul võimalik asfaldil sõites esivedu välja lükata ja metsas jälle keskdiffer lukustada.
vahe on ainult selles, et 4veo puhul (siis low või part-time) on keskdiffer alati lukus ehk asfaldil või kõval pinnasel hakkab pooma või lihtsamalt öeldes ei ole mõeldud hea haakuvuse puhul 4veoga sõitmiseks.
Ise kasutan ka talvel libedaga 4part-time vedu ja suvel tavaliselt ainult metsas, muidu veab ainult tagasild.
Aga eelistada on ilmselt targem vahekasti, kus on ka 4fulltime:)
See libisev tagasilla differ on ka hea asi..., aga grandidel on selles osas erinevaid lahendusi, neid nüansse ma eriti ei tea.
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel
Chang Ying-Yue
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel
Chang Ying-Yue
NP231, millest Sina räägid, on grandidel üsna vähe levinud, enamasti on on 249, millel ainult 4Hi ja 4Lo, ning ühendamas sildasid viskomuhv. Ja enne '96 aastat ei lukustu see isegi mitte aeglusti peale pannes.
Seda soovitasin tegelikult vältida.
Seda soovitasin tegelikult vältida.
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
Ja ikka teadmiseks, et 242 kasti saab ainult 4,0 mootoriga ja 4,0 mootorit ainult 242 kastiga. Seda nii suurel kui ka väikesel Jeebul.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Grandil on täiesti olemas 4,0 limited, kus 249 kast.urmas kirjutas:Ja ikka teadmiseks, et 242 kasti saab ainult 4,0 mootoriga ja 4,0 mootorit ainult 242 kastiga. Seda nii suurel kui ka väikesel Jeebul.
Ehk nahksisu ei saa 242 kastiga ja V8 ei saa 242 kastiga
Maitse asi, minu meelest on ka R6-l jõudu piisavalt, V8-t 242 kastiga ei saa, see pani minul kunagi asja paika. Ja V8 on on üldiselt ka janusem.
Kui sul eesmärk asfaldil kiirendada on suurem kui metsa minna, siis on muidugi V8 omal kohal. Ja üldiselt kipub neid nahksisuga V8 isendeid müügis rohkem olema, nii, et valik on seal suurem.
Kui sul eesmärk asfaldil kiirendada on suurem kui metsa minna, siis on muidugi V8 omal kohal. Ja üldiselt kipub neid nahksisuga V8 isendeid müügis rohkem olema, nii, et valik on seal suurem.
Kui ma juba siin targutama olen hakanud, siis võtan jälle sõna 
Laredo on odavam varustustase, Limited kallim. Oli algselt ka base, mis teoorias peaks olema vändaga akendega jne, sellist pole nägema sattunud. Laredo on standardis tekstiilsisu ja 242 kastiga, Limited on nahksisu, kompuutri, 249 vahekastiga, orig. udutuledega, kindlasti veel midagi juurde. ´93 oli ka Grand Vagoneer, mis tegelikult oli Grand Cherokee kõige kallim varustustase, väliselt suurimaks erinevuseks puiduimitatsiooniga tapeet külgedel. Mingite andmetega peaks Laredo olema saadaval ainult 4,0 mootoriga, aga olen ise näinud vähemalt kirjade järgi V8 Laredot.
Kui vene keelest aru saad, siis saad täpsemat infot aadressilt jeep.avtograd.ru
Ja alati võid ju mõnele grandi omanikule helistada ja küsida.
Laredo on odavam varustustase, Limited kallim. Oli algselt ka base, mis teoorias peaks olema vändaga akendega jne, sellist pole nägema sattunud. Laredo on standardis tekstiilsisu ja 242 kastiga, Limited on nahksisu, kompuutri, 249 vahekastiga, orig. udutuledega, kindlasti veel midagi juurde. ´93 oli ka Grand Vagoneer, mis tegelikult oli Grand Cherokee kõige kallim varustustase, väliselt suurimaks erinevuseks puiduimitatsiooniga tapeet külgedel. Mingite andmetega peaks Laredo olema saadaval ainult 4,0 mootoriga, aga olen ise näinud vähemalt kirjade järgi V8 Laredot.
Kui vene keelest aru saad, siis saad täpsemat infot aadressilt jeep.avtograd.ru
Ja alati võid ju mõnele grandi omanikule helistada ja küsida.
Muide - minu Grand Laredo(96a) on just selline hybriid, kus nii nahk kui select-trac vahekast sees - aaaaga otsida andis teda ka niet nahk märg.
Muidu aga võiksid lihtsalt sõita - no nii paar kolmkümmend kilti vähemalt ja kuulata, et mis toimub ja nii maastikul kui ka kiirteel. Minul parimad ulumised tagasillas tulevad välja alles kiirteel ja alate 100kmh sõites.
Eks ta üks tore ja tugev tykk on -aga no alati leidub lolle, kes ka neid oskavad ära surmata.
Muidu aga võiksid lihtsalt sõita - no nii paar kolmkümmend kilti vähemalt ja kuulata, et mis toimub ja nii maastikul kui ka kiirteel. Minul parimad ulumised tagasillas tulevad välja alles kiirteel ja alate 100kmh sõites.
Eks ta üks tore ja tugev tykk on -aga no alati leidub lolle, kes ka neid oskavad ära surmata.
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
Tagasilla surmamiseks(et uluks) piisab tosinast safaristBullrider kirjutas: Muidu aga võiksid lihtsalt sõita - no nii paar kolmkümmend kilti vähemalt ja kuulata, et mis toimub ja nii maastikul kui ka kiirteel. Minul parimad ulumised tagasillas tulevad välja alles kiirteel ja alate 100kmh sõites.
Snegurochka ex.
-
Kalla
Ise oman 5,2 l grand cherokeed.Mootor on väga hea.Jõudu on palju(isegi üleliia).Sellist autot ostes ei ole mõtet uurida palju kütet võtab.Ära võtab nagunii kõik mis paaki kallad.Ainuke vahe on see kui kiiresti võtab.Ja kõik see sõltub roolitagusest simmerlingist.Olen suutnud Saue-Rapla otsa sõita 11l sajale.Samas linnas kulgedes ja ilma suuremate kiirendusteta keskmiseks 16 l/100.Jupid on odavad.Sai just ostetud kogu pikivarraste pukside komplekt ja esimene veovõlli ots.Kogu laks kokku oli mingi 4 kilo.Üldiselt kui korralikult hooldada on tegemist väga hea ja vastupidava liikuriga .Aga kui huvi on siis asun Sauel.Võid ette helistada ja tulla kaema.