Autokoolid

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Autokoolid

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Lugu siis järgmine:

Otsustas mu naine omale load teha - ehk siis autokooli minna.
Andke nõu - millisesse võiks minna - millistest eemale hoida ?
Teema eelkõige Tartut puudutav - aga miu meelest on osadel autokoolidel ka miskid ketid/filiaalid - nii, et ....
Või üldse milliste kriteeriumide alusel peaks valiku tegema ?
Jama kah ju kui pärast väga palju peab ümber õpetama hakkama - samas miski päris algõpetuse võiks küll keski minu eest teha.
tartuoffroad.ee
5581340
Fluss
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Fluss »

Ise käisin Selge Autokoolis ja jäin küll väga rahule. Sai sõidu ilusti selgeks ja teooria ning sõiduõpetajad ka vägagi normaalsed ja rahulikud. aasta siis oli muidugi 2003 või 2004 algus aga loodan, et midagi muutunud pole. Kui siis ainult paremuse poole. :wave
casca
Fitting 44"

Postitus Postitas casca »

Ise käisin Automis ja jäin rahule, kauna sain load tehtud 2 kuuga. Aga samas kui sõitu ja reegleid selgeks tahad saada , siis on teised autokoolid vast paremad. Minul olid need õnneks enne autokooli astumist selged ja seega ei oldud minuga väga karmid ja paberid täideti varem ära, et mind arki järjekorda panna. Üldiselt oli mõnus seltskond ja võeti asju mõistusega, mitte ei järgitud pingsalt näpuga reegleid.

OÜ Autosõidu kohta oskan nii palju öelda, et seal olevat autokoolile tähtsaim statistika, et võimalikult vähesed läbi kukuksid, mitte õpilastele sõidu ja reeglite õpetamine. Palju mingeid mõttetuid reegleid pidi olema. Näiteks, kui kukkusid kooli teoorias läbi, siis uuesti said teha alles eksami kuu või pooleteist pärast.
Ise pole selles autokoolis küll õpinud, aga tuttavad on, ja jutt põhineb nende kogumusetel.
Offroadiga tegelnud alates 2006.
Kasutaja avatar
Xim
Fitting 38"

Postitus Postitas Xim »

Ma tegin omalajal load Elva autokoolis, kuna see oli lähim. Huvipärast sai võetud mingi paar sõidukorda enne eksamit Selgest, ausaltöeldes jäid positiivsed emotsioonid tollest koolist. See oli mingi 5a. tagasi muidugi.

Selle aasta alguses tegin Ble lisaks AC Põlva autokoolis õpetaja Marguse all. Sellest koolist ja õpetajast on mul tõesti ainult head rääkida.
Peep
Mudder

Postitus Postitas Peep »

Pole küll päris see aga OÜ Autosõidus käisin mõni aasta tagasi ohutu sõidu kursustel(kestsid vist paar päeva) ja mulje on siiani hea st seletati natuke liikumise füüsikat, masinate reageerimist erinevates olukordades ja eri veoskeemide korral, sai platsisõitu tehtud päris tõsiselt(nii mõnigi kaasas olnud tädidest higistas kõvasti manööverdamisel), seda kursust soovitan kõigile(võib hoida nati remondiraha kokku).
Aga kahjuks ei tea palju sellest tava autokursustel räägitakse.

Vaata ajalehtedest ka, kunagi kirjutati päris palju sellest kuidas mõned autokoolid kepivad oma õpilasi(algul räägivad, et oi kui hästi sõidad ja kui eksam hakkas lähenema, siis muutus jutt hoopis teiseks ja müüdi kõvasti sõidutunde lisaks, eriti tehakse seda naistega)

Seda algõpet, kuidas kohapealt liikuma hakata, käiku vahetada ja platsi värki, soovitan endal õpetada, siis kursustel saab sõidutunde liikluses harjutamisele kasutada ja saab makstud raha eest ehk ka midagi.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Peep kirjutas:Seda algõpet, kuidas kohapealt liikuma hakata, käiku vahetada ja platsi värki, soovitan endal õpetada, siis kursustel saab sõidutunde liikluses harjutamisele kasutada ja saab makstud raha eest ehk ka midagi.
Ma nagu oma lolluses mõtlesin niipidi, et las nad koolis õpetavad kuidas liikuma saada ja käiku vahetada jne. - et ma siis pärast võtaksin üle ja õpetaksin juurde kuidas erinevates olukordades liikuma saada ja käiku vahetada jne. - lihtsalt loodaksin et algõppega asja nii prse ei panna, et pärast kole keeruline ümberõpe tuleks teha.
tartuoffroad.ee
5581340
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

MahviaDeTyrk kirjutas:Ma nagu oma lolluses mõtlesin niipidi, et las nad koolis õpetavad kuidas liikuma saada ja käiku vahetada jne. - et ma siis pärast võtaksin üle ja õpetaksin juurde kuidas erinevates olukordades liikuma saada ja käiku vahetada jne. - lihtsalt loodaksin et algõppega asja nii prse ei panna, et pärast kole keeruline ümberõpe tuleks teha.
Selleks pead ARKis väikse teooriaeksami tegema, riigilõivu maksma ja siis saad sellise paberi. Karistuste koha pealt olid ka karmid nõuded, päris puhas leht peab üsna mitu aastat ette näidata olema. www.ark.ee annab lähemat infot.
OÜ Autosõit ja liberada - ma ka "uuema aja" juht, ehk siis sain ka selle kätte. Tunded on vastakad. Kui selle eesmärk on ajudeta beibesid ja rullnokki hirmutada ja neile reaalsustaju tagasi tuua, siis on ta omal kohal jah. Autot valitsema seal ei õpi. Selleks peaks isikliku autoga minema ja laskma rahulikult süveneda ja proovida... ehk siis "jäise supermarketi parkla" legaalne versioon. (Krt, võikski tunnitasuga selliseid radasid ju välja üürida harjutamiseks...)
Lisaks kõigele oled võõra auto roolis, ABS välja lükatud ja no manöövreid sooritama sunniti ka sellise kiiruse pealt, et ise sarnaste teeolude puhul neverever ei sõida sellise tempoga. Ja kui sõidadki või et kargab miski elukas teele, siis sunnib terve mõistus ja seljaaju pigem otsetabamust sooritama, kui külge ette rapsama ja krtteab kuidas ja kus lõpetama. Olen mina sitt juht, oli metoodika vale või polnud lihtsalt aega piisavalt kohaneda ja tempo ja tagant utsitamine liiga suur, ei tea. Kõige halvemini ei läinud, ikka pigem seal ülemises pooles, aga puhtalt ka ei pääsenud...
(BTW, omal oli kolleeg üsna surmasuus (naisterahvas) ja pool aastat voodihaige, talvel jooksis koer maanteele ette, proovis mööda rapsata.)

Aga noh, kindlasti ta kellelgi paneb midagi peas liikuma ja järele mõtlema. Kui ka aastas üks tõsisem mats olemata jääb selle tõttu, on asi õigustatud...

Autokoolidest üldisemalt - ise käisin talnas Odiumis, 2004. Õpetajad olid seinast seina, teooriavana oli, noh, nats seniilsusele kalduv juba, aga teooria sai kohe ja hästi selgeks. Tänavale kupatati kohe esimene kord, lasti platsil paar korda mäkketõusu teha enne kontrolliks. (Naised kurtsid, et mingid "vana kooli mehed" lasksid neil ikka kümneid kordi seda tühja platsi nühkida ja ei lastud liiklusesse.) Pooled olid väga mõnusad vanad, eksaminaator oli, kuidas öelda, meessoost bitch. Tibidega oli sulnis suhtlus, mehi tundus ta peagut et vihkavat. :) Aga ega sul ARK-is ka eriti ladnad vennad vastas pole, nii et, raske õppusel - tead mis tuleb lahingus. :)
Takkajärele arvan, et kool nagu iga teinegi, ei oska ei soovitada ega hoiatada.

Ahjaa. Autokoolides tänapäeval antav kohustuslik meditsiini/esmaabikoolitus on BULLSHIT. Üldiselt, kui keegi teil selle läbib lähedastest, andke talle KÕVA käsk see kõik unustada ja mitte nui neljaks "päästma" hakata.
See, mismoodi inimestele "pange kaelalahas igal juhul" tambitakse, olles HEAL juhul 2 korda harjutada lasknud, on lihtsalt ahastamapanev. Las inimene sureb ise, ära tapa oma kätega...
Meil räägiti kahest päevast pool päeva üldse erinevate narkootikumide toimest (üleoleva tooniga "loomulikult olen ma ise ka ära proovinud, ma olen ju tolle ajastu laps") :hs

Tanel, 3 esmaabikoolitust läbinud, mis kõik üksteisele vastu rääkisid, mingis osas vähemalt :D
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

tanel kirjutas:Selleks pead ARKis väikse teooriaeksami tegema, riigilõivu maksma ja siis saad sellise paberi. Karistuste koha pealt olid ka karmid nõuded, päris puhas leht peab üsna mitu aastat ette näidata olema. www.ark.ee annab lähemat infot.
Ma ei mõelnud päris nii.
Pidasin silmas õpetamist siis kui load juba käes.

Päris puhas leht on mul hetkeseisuga 11 aastat :wink:
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
Xim
Fitting 38"

Postitus Postitas Xim »

Et saada seda õpetamis luba on vajalik 5 aastane juhistaaž, viimasel aastal ei tohi olla rikkumisi ja 250krooni. Eksami koha pealt ei ole 100% kindel aga võimalik, et midagi oli. Kui viitsid, siis see on parim variant minuarust, kuna mida rohkem saab sõidupraktikat enne eksamit, seda parem on. Autokoolist on kohustus minimaalselt võtta 40 sõidukorda, aga lisaks osta ei ole mõtet, kuna üks sõidutund maksab juba alates 250 kroonist parem on see juhendamisõigus võtta ju. Vähemalt mina arvan nii.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”