Sai ilus jutt?
Moderaator: Moderators
totu kirjutas:Paar mõtet pildilt:
1. selline õõts on paras pasariiul (läti saviga ligi 10 kg/õõts, toru hoiab vähem pori peal).
2. nurgaga õõts on hea mõte aga nurka koguneb hästi palju jõudusid selle koha pealt peab õõts oluliselt tummisem olema.
3. õõtsade eesmised puksib peaksid tagumistest kõrgemal olema ( lauptakistuse korral lööb rattad "koopasse" ja aitab takistusest üle veeretada, vastupidise nurgaga lööb ratta takistuse alla).
Ilus töö ikkagi.
jaan mmc kirjutas:Vasaku kinnituse mootoripoolse ülemise ja alumise plaadi ühendaks omavahel ühe vinkeltalaga keskelt, veelparem 2 talaga otstest aga ilmselt oli see nagunii plaanis.
Just. Nii tuleb.
Parem mootorikinnitus oma kahe kinnituspoldiga tundub õbluke ja tsentrist tahapoole nihutatud raamipoolne kinnitus, lisab asjale nö. väände efekti. Kas parem kinnitus ongi ka originaalis 2 poldiga ploki ees osas olnud ? Või pole kolmandat polti lihtsalt näha.
Kolmas polt on peidus, see on väga tummine kolmnurk tegelikult, pilt on selline varjav ainult.
Kõik lehtmetall, mis selle pilli külge tuleb, on kas nomex või hardox. Torud on CrMo. Nende materjalide liitmine eeldab materjali müüjate jutu järgi teist täidistraati igaljuhul. Ma kasutan MiMoCr MiG traati kuna see on natuke universaalsem kui ainult CrMo1 traat. Millega peaks torusid keevitama, Hardoxit peaks praadima jälle NiMo või muu sarnasega. No ma siis spetselektroodist küsisin ja sellise rulli tellisin. Tegin ka katsetusi, CrMo ja hardox läheb katki keevituse kõrvalt, e. Tegelikult pole ilmselt suurt vahet millega praadida. Probleemiks materjali üle karastumine ja hapraks muutumine. TiG iga tehtud õmblus on sitkem, kuna soojus levib metallis kaugemale ja ühtlasemalt, aga ma ei viitsi kõiki õmblusi sellega teha, muidu saaks see auto valmis siis, kui mul enam selle vastu huvi pole.tt75 kirjutas:kas sul on selle hardoxi keevitamiseks mingi spets traat ,elektrood või lased tig-iga kinni,hardoxist tehakse vist ka kallurite kaste ja koppasid(teehöövli terasid karastatud kujul)?küsin sest varsti endal ka võibolla vaja teha paar hardoxist asja(kuigi ma avastasin endal kodust mingid ulme elektroodid millega võiks ka selle keevitamist proovida,aga küsin igaks juhuks et kas hardoksi jaoks on midagi spetsiaalselt soovituslikku)?