Neile, kes "veidi" kiirustada armastavad
Moderaator: Moderators
-
v6sa
- I live off from the mud
Ma ei saa aru: põhjamaades on parem, Itaalias on parem, kõikjal on parem, kus meid ei ole. Aga minge siis sinna, kus on parem...
Neljarealiseks võime ehitada kõik teed. Seni, kuni lauslollust peetakse kõva mehe mõõdupuuks, ei muutu midagi. Me võime ilkuda Vane ja teiste kordnike kallal, kuid huvitaval kombel muutub hulk idioote täitsa viisakateks liilejateks, kui sinivalget tee ääres näinud on. Vähemalt ajutiselt... Selle järgi keskmine eestlane ei oskagi liigelda, kui "tapariistaga liikluskitse" silmapiiril pole.
Kiiruseületamine ja joobes juhtimine, süüdimatu tulede väärkasutamine, vastutustundetu parkimine, möödasõidud pimelennul - need on vaid mõned tähelepanekud asjadest, mida siin harrastatakse ja mille eest karistada saamisel on süüdi korravalvur, mitte idioodist liikleja. Krt, need seadused on tehtud selleks, et enamus meist elu ja tervise juures koju jõuaks, oma naist ja lapsi peksma (arvestades liikluskultuuritust, võib minu kibe nali ka mõnel puhul tõeks osutuda...). Olles Soomes mõnda aega elanud, mäletan üsna selgelt suhtumise erinevust: ei sigatseta, sest seda EI TEHTA. Mitte seepärast, et nii ei tohi... Kahjuks hakkab ka sealmaal levima meile nii tuttav pohhuism. Mul on kama, mina kiman siin ja üleüldse olen supermees.
Ärge saage minust valesti aru: ma pooldan isikuvabadusi. Kus ja kuidas keegi ennast surnuks sõidab, on tema vaba valik. Aga teiste häirimine sealjuures on lubamatu!
Neljarealiseks võime ehitada kõik teed. Seni, kuni lauslollust peetakse kõva mehe mõõdupuuks, ei muutu midagi. Me võime ilkuda Vane ja teiste kordnike kallal, kuid huvitaval kombel muutub hulk idioote täitsa viisakateks liilejateks, kui sinivalget tee ääres näinud on. Vähemalt ajutiselt... Selle järgi keskmine eestlane ei oskagi liigelda, kui "tapariistaga liikluskitse" silmapiiril pole.
Kiiruseületamine ja joobes juhtimine, süüdimatu tulede väärkasutamine, vastutustundetu parkimine, möödasõidud pimelennul - need on vaid mõned tähelepanekud asjadest, mida siin harrastatakse ja mille eest karistada saamisel on süüdi korravalvur, mitte idioodist liikleja. Krt, need seadused on tehtud selleks, et enamus meist elu ja tervise juures koju jõuaks, oma naist ja lapsi peksma (arvestades liikluskultuuritust, võib minu kibe nali ka mõnel puhul tõeks osutuda...). Olles Soomes mõnda aega elanud, mäletan üsna selgelt suhtumise erinevust: ei sigatseta, sest seda EI TEHTA. Mitte seepärast, et nii ei tohi... Kahjuks hakkab ka sealmaal levima meile nii tuttav pohhuism. Mul on kama, mina kiman siin ja üleüldse olen supermees.
Ärge saage minust valesti aru: ma pooldan isikuvabadusi. Kus ja kuidas keegi ennast surnuks sõidab, on tema vaba valik. Aga teiste häirimine sealjuures on lubamatu!
- keelutsoon
- SUURED asjad
- Kontakt:
mina maksan oma makse eesti riigile, ja seepärast on ka sellelt riigilt teatud ootused, sh korrakaitse osas.v6sa kirjutas:Ma ei saa aru: põhjamaades on parem, Itaalias on parem, kõikjal on parem, kus meid ei ole. Aga minge siis sinna, kus on parem...
küsimus liikusmentide tegevusest puudutab ju üldisemalt politsei prioriteete. meie salajaste varguste avastamise % on ikka häbematult madal, kui võrdleme nüüd nende põhjamaade või itaaliagagi! hoolimata sealsetest taskuvarastest ja rohkearvulistest gastrolööridest.
arvutasin hiljaaegu, et viimase 5 aasta jooksul olen täpselt 10 korral langenud varguse ohvriks. keskmiselt 2x aastas, keskmiselt 40 kuni 60 tuhat kahju aastas. ja politsei pole avastanud ühtegi, pole tegelikult tajunud mitte mingit tõsiseltvõetavat tegevust. käin nende juures ainult siis, kui on jälle mingi asja lõpetamine, lootusetud formaalsused. loomulikult on asju, mis ongi lootusetult "pimedad", kuid 10st 10 - see näitab juba süsteemi kui terviku saamatust.
/ainus kord nendest, kui õnnestus asi avastada, oli oma jõududega, mil mu kolleegid said varastatud ratta pandimajast kätte. ja siis tuli politseid mitu korda helistada ja paluda ning nõuda kohale sõita pandimajja, kust taheti minu kolleege välja visata, et ilmselt tülikas ratas ära koristada. pool tundi kohalejõudmist tallinnas. pärast tuli küll ametliku vastusena vabandus, et noored ja äsja akadeemia lõpetanud konstaablid jne./
või võtan näite, kui mul kontori ees tegutses "narkototška". poole aasta jooksul kümmekond kõnet põhja prefi kriminaalosakonda ei pannud midagi liigutama, mõnikord tuldi suure hilinemisega kohale. sel ajal, kui narkomaanid kohe akende all süstisid sealtsamast autost saadud kraami. alles pärast kaebusi vägagi kõrgele tasemele peletati nad sealt minema.
mida võis näha - jälitustöö olematust.
ja sellise mannetuse taustal torkab eriti silma, et politsei tegeleb sellega, milleks isegi nendel jõudu on. nt liikluses, kus saab süüteo/väärteo lihtsalt tuvastada. või koolide ümbruses, kuis suitsetajatest noortest puudust ei ole, ja on jällegi kerge saak.
minu jaoks pole asi ainult konkreetses kiiruse ületamise karmistamises vms, vaid sellest, et korrakaitse tagamisel pole prioriteedid päris paigas, ja ma pean maksma politsei eest, kellest pole mul veel KORDAGI abi olnud. eks igaühgel ole kogemused erinevad, aga siinsed arvamused ongi ju suuresti subjektiivsed.
raske lapsepõlv, rauast mänguasjad...
www.keelutsoon.ee
www.keelutsoon.ee
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
Sama siin - abi pole ma eesti politsei käest kordagi saanud - hulga ebamugavust ja ajaraiskamist on nad küll mulle põhjustanud.keelutsoon kirjutas:minu jaoks pole asi ainult konkreetses kiiruse ületamise karmistamises vms, vaid sellest, et korrakaitse tagamisel pole prioriteedid päris paigas, ja ma pean maksma politsei eest, kellest pole mul veel KORDAGI abi olnud. eks igaühgel ole kogemused erinevad, aga siinsed arvamused ongi ju suuresti subjektiivsed.
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
-
v6sa
HM, kurb kuulda.
Minu kogemused 3-st 3 positiivset. Lisaks kaks liiklustrahvi, mis sain täitsa asja eest, vormistati korrektselt.
Muide, objektiivne hinnang koosnebki n+1 subjektiivsest
Kui maksud makstud ja valimas käidud, siis tekib tõepoolest teatav õigus eeldada, et nende eest riik oma kodanikule ka midagi vastu pakub. Mina oma seisukohast olen fifty-siksty seisus. Kurb lugeda, et mõnele kuhjuvad vaid negatiivsed kogemused... Samas, politseis töötavad needsamad inimesed, kes tänaval meile vastu jalutavad. Mina pole veel näinud ühtegi Supermeest, Peerukotist (mäletate, oli selline superkangelane Nooruse veergudel
) rääkimata. Ja nendegi hulgas on jobusid, saamatuid ja muidu lolle. Aga on ka viisakaid ja asjatundlikke mehi. Kahjuks kipub just see suhtumine:"kuradi kits, mine perse!" (ei, see pole väljamõeldis, just nii kuulsin ühest autoaknast patrulli poole hõigatavat) võtma ka viimase töötahte just neilt viisakatelt. Vähemalt minult küll võtaks...
Kuid teema oli kiiruseületamises. Siin pole teemaks narkopunkt ega varastatud ratas - kriminaalkuriteod. Teema alguses oli jutt "väikesest" varastamisest - 10-20 km/h. Mina lisasin siia meelevaldselt teised "väikesed " asjad: tuled, parkimine, pimelend... Ka need on väikesed asjad, mille täitmise või mittetäitmise üle peavad kõige paremini arvet just kaasliiklejad (eriti "teiste" apsude suhtes
)
Kas kasutaja Keelutsoon arvates peaks liiklusjärelvalvet nõrgendama? Et teised valdkonnad (ehk) saaks paremini kaetud?
Mina nii ei arva...
Minu kogemused 3-st 3 positiivset. Lisaks kaks liiklustrahvi, mis sain täitsa asja eest, vormistati korrektselt.
Muide, objektiivne hinnang koosnebki n+1 subjektiivsest
Kui maksud makstud ja valimas käidud, siis tekib tõepoolest teatav õigus eeldada, et nende eest riik oma kodanikule ka midagi vastu pakub. Mina oma seisukohast olen fifty-siksty seisus. Kurb lugeda, et mõnele kuhjuvad vaid negatiivsed kogemused... Samas, politseis töötavad needsamad inimesed, kes tänaval meile vastu jalutavad. Mina pole veel näinud ühtegi Supermeest, Peerukotist (mäletate, oli selline superkangelane Nooruse veergudel
Kuid teema oli kiiruseületamises. Siin pole teemaks narkopunkt ega varastatud ratas - kriminaalkuriteod. Teema alguses oli jutt "väikesest" varastamisest - 10-20 km/h. Mina lisasin siia meelevaldselt teised "väikesed " asjad: tuled, parkimine, pimelend... Ka need on väikesed asjad, mille täitmise või mittetäitmise üle peavad kõige paremini arvet just kaasliiklejad (eriti "teiste" apsude suhtes
Kas kasutaja Keelutsoon arvates peaks liiklusjärelvalvet nõrgendama? Et teised valdkonnad (ehk) saaks paremini kaetud?
Mina nii ei arva...
Kõik on suhteline. Rikkumised on oma olemuslikult tingimuslikud, rikkumise raskus oleneb taustsüsteemist - kogu hetkekompott määrab selle, millega tegu. Eeskirja ei saa kirjutada tingimuslikult ja ei saa kirjutada ka idiootidele. Tingimuslikult ja vastavalt oludele saab reageerida rikkumistele ja neid menetleda.v6sa kirjutas:Kuid teema oli kiiruseületamises. Siin pole teemaks narkopunkt ega varastatud ratas - kriminaalkuriteod. Teema alguses oli jutt "väikesest" varastamisest - 10-20 km/h. Mina lisasin siia meelevaldselt teised "väikesed " asjad: tuled, parkimine, pimelend... Ka need on väikesed asjad, mille täitmise või mittetäitmise üle peavad kõige paremini arvet just kaasliiklejad (eriti "teiste" apsude suhtes)
+20 ületamine maanteel ilusa ilma ja nähtavusega on huinja, õuealal aga juba räme. Ja kui sa ütled, et tuled ja parkimine on pisirikkumine, siis parkides pimedas maanteel vastassuuna teepeenral, tuled põlemas - see on pehmelt öeldes mõrvakatse juba. Got the point?
See kisub siin juba valdkonda "köögitüdrukud ja riigijuhtimine", kuigi jah, keelutsoonil on ilmselt natuke pädevam minevik, sel teemal sõna võtmaks.v6sa kirjutas: Kas kasutaja Keelutsoon arvates peaks liiklusjärelvalvet nõrgendama? Et teised valdkonnad (ehk) saaks paremini kaetud?
Mina isiklikult ei tea, kas liikluspollaril on eesmärgid seatud. Niimitu peatamist, niimitu fikseeritud rikkumist. Kui ei ole, siis taandub küsimus juba rohkem personalipoliitikale, et bussipeatuse tagant autost, radar käes tseburekki söömast viitsitaks minna kriitilistele kohtadele passima, kus saagikus võib olla kordades väiksem ja passimine tüütum.
Kui on - inimesed teevad oma tööd ja eesmärke üritatakse täita võimalikult väikse vaevaga ja efektiivselt. Maailmaparandaja kombel minna koolide juurde 30 aladele ja vöötradadele passima, selleks et kuu-kvartali lõpus vastu pead saada...? Sina, töötaja, pole süsteemi välja mõelnud, sina pead seal vastavalt sisemistele reeglitele toimima. Sülitad, viskad vormi nurka ja lähed kipsi panema...? Arvad, et seal ülemus ei käsi üle perse teha ja tähtajad ei peksa tagant?
P.S: selle eesmärgistamise peale tuleb meelde Viktor Suvorovi "Vabastaja" ja sealne peatükk sõjaväepatrullidest, kes linna peal omasid püüdsid...
tegime pulli, aitab
-
v6sa
Öh, kas just mõrvakatse, aga räide sigadus igal juhul, olen nõus. Siiski, alati olen mina saanud vasta pead, kui olen julgenud iitsatada lollparkimise või tulede väärkasutamise teemadel. Seepärast "väikesteks" neid nimetasingi. Täpselt samamoodi on õigustatud, et keda ohustati vasakkurvis mööda lennates, kui sealt kedagi ei tulnud?tanel kirjutas: ...
Kõik on suhteline. Rikkumised on oma olemuslikult tingimuslikud, rikkumise raskus oleneb taustsüsteemist - kogu hetkekompott määrab selle, millega tegu.
...
+20 ületamine maanteel ilusa ilma ja nähtavusega on huinja, õuealal aga juba räme. Ja kui sa ütled, et tuled ja parkimine on pisirikkumine, siis parkides pimedas maanteel vastassuuna teepeenral, tuled põlemas - see on pehmelt öeldes mõrvakatse juba. Got the point?
Seekord ei tulnud. Seekord ei jooksnud keegi ette, kui kiirust ületati. Seekord ei varjanud valesti pargitud auto ühtegi märki ega takistanud õuest väljasõitu.
Seekord...
Aga teinekord?
Mina saan väga hästi aru rikkumise suhtelisusest. Kuid, nagu ise kirjutasid, ei saa eeskirjas hakata erisusi lubama...
Seetõttu arvan ikkagi, et üleskutsed lubada mingeid "pehmeid" rikkumisi on varased. Võib-olla kümne aasta pärast, kui oleme õppinud teistega arvestama ja oma sigaduste eest vastutama...
Mitte süüdistama ülemust, naist, "kitse" või veel kedagi kolmandat, et: "näh, mis tegi."
Seda, kas politseil plaan on või pole, ei tea.
Samuti pole mul ei avaliku halduse ega juriidilist eriharidust, kõigest tavaline insenerikoolitus kõrgkoolis+mõned aastad välismaal elatud. Seetõttu ei tasu minu arvamusele kuigi suurt rõhku panna, lihtsalt üks subjektiivne arvamus n+1 seas
Kampaaniakorras muidugi midagi ei muuda. Needsamad jobud, kes sigatsevad kontrolli puudumisel, ei hakka mingi kampaania korras "heaks". Ja need, kes sõidavad, või minu moodi vähemalt üritavad sõita nii, et ka teised sõitma mahuvad, ei vajagi kampaaniaid. See on harjumus, lastetuba, elementaarne viisakus. Seda ei saa õpetada autokoolis, see peab olema selgroos, istmikus, peas... Ühesõnaga, see peab olema elamise viis, mitte kord omandatud ja seejärel tarbetuna unustatud oskus.
Seda, et liikluspolitseis kohtab jobusid, on kurb tõsiasi. Ega seal ei saa olla teistsuguseid, kui me ise oleme - kust neid paremaid võetakse?
Või peaksime oma liikluspoliitsei Jaapanist importima: naeratavad ja kummardavad, väikesed inimesed mahuvad väiksemasse masinasse ja söövad ka vähem - kokkuhoid missugune
Ärge siis minu arvamusest end kõigutada laske
Te ju võitlete samade aadete eest, aga igaüks lihtsalt läbi oma silmamunade ja kogemuste.
Muide, ka mina maksan makse - nii umbes paari sinise mehe ülevalpidamise jagu. Kuid ma ei eelda, et selle maksuraha eest mulle võimalik kurimeeste poolt tekitatud kahju kandikul tagasi tuuakse. Mitte selleks pole politsei kutsutud ja seatud. Selleks on turvafirmad, kindlustused ja oma hallollus. Politsei on korra loomiseks, hoidmiseks ja rikkumiste uurimiseks, mitte varastatud kauba tasaarvelduste klattimiseks.
Kui autod on superkasko kaitse all ja elamist valvab nät. Falck, siis võib ennast suht turvaliselt tunda.
Kui me nüüd põhjamaadega võrdlema hakkame, siis summa summarum, olen seal u.1,5aastat viibinud. Esimene asi, mis seoses politseiga meenub, on see, et näit Soomes mitte keegi ei kahtle politseinike aususes, erapooletuses ega õigluses. Pole kunagi kuulnud, et keegi seal kommenteeriks a'la "perkelen poliisi...", ikka tunnistatakse oma eksimust. Kogu see "kitse" teema on mulle ausalt öeldes vastik. On kahjujuhtum, teed avalduse, kasseerid kindlustuselt raha sisse ja kuidas politsei antud keissi uurib, on juba politsei ja kindlustuse vaheline probleem.
Ei midagi isiklikku, lihtsalt minu nägemus "lihtsast elust"
.
Muide, ka mina maksan makse - nii umbes paari sinise mehe ülevalpidamise jagu. Kuid ma ei eelda, et selle maksuraha eest mulle võimalik kurimeeste poolt tekitatud kahju kandikul tagasi tuuakse. Mitte selleks pole politsei kutsutud ja seatud. Selleks on turvafirmad, kindlustused ja oma hallollus. Politsei on korra loomiseks, hoidmiseks ja rikkumiste uurimiseks, mitte varastatud kauba tasaarvelduste klattimiseks.
Kui autod on superkasko kaitse all ja elamist valvab nät. Falck, siis võib ennast suht turvaliselt tunda.
Kui me nüüd põhjamaadega võrdlema hakkame, siis summa summarum, olen seal u.1,5aastat viibinud. Esimene asi, mis seoses politseiga meenub, on see, et näit Soomes mitte keegi ei kahtle politseinike aususes, erapooletuses ega õigluses. Pole kunagi kuulnud, et keegi seal kommenteeriks a'la "perkelen poliisi...", ikka tunnistatakse oma eksimust. Kogu see "kitse" teema on mulle ausalt öeldes vastik. On kahjujuhtum, teed avalduse, kasseerid kindlustuselt raha sisse ja kuidas politsei antud keissi uurib, on juba politsei ja kindlustuse vaheline probleem.
Ei midagi isiklikku, lihtsalt minu nägemus "lihtsast elust"
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
- keelutsoon
- SUURED asjad
- Kontakt:
üle paljude aegade (aastate) ka üks täiesti positiivne kogemus patrullpolitseinike töö valdkonnast.
(need osad politseist, kellega ma oma töö osas kokku puutun, on nagunii tunduvalt intelligentsemad ja võimekamad - aga kuna olen just liikluse ja ka patrulli osas üsna kriitiline, siis olgu ka positiivne ära toodud siinsamas.)
---
eile õhtul 23 paiku pärnusse sissesõidust ca 5 km kaugusel, tallinna mnt-l.
kodanik oma bemariga ilmselgelt tuigerdab teel.
tõmban talle taha ja vajutan tükiks ajaks kaugtuled peale, et saaks kodanik aru ja tõmbaks eemale.
kodanik aga teeb äkkpidurduse keset teed ja püüab saada mind omale tagant sisse sõitma nii või naa.
ok, seepeale vääris ta 110 kõne.
nüüd jätkub tema arvates närvide mäng nii linna piirini kui pärnus sees veel tükk maad. küll on ta mul 0,5 m vahega kannul küll püüab saada pidevalt küljele ja ette.
sitt lugu, pole mõtet närvide mängu minuga mängida, sest need on mul juba ammu ära kulunud, ja närvi minekut ei saa lihtsalt enam olla.
seepeale ka minul savi juba, olen nõus vajadusel autod ristama, aga seda ahvi minema ei lase.
siis aga jõuab kohale 2 ekipaazhi DJ-sid kes tutvustavad oma värvimuusikat, ja mina saan oma sõitu jätkata.
minutit 5 hiljem helistab tagasi prefi korrapidaja, kes tänab ja ütleb et oli purjus jah teine.
ja mina saan siiraimal kombel tänada nende operatiivse tegutsemise eest.
---
eilne päev oli mul eestit mööda ca 650 km sõitu + muud tööd. sellise päeva lõpus on tore, kui ei ole üksi ahvidega maid jagamas, sest on oht vint üle keerata. pärnakatele seekord 5+.
(need osad politseist, kellega ma oma töö osas kokku puutun, on nagunii tunduvalt intelligentsemad ja võimekamad - aga kuna olen just liikluse ja ka patrulli osas üsna kriitiline, siis olgu ka positiivne ära toodud siinsamas.)
---
eile õhtul 23 paiku pärnusse sissesõidust ca 5 km kaugusel, tallinna mnt-l.
kodanik oma bemariga ilmselgelt tuigerdab teel.
tõmban talle taha ja vajutan tükiks ajaks kaugtuled peale, et saaks kodanik aru ja tõmbaks eemale.
kodanik aga teeb äkkpidurduse keset teed ja püüab saada mind omale tagant sisse sõitma nii või naa.
ok, seepeale vääris ta 110 kõne.
nüüd jätkub tema arvates närvide mäng nii linna piirini kui pärnus sees veel tükk maad. küll on ta mul 0,5 m vahega kannul küll püüab saada pidevalt küljele ja ette.
sitt lugu, pole mõtet närvide mängu minuga mängida, sest need on mul juba ammu ära kulunud, ja närvi minekut ei saa lihtsalt enam olla.
seepeale ka minul savi juba, olen nõus vajadusel autod ristama, aga seda ahvi minema ei lase.
siis aga jõuab kohale 2 ekipaazhi DJ-sid kes tutvustavad oma värvimuusikat, ja mina saan oma sõitu jätkata.
minutit 5 hiljem helistab tagasi prefi korrapidaja, kes tänab ja ütleb et oli purjus jah teine.
ja mina saan siiraimal kombel tänada nende operatiivse tegutsemise eest.
---
eilne päev oli mul eestit mööda ca 650 km sõitu + muud tööd. sellise päeva lõpus on tore, kui ei ole üksi ahvidega maid jagamas, sest on oht vint üle keerata. pärnakatele seekord 5+.
raske lapsepõlv, rauast mänguasjad...
www.keelutsoon.ee
www.keelutsoon.ee