Toyota 4runneri kohta käiv inf???
Moderaatorid: jr, Moderators
Toyota 4runneri kohta käiv inf???
Huvitaks igasugune inf mis puudutab toyota 4runnereid! Küsimus veel järgmine kas masin omab vöimalust paigaldada silla lukke! Tore oleks leida entusiaste kes omavad ja aretavad sama nimega masinaid!!! 
Isehakanud loodusesõber!!! Mees kes ei karda väljakutseid!!!
Margus +37256633834
Margus +37256633834
Runner jah... mina olen ühte isendit vaikselt aretanud ja ongi juba teine üks paras "aretis" 
Rehvid: originaalsillad taluvad kuni 33" rehvi.
Sillad: Tagasilda läheb LOCK RIGHT 1610. Originaalis on enamasti LSD differ, millede kettad on enamasti läbi. Isegi kui limited slip töötab, pole tast maastikul just suurt tolku. Muidugi alati võib ka ARBi panna aga see plekib 3x rohkem. Ette tasub tasub lukk panna vaid siis kui jätad kuni 31" rehvid. Rummudele tasuks panna manuaalsed rummulukud. Mina valiks 33" rehvid ja jätaks luku vaid tagasilda. On veel kuulda olnud, et toyota supra turbo tagadiffer pidada 4Runnerile ette sobima ja hästi kestma... aga seal ilmselt tekib ülekandearvuga mingi sokk.
Sildade õhutused üles kapotialla. Tagasilla stabikavardale teed "kiirühenduse" või siis viskad üldse vardad minema. Veidi pikemaid amorte on ka vaja.
Tõstmine: Vedrudest odavalt tõstmine käib nii, et ülemise õõtsa ja käändmiku vahele paned distantspuksi, vedrusid võib "natuke" peale keerata. Sealt saad umbes 1,5" Kerest ka 2-3" tõstet ja mahubki 33" kenasti alla.
Taha tellid lihtsalt 1,5" tõstega vedrud ja saab väga hea.
Mootor: kõige levinum on 3.0V6 bensukas, 105kw ja kestab enam-vähem... tahab kindlasti õigeaegset õlivahetust ja hooldust. Mina pole veel 3a jooksul enda oma lahti kakkunud, siit-sealt veidi leemendab aga edasi käib hästi ja suuremaid probleeme pole olnud. 2.4 bensukast hoiaks eemale.
PS! Võimalus on ka auto ehitada talasildadele ja eeskujuks tasub võtta üks talasillaga Runner. Eestis neid kahjuks "palju" liigu (hint - www.reaktor.ee/4Runner)
aga sobib ka talasillaga Hilux. Mu enda masin ehitamisest siin veidi: www.4x4matk.ee/SAS ja www.reaktor.ee/4Runner
Rehvid: originaalsillad taluvad kuni 33" rehvi.
Sillad: Tagasilda läheb LOCK RIGHT 1610. Originaalis on enamasti LSD differ, millede kettad on enamasti läbi. Isegi kui limited slip töötab, pole tast maastikul just suurt tolku. Muidugi alati võib ka ARBi panna aga see plekib 3x rohkem. Ette tasub tasub lukk panna vaid siis kui jätad kuni 31" rehvid. Rummudele tasuks panna manuaalsed rummulukud. Mina valiks 33" rehvid ja jätaks luku vaid tagasilda. On veel kuulda olnud, et toyota supra turbo tagadiffer pidada 4Runnerile ette sobima ja hästi kestma... aga seal ilmselt tekib ülekandearvuga mingi sokk.
Sildade õhutused üles kapotialla. Tagasilla stabikavardale teed "kiirühenduse" või siis viskad üldse vardad minema. Veidi pikemaid amorte on ka vaja.
Tõstmine: Vedrudest odavalt tõstmine käib nii, et ülemise õõtsa ja käändmiku vahele paned distantspuksi, vedrusid võib "natuke" peale keerata. Sealt saad umbes 1,5" Kerest ka 2-3" tõstet ja mahubki 33" kenasti alla.
Mootor: kõige levinum on 3.0V6 bensukas, 105kw ja kestab enam-vähem... tahab kindlasti õigeaegset õlivahetust ja hooldust. Mina pole veel 3a jooksul enda oma lahti kakkunud, siit-sealt veidi leemendab aga edasi käib hästi ja suuremaid probleeme pole olnud. 2.4 bensukast hoiaks eemale.
PS! Võimalus on ka auto ehitada talasildadele ja eeskujuks tasub võtta üks talasillaga Runner. Eestis neid kahjuks "palju" liigu (hint - www.reaktor.ee/4Runner)
Oman ise msinat millele paigaldasin 31 tolli rehvi nüüd sooviks veidi tõsta ja aretada vähe maastiku suutlikumaks ,manuaalsete lukkude ja 33 rehvidega. oskad ükki soovitada kust võin saada lukke??? Mul masinal 3l bensiini õgija!
Isehakanud loodusesõber!!! Mees kes ei karda väljakutseid!!!
Margus +37256633834
Margus +37256633834
Manual lukke on ainult Landcruiser HJ61 9.5" difritele tehtud. Runneri tagasild on väiksem 8.9" ja sinna need ei sobi. Nagu ma juba kirjutasin - võimalus on panna iselukustuv LockRight (mis lukustub siis kui üks ratas ringi hakkab käima, 100%) või siis ARB. LockRight maksab 5K, ARB 15K+kompressor. Viimast saad mugavalt nupust lülitada.marxkoll kirjutas:Oman ise msinat millele paigaldasin 31 tolli rehvi nüüd sooviks veidi tõsta ja aretada vähe maastiku suutlikumaks ,manuaalsete lukkude ja 33 rehvidega. oskad ükki soovitada kust võin saada lukke??? Mul masinal 3l bensiini õgija!
Lukke müüvad offroadservice ( www.offroadservice.ee ) ja top parts ( www.topparts.ee ) või kui sealt ei taha, siis võime ise ka sulle need kuskilt tellida.
Soovitusena veel, et esialgu katsu tagasilda lukk ära installida ja siis vaata edasi. Investeeri vintsi ja mujale lisavarustusse. Esisilla lukk ei ole linnamaasturil just "must-to-be" lisavarustus, kraaviületamiseks piisab ka tavaliselt tagalukust. Paljud algajad (kaasaarvatud kunagi ma ise) arvavad, et paned aga sildadesse lukud ja ongi ultimate masin valmis. Tegelikkuses see päris nii pole, enne annab muus osas ka päris palju ära teha.
Minu teada lukustub LockRight siis kui kardaanilt tulev jõud sunnib autot edasi liikuma ehk jõu suund on ratastele. Mootoriga pidurdades või vabajooksuga on differ nö lahti. Üks ratas "ringi hakkab käima" variandi puhul ei oleks ju võimalik üles tõstetud ratta puhul seda käega ringi ajada. Või ma eksin...?rommi kirjutas: iselukustuv LockRight (mis lukustub siis kui üks ratas ringi hakkab käima, 100%)
Õigust räägid jah... pidasin silmas pigem seda, et osad iselukustuvad vist lasevad rattal natuke pöörata enne kui jäigalt lukku lööb. Ma pole ise praktikas kohanud, kuid miski aeg otsisin lukku ja leidsin tootjalt sellist infot.Mats kirjutas:Minu teada lukustub LockRight siis kui kardaanilt tulev jõud sunnib autot edasi liikuma ehk jõu suund on ratastele. Mootoriga pidurdades või vabajooksuga on differ nö lahti. Üks ratas "ringi hakkab käima" variandi puhul ei oleks ju võimalik üles tõstetud ratta puhul seda käega ringi ajada. Või ma eksin...?rommi kirjutas: iselukustuv LockRight (mis lukustub siis kui üks ratas ringi hakkab käima, 100%)
Torkan pildid oma Runneri mudimisest ka siia. http://www.hot.ee/ahtokivi/Runner.html