Jahutussüsteemi puhastamine õlist ?
Moderaator: Moderators
Re: Jahutussüsteemi puhastamine õlist ?
Enda autol sain kunagi nii puhtaks kui panin auto käima ja panin vooliku paisupaaki ja kraanist kuum vesi jooksma ja käis lihtsalt c30-40min. Siis lasin alt jälle kõik välja ja kordasin sama tegevust ja sain pm puhtaks süsteemi, või noh puhtamaks ja enam õli paisupaaki ei tekkinud. Õli kerkib ju tavaliselt ikka kõige peale ja veepump ju ajab teist kuigi palju ringi ka mööda mootorit.
Fairy nõudepesuvahend aitab kah hästi. Kopplaaduri süsteemi väänasin pea 1/3 fairy pudelist sisse ja vesi takka. Tiksusin mõned tunnid ringi ja uus lahus sisse.
KOrdasin toimingut 2-3 korda ja minumeelest sai hea.
Päris mitu vedavat ratast.
5249634
5249634
Ainuke mõistlik lahendus on see paisupaagist välja ajada.
Vala süsteem täis, aja soojaks ja vala nii palju juurde et õlipask voolab üle parda.
Korda vastavalt vajadusele
Vala süsteem täis, aja soojaks ja vala nii palju juurde et õlipask voolab üle parda.
Korda vastavalt vajadusele
Dodge Ram T25
Dodge Ram T35
Kui suureks saan ,siis ostan KRAZ 255B ......
Dodge Ram T35
Kui suureks saan ,siis ostan KRAZ 255B ......
Sellest rääkisingi, et voolik paisupaaki ja vesi jooksma ja auto käima, lihtsalt lasin vahepealt ka alt poolt lõdvikutest seda õli plöga välja ja siis sama asi uuesti niikaua kui enam paisupaaki õli ei ajanud.
Muidugi peab selleks ka õige koht olema kus seda teha, päris maja ette ei tahaks endale küll sellist õlist paska, endal oli võimalus seda teha pesulas kus olemas äravoolul õli/vee eraldaja.
Muidugi peab selleks ka õige koht olema kus seda teha, päris maja ette ei tahaks endale küll sellist õlist paska, endal oli võimalus seda teha pesulas kus olemas äravoolul õli/vee eraldaja.
Plexu, turbo vm iganes nime all seda müüakse.
Näiteks see http://t-puhtax.ee/product/turbo/
Lahuse teed lahja 1/10-20. Peseb ja lahustab igatsorti õli jms. Vahutab, aga mitte väga hullult.
Siiani olen kasutanud küll välispidiselt, mootoritele ja õlistele asjadele, aga tulemus on väga hea olnud. Võib olla oskavad poes veel miskit paremat soovitada.
Näiteks see http://t-puhtax.ee/product/turbo/
Lahuse teed lahja 1/10-20. Peseb ja lahustab igatsorti õli jms. Vahutab, aga mitte väga hullult.
Siiani olen kasutanud küll välispidiselt, mootoritele ja õlistele asjadele, aga tulemus on väga hea olnud. Võib olla oskavad poes veel miskit paremat soovitada.
jaan mmc kirjutas:Fairi pesuvõimes pole mul põhjust kahelda aga pelgasin vahutavaid pesuaineid kasutada, sest vaht segab mõnel juhul aru saamast, kas õhk on süsteemist korralikult väljunud. Kasutasin mootori (välis) pesuaine ja vee segu (1 l. ainet, 7 l. vee kohta ja 3x loputust + veel üks (viimane) puhta veega.pilgrems kirjutas:Fairy nõudepesuvahend aitab kah hästi. Kopplaaduri süsteemi väänasin pea 1/3 fairy pudelist sisse ja vesi takka. Tiksusin mõned tunnid ringi ja uus lahus sisse.
Eriti suurelt vahtu ei tekkinud. Ülekuumenemist ei täheldanud.
Päris mitu vedavat ratast.
5249634
5249634
Mina olen ka fairiga pesnud . Erilist vahutamist ei täheldanud .
Oleme kasutanud Bardahl Radiator Oil Removerit , vahest läheb 3-4 purki aga puhtaks saab. Aiavooliku ühendamine jahutussärki ja töötava mootoriga loputamine annab tulemuse.
- Manused
-
- bardahl-radiator-oil-remover.jpg (36.28 KiB) Vaadatud 4391 korda