Jeep GC abs

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

gynn
Off Roader Wannabe

Jeep GC abs

Postitus Postitas gynn »

Küsimused vaevavad.Isend on 97 nda aasta 5,2.
ABS ei tööta, andurid korras, kahtlus: kapoti all olev moodul?Kui moodul, siis: jooted?
Diagnostid pole ABS-iga ühendust saanud.
Isendile näitab ABS moodulit kuni 98 aasta omad sobivad.Järgmisele kolmele aastale samasugune moodul,aga pistiku pesa põhjas 4 pinni rohkem(st. minu isendi ABS-il lihtsalt tühjad kohad,auto pistikul augud olemas).
Vastupidi, vanema osa uuemale panna ei saa, kuna minu ABS-i pistiku pesa põhjas on plastik pinn ja auto pistikul selle vastuseks tühi auk, uuemate isendite pistikutel auku pole? Teab keegi,kas uuema oma vanemale sobib?
Jutt sai suht segane.Ootan vastuseid ja arutelusi või ka uusi küsimusi.
Lihtne on märgutuli ühendada mõne teise tulega,rohkem huvitab korras ABS.
Youtube-s väidetakse,et tüüpviga ja näidatakse suht robustset parandamist.
Kas keegi on ise asja ette võtnud ja ära teinud?(jooted).
Jeep GC 97 5,2
5174351
gynn
Off Roader Wannabe

Re: Jeep GC abs

Postitus Postitas gynn »

Teen ise otsa lahti. Tundub,et plokke asendama uuemaga esialgu ei hakka.Sest teadmised on nõrgad sci receive ja pci bus teemadel. Kes rohkem kodus võiks selgitada.
Pistik 97-98.ploki kood- 56027931AC
Pilt
Pistik 99-01.ploki kood- 56041022AH
Pilt

Kui kaableid ümber sobitada, oleks enamus ok,va. vanema tüübi 20.data link mis põhineb sci receive-l ning 16.mis paneb põlema ABS tulukese armatuuris, uuemal on mõlemad ühe all nr. 10. mis hõlmab PCI BUS-i ja märgutuld.
Uuemale tuleks ka kaks lisa kaablit vedada nr.3 kiiruse anduri signaal ja nr.21 piduriõli taseme anduri signaal.
Kahju, et otsingumootor eirab kolmetähelisi sõnu- abs välistatakse kogu aeg.
Jeep GC 97 5,2
5174351
kaido
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas kaido »

Kui kaableid ümber sobitada, oleks enamus ok,va. vanema tüübi 20.data link mis põhineb sci receive-l ning 16.mis paneb põlema ABS tulukese armatuuris, uuemal on mõlemad ühe all nr. 10. mis hõlmab PCI BUS-i ja märgutuld.
Uuemale tuleks ka kaks lisa kaablit vedada nr.3 kiiruse anduri signaal ja nr.21 piduriõli taseme anduri signaal.
Kahju, et otsingumootor eirab kolmetähelisi sõnu- abs välistatakse kogu aeg.
Päris nii lihtne see pole, et ABS data link on otse armatuuris pirni külge ühendatud, seal peab ikka mikroskeem ka tulukese lähedal olema.
Pole küll selle mudeli ABS-iga kokku puutunud aga WJ puhul tähendab, et sci transmit on arusaadavamas keeles K-line ja PCI Bus on J1850. Lisaks on Chrysler tahtnud kindlustada, et keegi esindust alatult vältides koduste vahenditega autodel vigu üles ei leiaks ja leiutanud täiesti oma andmeside protokolli. Nimeks pandi sellele Chrysler SCI (Chrysler Serial Communication Interface). Chrysler SCI tahab saada kahte traati. Sul on 1 väljund andmeside jaoks ja järelikult on sul tavaline ühe traadiga K-line. Paraku on nad kõik on täiesti erinevad protokollid ja omavahel asendada neid ei saa.
Ma pole väga kindel aga arvatavasti läheb sinu ABS moodulist sama moodi nagu kõigil teistel rataste kiiruse kohta info ülejäänud autole. Kui autol teised moodulid ABS käest kiiruse kohta infot koguma ei pea siis võib isegi ringitõstmine toimida. Kui diagnostikat tegid siis kas oli peale ABS-i mõnes teises moodulis ka vigu, et ABS pole kättesaadav vms.?
WJ puhul näiteks läheb ABS kiirus mootorile ja kastile, lisaks saadab ABS iga 2 sekundi tagant oma olemasolust teateid.
2.7 CRD P0702 veakoodi põhjused ja ülevaade kulissist http://www.jeepswj.com
gynn
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas gynn »

Kui diagnostikat tegid siis kas oli peale ABS-i mõnes teises moodulis ka vigu, et ABS pole kättesaadav vms.?
Kõik üksused korras, ainult ABS.

Tundub,et kindlasti ei anna ühendust plokki toitev joode, arvatavasti mõni veel.
Ploki vahetuse mõte tekkis, kuna turg on, minu isendist järgmise põlvkonna, ABS mooduleid täis ja suht soodsad.
Chrysler SCI tahab saada kahte traati. Sul on 1 väljund andmeside jaoks ja järelikult on sul tavaline ühe traadiga K-line.
Andmesidega võib seotud olla ka pin16. OBD II-ga saab ligi alles WJ ABS-idele,ZJ ABS välistatud(tehti selgeks juba eelmise ZJ-i omamise ajal).
Jeep GC 97 5,2
5174351
volli
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas volli »

96 GC l sai see abs i plokk netist leitud juhendi järgi üle joodetud ja hakkas perfektselt toimima.
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Postitus Postitas puhvel »

A milleks see ABS peab toimima ?
Leian, et see on libedamates oludes teinekord väga ohtlik "abiline".
Kui üldse ei tunneta massint, pidureid, libedust siis ehk jah on vajalik.

Võimalik, et OT.
XC 70
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

puhvel kirjutas:A milleks see ABS peab toimima ?
...
A miks üldse mingi vidin autos toimima peaks? Saab ju paljude juppideta sõidetud, eksole.

Iseasi, et jeebuse ABS-l on sünnipärane surmaviga küljes ja isiklikult eemaldaks ka ise selle funktsiooni ülevaatustevaheliseks ajaks mudaautol...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Ei räägi suvalisest vidinast vaid liiklusohtlikke olukordi tekitavast ABS-st :wink:
XC 70
Kasutaja avatar
TarviR
Rock Crawler

Postitus Postitas TarviR »

Mis sa piinled. Mul 2 98 aasta autolt eemaldatud jubimat riiulis.
D4D+R6+V6
Kasutaja avatar
TarviR
Rock Crawler

Postitus Postitas TarviR »

puhvel kirjutas:Ei räägi suvalisest vidinast vaid liiklusohtlikke olukordi tekitavast ABS-st :wink:
Metsas kindlasti kaitse välja. Olen ise 2 korda absi pärast mittesoovitud kohta sattunud.
On olukordi, kus abs lihtsalt võtab pidurdamisvõimaluse.
D4D+R6+V6
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

puhvel kirjutas:Ei räägi suvalisest vidinast vaid liiklusohtlikke olukordi tekitavast ABS-st :wink:
ABS ei tekita liiklusohtlikke olukordi. Küll aga võimaldab ABS elektrooniliste abiliste kõikvõimusesse uskuval ülijuhil sattuda olukorda, kust ei ole võimalik avariita väljuda. Ajudega juht saab tänu ABSile valida vähima kahjuga stopperi. Seda siis normaalsetel autodel, millest me selles foorumis ei räägi, eksole.

Maastikuautol mudas/liivas/lumes on veidi teised rõhuasetused, nagu juba mainiti. Sellest ka minu soovitus jeebusel see funtsioon ülevaatustevaheliseks ajaks välja lülitada, kui juhil ajusid ja mune jätkub :wink: Töökorras võiks ABS sellest hoolimata olla, kuna maanteel teeb toimiv ABS juhtimise muretumaks. Nagu ka roolivõimendi ja automaatkast ja salongisoojendus ja ... :blend
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

No lühidalt siis, kui olen ligi 30 aastat ilma ABS-ta hakkama saanud aastaringi olenemata ilmast ja rehvi mustrist (mis kunagi oli ka olematu) siis minu jaoks on see segav faktor nö maanteel, tänaval.
Ei lase teha seda, mida ma tahan, miski automaatika on ammu juurdunud, et mina juhin massint mitte mingid "vidinad" :)
XC 70
gynn
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas gynn »

Järgmiseks võtsin mooduli maha aju lahti. Silmaga nähtavaid halbu kohti oli kolm.
Jootsin üle kõik suuremad jooted, eeskujuks video.
https://www.youtube.com/watch?v=fJmsTJ3QYas
Puhastasin ka mootori pistiku kontakdide juurest joote ala suuremaks.
Peale jootmist testriga katkestusi ei täheldanud.
Aju kokku, moodul autosse... tulemus 0 :cry:

Muidugi, on variant, et kunagi on keegi käivitamisel täkuga, ABS-i kahjustanud.
Nii kompaktse ABS-i puhul pole väga muid võimalusi.
Pilt

Kuna nüüd on joodetud, külastan teisipäeval(11.10) jälle diagnosti, saab äkki targemaks.
Jeep GC 97 5,2
5174351
gynn
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas gynn »

Käisin diagnostis, TOP Parts-is. ABS-iga ühendust ei saanud.
Ostsin ühe foorumi kasutaja käest mooduli, mis enne maha kruvimist oli töötanud.
Panin peale, tulemus null, ABS-i tuluke ikka põleb.
Uidates neti avarustes sattusin lugema seda:
http://ericpetersautos.com/forum/showth ... d-Cherokee

On kellelgi soovitusi, kuhu edasi? Uus plokk on kirves ja kui on nii probleemne (klõpsa linki,loe läbi), siis nagu ei tahaks uut.
Kas Eestis ka mõni tarkpea on, kes asja toimima paneb (lingi alt leiab ,et mikide maal tehakse).
Endal mõte, et Silberi elektrikuga konsulteerida.
Jeep GC 97 5,2
5174351
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

[quote="gynn"
...
Endal mõte, et Silberi elektrikuga konsulteerida.[/quote]

Kui üldse keegi Silberi selstkonnast, siis Jaanis Rakvere kontorist võiks olla vaeva väärt.

Võid ka uurida Märtenilt Hõbenoolest.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”