K: Jeep GC WJ automaat käiguvahetus
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
K: Jeep GC WJ automaat käiguvahetus
Tere!
Mõtlesin teadjamatelt meestelt abi küsida. Nimelt tuttava GC wj 3,1td automaat kastiga kipub käiku imelikult vahetama. Viga esineb vahest, mitte koguaeg.
Vahetab käiku kuni kolmanda käiguni ilusti ning vahest linna vahel sõites kipub kolmandat käiku pikaks venitama, kusagil 3000-3500 juures vahetab alles neljanda peale või siis ei vaheta üldse ja peab gaasi natukene järgi andma, et vahetaks. Viga ei esine koguaeg, vaid kuidagi hooliselt, vahest päeva jooksul mitu korda, vahest toimetab ilusti. Sellest ei olene kas auto on töösoe või külm. Diagnostika teateid ei näita. Käigukast ei pauguta.
Mida võiksin talle soovitada, mida testida ning mida võiks eeldada?
1) Ise arvaksin, et järsku on puudu õli ja filtri vahetamisest, kuna diagnost ega muu märku vigadest ei anna ja viga ei ole pidev?
2) Käigukastis olev solenoid, mis kipub nende tüüpviga vist olema? Kui peaks olema siis äkki keegi oskab soovitada firmat, kes vahetuse suudab kindla käega ära teha ja mis kogu vahetus koos uue jupiga maksma läheks umbkaudselt (äkki kellelgi kokkupuudet)?
3) Viga võiks olla mõnes anduris või milleski?
Ise WJ isendiga ja selle mootoriga eriliselt kokku ei ole puutunud, seega äkki leidub siinseid tegelasi, kes sama probleemi läbi elanud ja oskab edasist nõu asja osas anda. Samuti kui leidub siin mõni väga Jeepi armastajast isik, kes tahaks autot proovida ja kes suudaks vea leida, võib mulle kirjutada ja saan tulla autot näidata.
Lugupidamisega
Mõtlesin teadjamatelt meestelt abi küsida. Nimelt tuttava GC wj 3,1td automaat kastiga kipub käiku imelikult vahetama. Viga esineb vahest, mitte koguaeg.
Vahetab käiku kuni kolmanda käiguni ilusti ning vahest linna vahel sõites kipub kolmandat käiku pikaks venitama, kusagil 3000-3500 juures vahetab alles neljanda peale või siis ei vaheta üldse ja peab gaasi natukene järgi andma, et vahetaks. Viga ei esine koguaeg, vaid kuidagi hooliselt, vahest päeva jooksul mitu korda, vahest toimetab ilusti. Sellest ei olene kas auto on töösoe või külm. Diagnostika teateid ei näita. Käigukast ei pauguta.
Mida võiksin talle soovitada, mida testida ning mida võiks eeldada?
1) Ise arvaksin, et järsku on puudu õli ja filtri vahetamisest, kuna diagnost ega muu märku vigadest ei anna ja viga ei ole pidev?
2) Käigukastis olev solenoid, mis kipub nende tüüpviga vist olema? Kui peaks olema siis äkki keegi oskab soovitada firmat, kes vahetuse suudab kindla käega ära teha ja mis kogu vahetus koos uue jupiga maksma läheks umbkaudselt (äkki kellelgi kokkupuudet)?
3) Viga võiks olla mõnes anduris või milleski?
Ise WJ isendiga ja selle mootoriga eriliselt kokku ei ole puutunud, seega äkki leidub siinseid tegelasi, kes sama probleemi läbi elanud ja oskab edasist nõu asja osas anda. Samuti kui leidub siin mõni väga Jeepi armastajast isik, kes tahaks autot proovida ja kes suudaks vea leida, võib mulle kirjutada ja saan tulla autot näidata.
Lugupidamisega
Re: K: Jeep GC WJ automaat käiguvahetus
Esimene asi ongi õlitaseme kontroll. Üldiselt tuleks õli ja filter keskmiselt iga kahe aasta tagant vahetada. Kui see tegemata, siis alustaks sealt.
F-250XLT 7,3D
vaata minu anomaaliat
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=19&t=65575
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=19&t=65575
Nonii! Võtsin eile selle Jeepi enda kätte ja sõitsin korralikult soojaks, olles läbinud 50km sain aru, et selle autoga enam edasi pole mõtet sõita..kast hakkas sedavõrd hullusti tööle. Vahetas käike nii kuidas ise arvas, oli jõuetu, samas jälle töötas laitmatult ja siis jälle peksis segast. Läksin viisin ise ühe diagnostiku juurde ja selgus selline veakood: P0720 Low Output SPD Sensor RPM, Above 15 mph . Seega peaks viga olema käigukasti tagaotsas olevas kiiruse väljundanduris. Vahetan selle anduri ära ja vaatan ühendused üle ja annan teada, mis asjast saab. Vaatasin, et esimene sisendandur oli tal juba varasemalt millegipärast ära vahetatud aga tagumist ei ole puudutud.
Kui juhuslikult kellelgi peaks olema mulle tänasel pühapäevasel päeval seda andurit müüa olema kasvõi kasutatuna aga töötava kasti küljest siis kirjuta mulle ja jäta number.
Kui juhuslikult kellelgi peaks olema mulle tänasel pühapäevasel päeval seda andurit müüa olema kasvõi kasutatuna aga töötava kasti küljest siis kirjuta mulle ja jäta number.
Kas keegi oskab öelda, kus kohast on kõige mõistlikum Jeepile andureid jms vidinaid tellida või kohapealt osta näiteks Tallinnas? Tähendab, lause mõte on selles, et kus on ka hinnad kõige mõistlikumad?
- CayenneTurbo
- Rock Crawler
Ma olen hlautoosadest või ladu24'st tellinud asju.JuhanParm kirjutas:Kas keegi oskab öelda, kus kohast on kõige mõistlikum Jeepile andureid jms vidinaid tellida või kohapealt osta näiteks Tallinnas? Tähendab, lause mõte on selles, et kus on ka hinnad kõige mõistlikumad?
Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002a
4" tõste, vints, M/T 32" rehv.
Vaikselt õpime...
4" tõste, vints, M/T 32" rehv.
Vaikselt õpime...
Soetasin anduri toppartsist, kus igati tore suhtumine ja anduri hind kah täiesti normaalne. Vahetasin anduri ja auto sõidab nagu uus! Niiet, kellel edaspidi sama probleem siis tasub andurid üle vaadata, enne muu kallale minemist.
Ära hõiska enne mõnda päeva !
Andurivahetusega sõitis auto mõningat aega, kuid varsti oli jälle viga kallal. Nüüd aga justkui tükkaega mõtleb käiguvahetusel, samas vahepeal sõidab laitmatult. Tuli ette jälle p0720. Käike enam ei venita ja selliseid trikke ei tee, kuid lihtsalt mõtleb pikalt mis käiku vist sisse panna ja kiirendus nulli lähedane. Olen täheldanud, et gaas põhja litsuda ja kusagil 3000+ pööret, lööb käigu üles ja lendab kui segane. Kui kellelgi samu sümptomeid olnud ja oskab neist jagu saada siis igasugune arutelu oodatud.
Proovin esimese asjana välja selgitada kas andur on tuksis või ei. Eeldan, et on korras ja viga enne andurit kusagil või mõnes muus anduris, sest vahepeal sõidab justkui väga kenasti. Ühendused olen enamjaolt kõik juba üle käinud ja vaadanud.

Andurivahetusega sõitis auto mõningat aega, kuid varsti oli jälle viga kallal. Nüüd aga justkui tükkaega mõtleb käiguvahetusel, samas vahepeal sõidab laitmatult. Tuli ette jälle p0720. Käike enam ei venita ja selliseid trikke ei tee, kuid lihtsalt mõtleb pikalt mis käiku vist sisse panna ja kiirendus nulli lähedane. Olen täheldanud, et gaas põhja litsuda ja kusagil 3000+ pööret, lööb käigu üles ja lendab kui segane. Kui kellelgi samu sümptomeid olnud ja oskab neist jagu saada siis igasugune arutelu oodatud.
Proovin esimese asjana välja selgitada kas andur on tuksis või ei. Eeldan, et on korras ja viga enne andurit kusagil või mõnes muus anduris, sest vahepeal sõidab justkui väga kenasti. Ühendused olen enamjaolt kõik juba üle käinud ja vaadanud.
-
- I live off from the mud
Helista Märtenile Hõbenooles ja uuri temalt.
Lõhnab ajukasvaja järele, kui juhtmestik ikka korras on.
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kas Hõbenool tegeleb 42RE kasti ajudega? Tegemist siis Jeebi aju ja kastiga.
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
- TTUUL
- Got ARB and Nitrous?
Ei taha nad 42RE kastiga tegeleda. Kui käpp see, ehk siis võib olla.Ax kirjutas:Kas Hõbenool tegeleb 42RE kasti ajudega? Tegemist siis Jeebi aju ja kastiga.

XJ ´91, 136KW AMC242, AW4, NP 242, ..... EX
ZJ ´95, 135KW AMC242+LPG II, 42RE, NP 242, .....
Tahoe ´98, 190KW Vortec 5700 L31,4L60-E , NVG246, ..... M: 3000.-
ZJ ´96, 131KW AMC242, 42RE, NP 242, ..... teatri seades. M: 2000.-
-
- Rock Crawler
Mulle nad küll ei öelnud, et mingil juhul ei tegele . Aga see elava järjekorra värk (helistame kui teie järjekord kätte jõuab) oli selline kahtlane. Recros just tegelesid 42re kastiga
.

- TTUUL
- Got ARB and Nitrous?
Käisin ise kohal. Nädal oli diagnostika järjekord. Tehti test ja öeldi et kastis solenoidid plokk vist pekkis. Selle remont pidi olema paras jebimine. Eks nad remondivad ikka, aga mitte kõige parema meelega.
XJ ´91, 136KW AMC242, AW4, NP 242, ..... EX
Hõbenool ja ameerika/jaapani kast, ei sobi kokku. Välistage see kooslus. Vastutan oma sõnade eest!v6sa kirjutas:Helista Märtenile Hõbenooles ja uuri temalt.
autoklaaside vahetus, haagisekonksude paigadus -25%
tel.53524571
tel.53524571