v6sa kirjutas:
Teeme siin nüüd kohe selgeks, et mina jahutan kodanike isetegemise indu Liiklusseaduse ja Määruse 50 vaimus. Metsas ja mudas - täiesti OK tegevus ja mõistetav. Iseehitatud autoga enamus tõsiseid tegijaid ju võistlebki. Aga tihti pole nendega ka teedele asja. Või vähemalt ei tohiks olla...
Aga kui mingil X-põhjusel juhtub avarii, mille käigus deformeerub sinu hoole ja armastusega kokkukeevitatud õõts, siis seleta neile, et sina pole kaamel... Üsna lihtsalt tehakse tagajärjest (õõtsa deformatsioon avarii käigus) põhjus. Kindlustusel ka mugavam - ei pea maksma.
Et seda peaks arvestama enne legaalse auto modifitseerimist.
Ja pealegi, tegemist ei karistata. Karistatakse vahelejäämisel.
Loomulikult on sihukestelk firmadel suurepärane turg - kõik tahavad saada, vähestel on võimalus. Ja kuna seadusandlus ei luba liiklusesse isetehtud kaupa, siis ongi suurepärane võimalus hinda tõsta.
Kas kellegi on kunagi tõstetud auto ülevaatusel huvi tuntud tõstesarja legaalsuse kohta? Ega vist...
No kuule - ma siiralt ka kahtlen, et meil aktsepteeritakse üldse miskit tõstesarja. Ei tohi ju üldse midagi ise omapead teha (alla keerata asju mis mujal maailmas lubatud).
Ja teine asi on ise tegemisel. Ma ju võiks selle vana õõtsaga edasi sõita ja ka ülevaatuselt saaks läbi. Ainult kas mul on seda sitta sinna alla vaja. Kui see peale esimest suuramat mudaauku mul L tähte vajub. Seega ma teeksin parem uue ja parema ning tugevama.
Mis avariidesse puutub siis on 100x hullemaid masinad teedel mille kõrval isetehtud on lausa pärlid. Pealegi kui see ülemie õõts ära vajub siis ei juhtu tegelikult suurt midagi. Ta jääb kandma amordi peale ja ratas on veidi lääpas all. Aga sõita saab kuigi ei soovitaks, sest hiljem vaja uus amort ja siis uus rehv jne..
Ma kohe kahtlen, et keegi kes sama asja ette võtaks mis ma ära teinud olen siis ta läheks kindlasti sama teed ja laseks selle teha või teeks ise. Sest lepime kokku hind on ju liiga krõbe, et seda omale ostma hakata. Ainuke asi mida osta on puksid. Need on juba ka tellitud.
Ja viimaseks ei ole vaja möliseda teemal kui keegi kavatseb midagi ise teha - vähemalt enne kui pole näinud tuleks möla maha võtta. Ma saan aru kui oled ise midagi sellist valmis teinud ja hakkad kaasa rääkima mis hea või mis halb aga niisama möla ajada seaduse poole pealt pole vaja. Maailmas on liiga palju asju mis on keelatud - ja kas see on kunagi kedagi takistanud.