Parim maastur 8000 euro eest.

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
parakas
Got ARB and Nitrous?

Re: Parim maastur 8000 euro eest.

Postitus Postitas parakas »

Timpel kirjutas:Mnjaa suure litraažiga masinad on vägevad. Kuid mida arvate Pajerost ? Pajero sport. Ons ka väärt masinad ?
Aga ma lisaks veel ühe dimensiooni. Oled sa mõelnud mis su auto kasutamise muster on?

Oled sa kallan -> tallan või hoopis nokitseja tüüpi? Ega ka sellest oleneks justkui valik, sest kui käed taskus rahulikult ei püsi tasuks vaadata selline masin, mis hoiaks paremini väärtust. Kuigi on teada värk, et projektikasse pandud vaeva tunnid rahasse ei konventeeru, kuid varustus/lisad küll.
Timpel
Rookie

Postitus Postitas Timpel »

parakas kirjutas:
Timpel kirjutas:Mnjaa suure litraažiga masinad on vägevad. Kuid mida arvate Pajerost ? Pajero sport. Ons ka väärt masinad ?
Aga ma lisaks veel ühe dimensiooni. Oled sa mõelnud mis su auto kasutamise muster on?

Oled sa kallan -> tallan või hoopis nokitseja tüüpi? Ega ka sellest oleneks justkui valik, sest kui käed taskus rahulikult ei püsi tasuks vaadata selline masin, mis hoiaks paremini väärtust. Kuigi on teada värk, et projektikasse pandud vaeva tunnid rahasse ei konventeeru, kuid varustus/lisad küll.

Kasutatud auto puhul on nagunii vaja miskiseid hooldusi/remonte teha. Käed on küljes. Tööriistad püsivad samuti käes. Ka vajadusel leiaks koha, kus teha. Aga maasturit kasutaks igapeva sõitudeks. Päris hardcore masinat võibolla päris kohe alguses ei julgeks võtta. Alustaks millegist lihtsast, millega natuke ka kõvakattega teelt kõrvale saaks keerata ja natuke poris mängida. Võibolla tulevikus võtta kõrvale projektikaks auto, mis ehitadagi suunitlusega maastik ainult. Praegune maastur tuleks nn Dailyks.
Kasutaja avatar
parakas
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas parakas »

Timpel kirjutas:
parakas kirjutas:

Kasutatud auto puhul on nagunii vaja miskiseid hooldusi/remonte teha. Käed on küljes. Tööriistad püsivad samuti käes. Ka vajadusel leiaks koha, kus teha. Aga maasturit kasutaks igapeva sõitudeks. Päris hardcore masinat võibolla päris kohe alguses ei julgeks võtta. Alustaks millegist lihtsast, millega natuke ka kõvakattega teelt kõrvale saaks keerata ja natuke poris mängida. Võibolla tulevikus võtta kõrvale projektikaks auto, mis ehitadagi suunitlusega maastik ainult. Praegune maastur tuleks nn Dailyks.
No vastad vaikselt ise oma küsimusele.... endale mul jälle on selline "puue", et jään aastateks masina juurde mille soetan ning hobi ja "haigus" süveneb ning ei raatsi asja välja vahetada, seega üritasin kohe perspektiivika tooriku leida...
Timpel
Rookie

Postitus Postitas Timpel »

parakas kirjutas:
Timpel kirjutas:
parakas kirjutas:

No vastad vaikselt ise oma küsimusele.... endale mul jälle on selline "puue", et jään aastateks masina juurde mille soetan ning hobi ja "haigus" süveneb ning ei raatsi asja välja vahetada, seega üritasin kohe perspektiivika tooriku leida...

Sedant nüüd küll. Eks näis, mis turul pakkuda on.
tiit001
Rookie

Postitus Postitas tiit001 »

Tervist!

Ei tea, kas sattusin õigesse kohta, aga üritan leida infot just 7kohalise maaturimoodi masina kohta. Huvi on hakanud tekkima Nissan Pathfinderi vastu, nii 10aastased ja nooremad.. Automaatkastiga. Ei leia infot mujalt.

Kuidas see 2,5ne mootor jaksab liigutada teda, kuda automaat ja nelivedu toimib, mis on tüüpvead, millele ostupuhul tähelepanu pöörata ja mida kindlasti kontrollida lasta.
Nädalasees oleks põhiliselt 5km otsad, tööle ja koju, nädalavahetustel peab aegajalt ka teises Eestiotsas käima..

Tänud ette.
smurhv
Rock Crawler

Postitus Postitas smurhv »

tiit001 kirjutas:Tervist!

Ei tea, kas sattusin õigesse kohta...

Tänud ette.
No mida sa loodad siit saada vastuseks, et kõik on parim?
10a vana Nissan pole enam päris see mis ta oli uuena.

Kõige parema vastuse saad Fakto või Eurost auto mehhaanikute käest kes neis jelblasid igapäev hooldavad. Pghfinder ja navara olid vist mõlemad tüüpvigased.
Y61
#540 Mudmen
Kasutaja avatar
Teff
Fitting 38"

Postitus Postitas Teff »

Landy kirjutas:
Lauri-L kirjutas:On masinaid mis kestavad hästi kui neid õige aegselt ja korralikult hooldada.
On masinaid mis isegi siis ei kesta kui neid korralikult ja õige aegselt hooldada.
Ja on masinad mis kestavad ka siis kui hooldus välpasi üle lastakse ja asju koheselt korda ei tehta.
Väga hästi öeldud. Mootorite töökindlust näitab nende varuosade nõudlus ja käive. Millegipärast on 3,0L ptroli mootori jupid kogua aeg otsas ja huviliste saba uksetaga.

Viiamti käis meie juures autoga ( Marki ja mudelit ei saa nimeteda, sest Praks saab silma- ja Uputaja naerukrambid) külas üks autode- ja tehnikavõõras inimene, kelle maasturil oli tulede lõliti katki länud. Muuhulgas tundsin huvi kus ja milal ta korralisi hoolduseid teeb ning selgus ( viimase õlivahetus kleepsu ja omaniku jutu järgi), et see auto sai viimati korralist hooldust 5 aasata tagasi ja hooldusvälp oli kõigest 3,5 korda lõhki lastud.
Õnneks mootoris oli veel veidi õli ( Castroli täissünt on ikka väärt asi) ja see isgi voolas sealt välja. Samas mootor käis veel ilusa häälega.

Samas tean mootoreid, ssi sellse hooletu käitumise peale kindalsti solvunud oleks.

Samas selle paljukirutud 4.2 patroli mootori dersseerimise oskus on Imedepõllul olemas.
Paar illustreerivat pilti, kuidas mootor ära föönitaud sai. Vastav "Turbo KIt" on olemas, kuid nõuab Eesti tingimustes kasutamiseks veidi käsitööd ja kaasabi ( Vastupiduiselt jaapanile on siin rool valel pool)
http://www.imedepold.ee/galerii/index.p ... TD42-Turbo
Ma pean ikka Landy teile sinna külla tulema kuna vuran nüüd teie ehitatud patoliga ringi siis vaikselt olen hakanud huvi tundma selle 4,2 diisli peale selle turbo aretamist.
Kas sa oskad kohe puusalt tulistades öelda orjenteeruva töö hinna. Noh enamvähem suurusjärk.
Ning muidugi kõige tähtsam kas sellel asjal on mõtet.?
Tel.+358400448132
+37256672599
Jeep Grand Cherokee 2009a 3.0 CDR 2"
Nissam Patrol y61 4,2 3" 37x12,5
tiit001
Rookie

smurhv kirjutas:
tiit001 kirjutas:Tervist!

Ei tea, kas sattusin õigesse kohta...

Tänud ette.
No mida sa loodad siit saada vastuseks, et kõik on parim?
10a vana Nissan pole enam päris see mis ta oli uuena.

Kõige parema vastuse saad Fakto või Eurost auto mehhaanikute käest kes neis jelblasid igapäev hooldavad. Pghfinder ja navara olid vist mõlemad tüüpvigased.

Mina ei tea, mida on siit loota, margifoorumit ei leidnud. Lihtsalt avastasin, et sellel pillil 7 kohta, mida mul aegajalt vaja läheb ja muidu tundub sümpaatne aparaat.. Näiteks, konkreetne küs, et kuda see 2,5 diiselmootor lühikesi 5km-seid linnaotsi talub, kast tahmab ka täis või puhub puhtaks, kui kuus korra, või paar trrassil käia?
Ja nendest tüüpvigadest kuuleks kah heameelega..
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Teff kirjutas: Ma pean ikka Landy teile sinna külla tulema kuna vuran nüüd teie ehitatud patoliga ringi siis vaikselt olen hakanud huvi tundma selle 4,2 diisli peale selle turbo aretamist.
Kas sa oskad kohe puusalt tulistades öelda orjenteeruva töö hinna. Noh enamvähem suurusjärk.
Ning muidugi kõige tähtsam kas sellel asjal on mõtet.?
Puusalt ei tulista sellist hinda. Tegu ei ole "plug and play" lahendusega (vastav lahendus on toodetud parempoolse rooliga isenditele ja vaskpoolserooliga autode jaoks tuleb palju asju ümber või uuesti teha.)
Ole hea võta aega ja astu koos autoga läbi või kirjuta meile info@imedepold.ee
Siin pildid turbotamisest:
http://www.imedepold.ee/galerii/index.p ... TD42-Turbo
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
grouse
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas grouse »

Tere,

Mina soetasin endale 2 a tagasi Navara d40 millel sama mootor mis patfinderil. Nädala sees teeb naine autoga lastele taksot ja nv käin sellega jahil.
Pehmemaks off roadiks sobib hästi. Hätta pole jätnud.
Auto ostsin 200000 läbisõiduga ja tänaseks olen sõitnud 40000. Kohe ostes vahetasin ära kogu esimese ketisüsteemi(2000.-).
Ostes oli hind odav ja sisse pandud raha läks minuarust asjaette. Peale seda rattalaagrid(tk hind 100-350) mis pidi selle auto nõrk koht olema ja muid kuluosi.
Hetkel olen enda valikuga rahul ja auto vastab soovidele.
Tuttav sõitis Patfinderiga pea 300000 ja oli rahul. Temal kulgesid km ka 99% linnas.
Enne kastikat olen pidanud Y60 ja 61. Ei saa öelda, et kulu autole märgatavalt väiksem või suurem oleks. Küll, aga enam sellistesse kohtadesse asja pole kus lühikese kerega sai käidud.
Navara 3,0
tiit001
Rookie

Tänud!

Näe, hakkab tulema, ketiliinile vaja tähelepanu pöörata.. Kuidas se tunda andis, kas käivitamisejärgselt kolises, või juba sooja mootoriga hakkas häält tegema? Rattalaagrid on selline suht kuluosa vist.
Sedasorti info on teretulnud veelgi..
Kasutaja avatar
grouse
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas grouse »

Kulunud ketiliin hakkas klõbisema, kui motor soojaks läks. Külma mootoriga häält ei teinud.
Navara 3,0
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”