4000€ eest maasturit??

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Ehitaja007
Rookie

4000€ eest maasturit??

Postitus Postitas Ehitaja007 »

Tere,

Pole maasturitega eriti kursis, ei tea mis laguneb ja mis mitte. Uuriksin natuke maad kas 4000 euro eest saaks omale töökindla, välimuselt viisaka ja vastupidava maasturi?
Pole huvitatud parketimaasturitest. Kas diisel või bensiin seda võivad soovitada targemad, tean et see on vaidluste tekkimise koht, aga ikkagi :D Kasutama hakkaks treileri vedamisel, seega sellest lähtuvalt ma arvan rohkem täpsustada ei saagi.
Seega asjatundjad ja maasturiomanikud, ootan tarka juttu ja rohket infot teie teadmiste ja kogemuste põhjal. :)
Erikoff
Rock Crawler

Re: 4000€ eest maasturit??

Postitus Postitas Erikoff »

Osta Patrol. 4000€ eest peaks midagi saama kyll.
Jeep GrandCherokee 2011 overland
Jeep GrandCherokee 285/75R16 Special track, 12000lbs vints.
Dodge RAM
F15
Mida võimsam Jeep, seda kaugemale on Patrolit vaja ! :lol:
Ehitaja007
Rookie

Endale on ka meeltmööda Patrol, aga seal tuleb arvestada, et laiendite alt võib leida üllatusi, patrolit ostes kindlasti peab sealt alt üle vaatama. :D
http://www.auto24.ee/used/2241238 Praegu kiirelt leidsin sellise, mis mootoriga tasuks vaadata? tüüpvigadeks ainult rooste või peab millegagi veel arvestama?
Ahjaa veel täpsustuseks, et manuaal sobiks kõigeparemini ma arvan, lollikindlam.
Kasutaja avatar
Lauri-L
Fitting 44"

Postitus Postitas Lauri-L »

2.8 või 4.2
Kindlasti mitte 3.0
Samurai

Düssograafia käes kannatan !
Ehitaja007
Rookie

Tänud, mida veel soovitate ja mida mitte?
http://www.auto24.ee/used/2254502 Mida sellisest arvata?

Mitsu kohta äkki ka paar arvamust?
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Pea kõigil, mil need plastik tiivakaared, ilmselt roostetavad alt, pole see Patrol ainuke. Natuke võiksid seda treilavedamist täpsustada, siis vb. tõmbub ring koomale :) . Kas treilal on pidevalt auto või paat/kaater? Olenevalt veetava massist, seab piirid ette ka auto tehasepoolt lubatu. Ehk vb. pead vaatama autosi, millel lubatud haagis täismassiga 3000+ kg?
Kas näiteks Pajero 3 ja Sorento on parketi maasturid? Ja miks mitte automaat kast?
Kui siinsed kasutajad räägivad Patrolist, kui trassil suht "veoautost", siis kastikas on seda kõige otsemas mõttes. Kui trassil palju liikumist ja kasti vajadust pole, siis neid ei soovitaks.
Ehitaja007
Rookie

Põhiliselt treileril auto millega võistlemas käia jms. Mõte on vahetada välja 2008 citröen jumpy 1.6 66kw HDI (kaubik) maasturi vastu välja et oleks mugavam, praktilisem ja võimsam. Treiler kuskil 600 kg ja auto max 1100 vms (võistlusauto), samas raskemaid autosid võib ka peale sattuda, never know. :D
Ei julge vana automaati osta eriti, seda lihtne läbi kõrvetada kui kinni olnud jms. Uuel autol võtaks kindlasti automaadi!
Põhimõtteliselt tahaks kastikat, sest autode ehituse jms käigus oleks vaja asju vedada ja väikest käru alati ei viitsiks järgi lükata, kasti hea visata asju, võtaks kohe hiluxi, aga nende hinnad üle 13000 ja ei lange kuskile :D
Pajero on normaalne, aga sorento ei meeldi üldse.
Kasutaja avatar
RistoRR
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas RistoRR »

Mis siis sorentol viga on, et ei meeldi? :D Mööda kõvakattega teid haagise vedamisel eelistaksid patrolit sorentole? Vist küll vale puu alla siis haukuma sattunud ( ei ole solvanguna mõeldud). Patrol on tee peal täielik paat, sorento aga sõidab suht mugavalt... Kastika kohapealt nii palju, et kas on ikka auto juppide jms vedamiseks seda kitse mõtet omada? Mina olen kõik oma autode jupid sorento pakiruumis ära vedanud, plastik/kummimatt pagassis ja väga hea :roll:
Patrol Y60 35'' Silverstone
Bensiiniga võite pintsleid pesta, diislis peitub jõud!
55676422 kui vaja abi vms
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Ehitaja007 kirjutas:Põhiliselt treileril auto millega võistlemas käia jms. Mõte on vahetada välja 2008 citröen jumpy 1.6 66kw HDI (kaubik) maasturi vastu välja et oleks mugavam, praktilisem ja võimsam
...
Mugavam - 4 k€ eest säärast ei saa. 6 eest vist ka veel ei saa...
Praktilisem? Kui, siis vast nelikveo arvelt pääseb libedal kergemini liikuma, aga see vahe on kärutamisel väiksem, kui arvatakse. Keerab sitemini, ujub rohkem, kütust võtab raskemana ka rohkem. Rehvid on kallimad.
Võimsust on alati vähe. Arvesta, et enamus maastureid (ja eriti Patrol) on üsna tumad loomad trassil. Aga jaksukad säärased, kes paaritonnisest kärust end oluliselt häirida ei lase.

Kui ei oska oma sihti täpsemalt seada, siis tee mõned proovisõidud käruga. Samuti arvesta, et maasturitel armastatakse lahkumisnurga lisamiseks konks liiga kõrgele upitada. See aga ei mõju hästi madala kahetelgse haagise sõidusujuvusele...

Kastikas on asjaks ainult siis, kui vedada pidevalt rämedalt sitast kaupa, kust pasajoad voolavad või sääraseid suuremahulisi asju, mis luugist sisse ei mahu. Või tuleb kraanaga pealt tõsta. Muus osas on kinnine kaubaruum mitmekülgsem. Ja turvalisem. :roll:

Ma soovitaks omast kogemusest näituseks Hyundai Galloperi - oma hinna kohta oli väga hea idaime. Asjalikke liigub harva, kuid need on mainest paremad.
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Ehitaja007
Rookie

Hinnaklassi ma hetkel määrasin sellise mis bussi väärtuses, et umbes aimu saada mida selle raha eest võimalik saada, kas täielikud peldikud või mitte. Olen teadlik, et ujuvad, kütus jms. Olen autotehnik ja jagan matsu :D Lihtsalt maasturitest ei ole nii palju teadlik.
Olen enam kui 100% kindel, et iga maastur on mugavam kui kaubik millel ees 3 kohta ja taga veoruum :D
Praktilisem reisijate arvu suhtes ja mugavam samamoodi.
Olen nõus sellega, et konks kipub jah kõrgel olema ja meil juhtub olema just kaheteljeline treila.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Selle hinnaklassi kastikatelt ära oota mugavat 5-e inimese mahutamist salongi. Kast nõuab oma osa. Samas, kui eeldades, et võistlusautoks on sõidukas, siis nendega sõidetakse halvemal juhul kruusal ja sinna viib vägagi eduliselt parketikas ka :) . Ei promo parketikaid, kuid uuema aja kõik tuntumad maasturi tootjad on üle läinud suuresti parketikateks...kahjuks nii on. Mitsu lõpetas isegi Pajero tootmise, kuna ei näinud pointi tuntud maasturi parketikaks muutmiseks, et teistega "sammu pidada". Jeep on ka nii plastmassiks tehtud, et maastikule väga asja pole...toyots vast hoiab länkariga veel joont, oma põrisevate 4-silidrilistega :) .
Ühesõnaga, loe ka siinseid teemasi nii Pajero 3, kui erinevate kastikate kohta. Kõigil on vigu ja eriti nendel keskmise vanusega autodel. Päris vanad on rauast ja ilma suurema elektrita, mis vanadusest näkku hakkab panema.
Aga miks mitte heas korras (kui leiad) Pajero 2? 2,8tdi jaksab käru vedada ja seda ka väga eduliselt automaat kastiga - mõned aastad proovitud. Lihtsalt mõte...
Kasutaja avatar
rannamees
Rock Crawler

Postitus Postitas rannamees »

Ehitaja007 kirjutas:Treiler kuskil 600 kg ja auto max 1100 vms Põhimõtteliselt tahaks kastikat, sest autode ehituse jms käigus oleks vaja asju vedada ja väikest käru alati ei viitsiks järgi lükata, kasti hea visata asju, võtaks kohe hiluxi, aga nende hinnad üle 13000 ja ei lange kuskile
Ei tea küll Sinu eelnevat haagiseveo kogemust, aga selle hinnaklassi (2006 2,5d4d)Hiluxi kiirendust mõõdad kalendriga ja 1700kg haagist vedada ei jaksa.
Viska kohe peast.
Soovitud hinnaklassi haagisevedajatest läheks seda lähemalt uurima-http://www.auto24.ee/used/2239266
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
Ehitaja007
Rookie

Vaatan jeepid kah üle siis, kindlasti on siin foorumis pikemalt neist juttu, lähen uurin. :D
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

rannamees kirjutas:.Ei tea küll Sinu eelnevat haagiseveo kogemust, aga selle hinnaklassi (2006 2,5d4d)Hiluxi kiirendust mõõdad kalendriga ja 1700kg haagist vedada ei jaksa.
Viska kohe peast.
Soovitud hinnaklassi haagisevedajatest läheks seda lähemalt uurima-http://www.auto24.ee/used/2239266
Siis pidi konkreetne hiiluks vigane olema, et väikest käru vedada ei jaksanud. Kiirendusest ei saa ühegi kastika puhul kuigi tõsiselt rääkida, aga jaksu puudumist siinsel lauskmaal ei ole täheldanud.

Jeebust saab soovitada vaid Tallinna lähedal toimetavale inimesele (mööndustega ka Kadrina ja Võru ümbrus). Või inimesele, kes peale väikest infojahti suudab vead ise ära likvideerida. Odaval hinnal on põhjus, kuigi mainest on need paremad küll. 8)
Viimati muutis v6sa, L Mai 28, 2016 9:25 am, muudetud 1 kord kokku.
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
rannamees
Rock Crawler

Postitus Postitas rannamees »

v6sa kirjutas:Siis pidi konkreetne hiiluks vigane olema, et väikest käru vedada ei jaksanud. Kiirendusest ei saa ühegi kastika puhul kuigi tõsiselt rääkida, aga jaksu puudumist siinsel lauskmaal ei ole täheldanud.
Hilux ostetud uuena Eestist, firmaautoks, kõik hooldused ja remondid firmaesinduses. tuim nagu vana eesel, käru üldse vedada ei taha. Lisaks jube jäik, täpselt nagu kitse seljas ratsutaks.
Võimalik, et Jeepid on mind lihtsalt ära hellitanud :roll:
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
Suletud

Mine “Tahan osta aga ?”