Grand Cherokee 2,7 viienda pihusti eemaldus.

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Vasta
zabon
Off Roader Wannabe

Grand Cherokee 2,7 viienda pihusti eemaldus.

Postitus Postitas zabon »

Tere, ei leidnud kusagilt mingeid erilisi õpetusi kuidas eemaldada Grandi 2,7 viimaseid pihusteid. Tehase andmete järgi tuleb mootor maha võtta, no ei ole kellelgi aega seda teha :) Kui kedagi ootab sama töö ees ja ei tea täpselt kuidas seda teha siis mina lahendasin asja nii: kõigepealt on vaja eemaldada kojamehed ja kojameeste alune plastik

Pilt

Järgmiseks on vaja eemaldada kojameeste mootor koos hoobadega

Pilt

Kuna üks kojameeste hoobadest kinnitub täpselt pihustite kohal olevale kronsteini külge siis tuleb ka see eemaldada (käepäraste vahenditega ja tervelt)

Pilt

(Unustasin algul pilte teha, pildid tehtud peale pihustite vahetust)

Kui kronstein on elusalt käes tuleb hakata pihustite kohale auku tegema, selleks saab kasutada jällegi käepäraseid vahendeid (minu puhul peitel ja haamer) :D

Pilt

Lähemalt vaadates on "murelaps" paista

Pilt

Pihustile lasin peale ohtralt würth pihustite ja eelsüüteküünalde eemaldamise sprayd ning jätsin ööseks toimima.
Pihusti tuli järgmisel päeval jõudu rakendamata välja. Kuna auk oli juba nagunii sees siis otsustasin augu suuremaks teha ja võtsin ka neljanda pihusti välja et remonti viia.(Kuna sellisel juhul ei ole tulevikus niipea enam lõhkumist)

Ok, pihustid lasin remontia Testrem-i meestel ja maksin kahe pihusti remondi eest 180 eurot, hind sisaldas 5 pihustipolti ja põhjaseibi (need vahetsain propülaktika mõttes kõikidel pihustitel ära), remonditud pihustitel vahetati ka pihustiotsa kapslid.

Nii, oli aeg hakata kokku lappima selleks kasutasin Volvo poritiivaplekki

Pilt

Kui tükk mõõtu lõigatud oli aeg hakata keevitama.

Pilt

Peale keevitust mätsisin kõik ääred hermeetikuga kokku ja keevitasin kronsteini omale kohale tagasi

Pilt

Võis alata poltide ja mutrite keeramine eemaldamisele vastupidises järjekorras.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Puhast tööaega läks ca 5h
indrek79
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Re: Grand Cherokee 2,7 viienda pihusti eemaldus.

Postitus Postitas indrek79 »

Mootorit ei võeta mitte maha, vaid lastakse patjadelt alla. Tööaeg ca 4 tundi ja ei pea keresse rõvedaid auke lõikuma :)
Jeep Grand Cherokee ´96 4.0 7" Long Arm +35x12,5R15 +Detroit TrueTrac 2x, sõidab Soome off-road maastikul.
TR3 beginner
zabon
Off Roader Wannabe

Kui pihusti kinni on? Igatahes mulle tundus lihtsam auk lõigata ja pärast ära lappida.
Kasutaja avatar
eerik2
Fitting 44"

Postitus Postitas eerik2 »

Ma oleks selle uue pleki poltidega pannud, mitte keevitanud...
F-250XLT 7,3D
zabon
Off Roader Wannabe

Jah, oleks vist tõesti tulevikule mõeldes parem variant olnud lihtsalt kruvide või poltidega see luuk panna :)
kalle211
Fitting 44"

Postitus Postitas kalle211 »

Ega see ilus tegu ei olnud. Oma autole võid ju sellist porri teha aga kui sa kliendi autole nii teed siis on küll väga pahasti. Sõber oli eelmine nädal sama probleemi ees.Viimane pihusti tarvis eemaldada, lasi mootori allapoole ja avastas et pihusti täitsa kinni jäänud.Võttis siis rõõmsalt mootori maha ja nägi kurja vaeva et pihusti lõpuks kätte saada. Kuna juba mootor maas kasutas juhust ja eemaldas ka teised pihustid.
zabon
Off Roader Wannabe

Oma autole ikka ja ma ei leia, et see väga porr on, kindlasti lihtsam kui mootor maha võtta. Auk ju kusagilt näha ei jää ja töö on teostatav ilma kanali või tõstuki olemasoluta.
Maitse asi, igasugu pedante on olemas, ma viskasin omal originaal maki ka sellepärast välja, et mulle ei meeldinud see rõve roheline valgus :)
Ints
Fitting 38"

Postitus Postitas Ints »

ma viskasin omal originaal maki ka sellepärast välja, et mulle ei meeldinud see rõve roheline valgus
Sellepärast ei pea veel makki välja viskama.
Mina näiteks muutsin oma Grandi maki taustavalguse punaseks (nagu ka kõik teised nupud-lülitid).
Väga ilus sai.
Kasutaja avatar
CayenneTurbo
Rock Crawler

Postitus Postitas CayenneTurbo »

Enda omale ka luuk tehtud, küll poltidega - vajadusel saab kergesti eemaldada ning pihustile ligi. Tegin ühe vene lehel oleva õpetuse järgi mida siin ka jaganud olen.
Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002a
4" tõste, vints, M/T 32" rehv.
Vaikselt õpime...
Kasutaja avatar
CayenneTurbo
Rock Crawler

Ints kirjutas:
ma viskasin omal originaal maki ka sellepärast välja, et mulle ei meeldinud see rõve roheline valgus
Sellepärast ei pea veel makki välja viskama.
Mina näiteks muutsin oma Grandi maki taustavalguse punaseks (nagu ka kõik teised nupud-lülitid).
Väga ilus sai.
Kas sa teed nalja? :mrgreen: Kodus vaatad ka vanat teleskoop telekat? Omal sai samuti makk välja vahetatud, kuid otsisin spetsiaalselt rohelise valgustusega, et sobiks ülejäänud valgustusega kokku.
Pigem tundsin puudust mp3 toest, usb pesast ja bluetooth ühendusest (telefoni jaoks).
Vaikselt õpime...
Kasutaja avatar
CayenneTurbo
Rock Crawler

Kopeerin vene foorumist pildid ümber siia (Allikas: http://jeep4x4club.ru/forums/topic/2711 ... -wg/page-2).
Minul on asi nii lahendatud, ehk on tulevikus inimestele abiks.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Vaikselt õpime...
Ints
Fitting 38"

Postitus Postitas Ints »

Kas sa teed nalja? :mrgreen: Kodus vaatad ka vanat teleskoop telekat? Omal sai samuti makk välja vahetatud, kuid otsisin spetsiaalselt rohelise valgustusega, et sobiks ülejäänud valgustusega kokku.
Eks ta rohkem maitse asi ole.
Mulle käis see roheline värv närvidele.Kuidagi ilmetu ja ebaühtlane.
Ma tegin kogu taustvalguse ümber.Sai oluliselt parem.
Sisuliselt pole vahet,mis värvi see taustvalgus teha.Kellele meeldib roheline,siis ka selle saab (võrreldes tehase omaga) oluliselt paremaks teha.
Tõsi,tööd on sellega üsna palju.
Telekas on mul ikka tänapäevane. :D
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”