Lisaakuga vintsisüsteemi ehitus

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

valdy
Mudder

Re: Lisaakuga vintsisüsteemi ehitus

Postitus Postitas valdy »

poiss kirjutas:Pane vints autole ette ja proovi.
Veel parem kutsu omale vintsiga sõber metsa proovile. Ei kujuta ette kuidas sa lihtsalt vints villise ninal neid tonne mööda pinnast lohistad. Rinnakõrguselt 25 cm läbimõõduga kuusk on kuskil tihu. See kaalub tonn.(mu oletused ei pretendeeri 100% tõele) . Uaz 1.6 tonni ja ratastel veeremas.
See vints hakkab tublit vatti saama. Kaabeldus hiinakal väga niru ja ir puldiga tööd teha ei soovita.

Kui sa seletaksid mulle lahti nende tüvede vintsimise poindi metsas-langil või kus iganes sa vintsid hommikust õhtuni, oskaksime sulle ka asjakohasemat nõu ehk jagada. Olen ka kodus metsas pidanud vintsima üle jõe naabri maale kukkunud puid, et traktor haaratsiga ulataks sikutama. Ei kujuta aga ette seda hommikust õhtuni teha. Mul on auto kaal poole suurem kui uazil :D
Mul on kastiga UAZ. Tonn kasti ja rattad plokki peaks paras ankur olema. Igatahes seni olen käsivintsiga läbi plokisüsteemi vintsinud ja pole hätta jäänud.
Pikk tüvi lagedale välja on ikka midagi muud kui padrikus tükeldada ja välja vedada.
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

See on keskmine hiinakas. Peaasi, et juppe oleks saada. 20-30m kuuskedega läheb küll naljakaks. See läheb umbes sinna valdkonda, kuhu need tegelased, kes omale näiteks 500m2 tiskre krundi hooldamiseks ostavad atv+kõikvõimalikud lisad alates lumepuhurist ja lõpetades palgiveo käruga, juhuks kui elupuuhekk peaks palki andma hakkama :mrgreen: Ehk siis toimib see lahendus, kui kuuskede vintsimine on eesmärk omaette.
valdy
Mudder

FlammablE kirjutas:See on keskmine hiinakas. Peaasi, et juppe oleks saada. 20-30m kuuskedega läheb küll naljakaks. See läheb umbes sinna valdkonda, kuhu need tegelased, kes omale näiteks 500m2 tiskre krundi hooldamiseks ostavad atv+kõikvõimalikud lisad alates lumepuhurist ja lõpetades palgiveo käruga, juhuks kui elupuuhekk peaks palki andma hakkama :mrgreen: Ehk siis toimib see lahendus, kui kuuskede vintsimine on eesmärk omaette.
Laasitud puu tuleb päris hästi. Ja kui tõesti ei jõua saab pooleks jne. lasta. Kust seda osade värki võiks uurida?
poiss
Rock Crawler

Postitus Postitas poiss »

To taxo...Need hiinakate puldid tunduvad sellised jubedused, et väiksemagi rikke korral jääb peale või kuhu iganes poole käima. Tava puldil tõmbad juhtme "seinast " välja. Kui mina peaksin vintsima juhtmevaba puldiga, paigaldaksin keset kapotti suure punase onoff ja eioleoff nupu. On ķuuldud sagedaid juhuseid vintsi iseseisvast tööle hakkamisest nende vidinate kasutajatel.

Mina proovin õppida teiste vigadest, mul ainult 8 sõrme ja 2 pöialt :D .
Vahetaks 4x4- saani, paadi ja helikopteri vastu, saaks igapäev tööle, poodi ja koju.
Gl
valdy
Mudder

poiss kirjutas:To taxo...Need hiinakate puldid tunduvad sellised jubedused, et väiksemagi rikke korral jääb peale või kuhu iganes poole käima. Tava puldil tõmbad juhtme "seinast " välja. Kui mina peaksin vintsima juhtmevaba puldiga, paigaldaksin keset kapotti suure punase onoff ja eioleoff nupu. On ķuuldud sagedaid juhuseid vintsi iseseisvast tööle hakkamisest nende vidinate kasutajatel.

Sellel on mõlemad puldid. Kas need lülitavad teineteist välja?
Kasutaja avatar
taxopets
True Off Roader!

Postitus Postitas taxopets »

poiss kirjutas:To taxo...Need hiinakate puldid tunduvad sellised jubedused, et väiksemagi rikke korral jääb peale või kuhu iganes poole käima. Tava puldil tõmbad juhtme "seinast " välja. Kui mina peaksin vintsima juhtmevaba puldiga, paigaldaksin keset kapotti suure punase onoff ja eioleoff nupu. On ķuuldud sagedaid juhuseid vintsi iseseisvast tööle hakkamisest nende vidinate kasutajatel.

Ei oska kuidagi su väiteid kinnitada. Aga on/off lüliti on mul olemas.
Tahad taksot endale ja oma 7 sõbrale? Palun väga hel. 5643111.
Metsa tõstetud UAZ 3303 31x10,5x15 rehv ja drägon on ka.
Kia Sportge punn ka. Draakoniga.
poiss
Rock Crawler

Postitus Postitas poiss »

Ei eks ta lohiseb ikka auto poole kui jõud taga aga latv ees tuleb kordades lihtsamini :D Kana läheb ka mesipuusse kui jõud taga. Hiinakatel suhtkoht jäigavõitu trossid, mina asendaks selle kohe. Paned elastsema, peenema ja pikema. See hiinakas kestab küll kui aku täis ja pärast laasimist kohe ära sikutad. Lased vintsil senikaua puhata kui uus puu maas ja kordub kõik eelnev. Nii lähebki hommik õhtasse päris ruttu. Kui aga proovid kogu sae päevatöö ohtuks järjest lagedale saada, ei kesta ka coomaup kaua. Käsivändal väheke suurem ressurss, imed kuda pähklis powerit on.

Üldiselt jah, omatarbeks ehk kannatab kuid asjal on mitu tahku, mis finaalis tuleb kulukam. Saekaatrid rokast palki ei lõika. Kütteks jupitamine sööb ka keti ära enne kui ots paistma hakkab jne.
Tee selle vintsiga omale kasti kraana. Sõidad uaziga palgijupini ja vinnad kasti. Liigud piki tüvi saetud okstel. Tross liigub meetrit kolm, peenemaid vinnad mitmekaupa. Konksu asemele samasugune haarats nagu saemehel vööl, ainult paar korda suurem. Auto käib ja aku laeb, vintsi ja aku eluiga pikeneb.
Vahetaks 4x4- saani, paadi ja helikopteri vastu, saaks igapäev tööle, poodi ja koju.
Gl
FlammablE
Rock Crawler

Vaatad lihtsalt, kust vintsi ostad. Mõnekümne eurise võidu pärast pole mõtet loobuda järelteenindusest ja võimalusest mittetoimiva vintsiga kellegi ukse taha põrkama minna. Kuigi kõik need vintsid on ehituselt suhteliselt samad ja hädaga sobitab alati midagi katkise jupi asemele.
Põhimõtteliselt on võimalik iga lülitussüsteemiga, et relee jääb peale. Seega peaks olema alati võimalus vajadusel vool katkestada. Ja see lülitus võiks olla piisavalt isane, muidu on tõenäoline, et õigel hetkel on ka seal kontaktid kokku põlenud.
Kes natuke aega metsas käib, juhib vintsi nagunii salongist. Aga puude lohistamiseks on raadiopult ilmselt mugavam.
Tross oleneb ilmselt konkreetsest vintsist, aga mina olen näinud viimastel hiinakatel just väiksema läbimõõduga pehmeid trosse, mis lähevad väga kiiresti karvaseks.
valdy
Mudder

poiss kirjutas:Ei eks ta lohiseb ikka auto poole kui jõud taga aga latv ees tuleb kordades lihtsamini :D Kana läheb ka mesipuusse kui jõud taga. Hiinakatel suhtkoht jäigavõitu trossid, mina asendaks selle kohe. Paned elastsema, peenema ja pikema. See hiinakas kestab küll kui aku täis ja pärast laasimist kohe ära sikutad. Lased vintsil senikaua puhata kui uus puu maas ja kordub kõik eelnev. Nii lähebki hommik õhtasse päris ruttu. Kui aga proovid kogu sae päevatöö ohtuks järjest lagedale saada, ei kesta ka coomaup kaua. Käsivändal väheke suurem ressurss, imed kuda pähklis powerit on.

Üldiselt jah, omatarbeks ehk kannatab kuid asjal on mitu tahku, mis finaalis tuleb kulukam. Saekaatrid rokast palki ei lõika. Kütteks jupitamine sööb ka keti ära enne kui ots paistma hakkab jne.
Tee selle vintsiga omale kasti kraana. Sõidad uaziga palgijupini ja vinnad kasti. Liigud piki tüvi saetud okstel. Tross liigub meetrit kolm, peenemaid vinnad mitmekaupa. Konksu asemele samasugune haarats nagu saemehel vööl, ainult paar korda suurem. Auto käib ja aku laeb, vintsi ja aku eluiga pikeneb.
See kraanavärk on juba tehtud ja toimib ainult sellega on ka lagedal parem. Mul oleks ikka tüved vaja lagedale saada et siis seal nendega edasi toimetada.
seroi
Fitting 38"

Postitus Postitas seroi »

Aga miks ei võiks lihtsalt tüve autoga välja vedada - tross sappa ja tüvi loha järgi? Kiirem kui mis iganes vints. Ma ise olen kunagi ülikooli ajal raha teenimiseks küttepuude tootmisel kasutanud Gaz52-te, et tüved kaldast üles vedada.
valdy
Mudder

seroi kirjutas:Aga miks ei võiks lihtsalt tüve autoga välja vedada - tross sappa ja tüvi loha järgi? Kiirem kui mis iganes vints. Ma ise olen kunagi ülikooli ajal raha teenimiseks küttepuude tootmisel kasutanud Gaz52-te, et tüved kaldast üles vedada.
Aga kui lumi juhtub sula olema? Mul on ka vastu mäge. Saab, aga pärast on plats nii segi sõkutud. Eelistaksin ikkagi vintsimist
seroi
Fitting 38"

Postitus Postitas seroi »

valdy kirjutas:
seroi kirjutas: Aga kui lumi juhtub sula olema?
Need kaks päeva aastas tuleb siis muude hobidega lihtsalt tegeleda. Või siis asendada uaazik T40AM-ga, millega saab hakkama nii sulalumel kui vastu mäge.
valdy
Mudder

seroi kirjutas:
valdy kirjutas:
seroi kirjutas: Aga kui lumi juhtub sula olema?
Need kaks päeva aastas tuleb siis muude hobidega lihtsalt tegeleda. Või siis asendada uaazik T40AM-ga, millega saab hakkama nii sulalumel kui vastu mäge.
eks asendustegevusi võib alati leida. lihtsalt UAZ on olemas. traktor tuleks soetada plus käru. traktorilubasid ka mitte. nii et aitähh soovitamast
smurhv
Rock Crawler

Postitus Postitas smurhv »

Arvestades elektrivintsi vintsimise kiirust siis see ju suht aeglane
Y61
#540 Mudmen
FlammablE
Rock Crawler

https://www.youtube.com/watch?v=D9yXNSz24gY :wink:

Lihtsam on mingi vints uazile nina peale sättida ja metsa minna, et saaks aimu, millest puudu jääma hakkab.
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”