Milleks ja kellele TURIST e. unistus "TR0"-st
Moderaator: Moderators
Re: Milleks ja kellele TURIST e. unistus "TR0"-st
Tuli ka mõte paar sõna vahele öelda. Olen mõned korrad turistis kaarti lugenud ja siiani on kõik osaletud võistlused olnud väga erinevad. Viimane Kukepea oli neist kindlasti parim minu nägemuse järgi. See nägemus on, et turistil punktid eri raskusastmetega ja lisaks teha vahet kas võtad autoga või mitte. See paneb valima milliseid punkte üldse võtma lähed ja siis kohapeal juba valid kas võtad autoga (kulutad rohkem aega vintsimisele / või uputad autot) või jalgsi ja seetõttu vähem aega kulutades jõuad rohkematesse punktidesse ja oled ikka punktivõrdluses teistega kes võtavad koguseliselt vähem aga rohkem autoga. See Kukepea lahendus oli ideaalne olukorraks kus osad tulevad kolli ja akvalangiga aga teised kõigest kummikutega ja oma igapäevamaasturiga. Sarnane lahendus ju päris autospordis kus mõnedes sarjades kaalu lisamisega või kütusepaagi suuruse reguleerimisega muudetakse tehniliselt/massilt/kütuselt erinevad autod omavahel võrdlusvõimelisteks ühe klassi raames. Minu arust võiks turist sellisel kujul ollagi omaette võistlusklass ja see kas ta selle raames pingutab ja võistleb auhinna pärast või naudib niisama loodust on juba igaühe oma valida. Kukepea puhul tekkis just tunne, et lõpuks on (mulle) sobiv formaat leitud ja kui see ka korraldaja poolt korrektselt läbi viia ja sarnaselt teiste võistluste raames korraldada, siis ongi üks segane probleem lahendatud. Mina peamiselt siiski autoorienteerujana näiteks sinna TR klassidesse otseselt ei tiku, puudub tahtmine üle kere märjaks/mudaseks saada. See aga, et lisaks autoorienteerumise osale on turistis ka tehniline külg autoga punkti võtmise osas, mulle väga meeldib. Kukepeal oli näha, et rahvale selline formaat väga meeldis, nüüd siinkirjutatut lugedes aga on need mitmekordses vähemuses padumudavõistlejad need kes aga sellega rahul pole, et üks klass neist üle kasvanud ja tahavad kogu turisti mingitesse muudesse raamidesse suruda, mis aga võib tähendada kogu tekkinud populaarsuse kustutamist.
Grand Vitara
-
- Rock Crawler
Kukepeal oli näha, et rahvale selline formaat väga meeldis, nüüd siinkirjutatut lugedes aga on need mitmekordses vähemuses padumudavõistlejad need kes aga sellega rahul pole, et üks klass neist üle kasvanud ja tahavad kogu turisti mingitesse muudesse raamidesse suruda, mis aga võib tähendada kogu tekkinud populaarsuse kustutamist.[/quote]
Turist ise loob endale raamid, mõned ainult topivad sinna suuremat pilti kui raami tegelikult mahub. Tehke autod võrdsemaks, leppige kokku, et mõnesid punkte ei pea jala ka võtma kui märjaks võib saada. Siis jääb ära kellele igav, kellele tappev.
Padumudadsed on rahul oma formaatidega ja soovitavad tulla ka muud proovima, sest tehnika võimaldab ju. Nurin tuli ju turisti poolt mitte ühtedelt ega kolmedelt.
Ja treilaturistid proovige järgmine hooaeg vabalt!!
Turist ise loob endale raamid, mõned ainult topivad sinna suuremat pilti kui raami tegelikult mahub. Tehke autod võrdsemaks, leppige kokku, et mõnesid punkte ei pea jala ka võtma kui märjaks võib saada. Siis jääb ära kellele igav, kellele tappev.
Padumudadsed on rahul oma formaatidega ja soovitavad tulla ka muud proovima, sest tehnika võimaldab ju. Nurin tuli ju turisti poolt mitte ühtedelt ega kolmedelt.
Ja treilaturistid proovige järgmine hooaeg vabalt!!
Vahetaks 4x4- saani, paadi ja helikopteri vastu, saaks igapäev tööle, poodi ja koju.
Gl
Gl
uputaja kirjutas:Teeme kinnisel territooriumil Turisti karika.
Stardis kõik puhuvad reid. Kelle alla 1 promilli, see rajale ei saa. Lihtne. Ja finishis uus puhumine, kellel alla 1, see rajalt maha ei saa.
Mis kärbes sind hammustas?
In Mud We Believe
Jeep WJ CRD : Patrol Y61 GU4
- uputaja
- I live off from the mud
siim76 kirjutas:uputaja kirjutas:Teeme kinnisel territooriumil Turisti karika.
Stardis kõik puhuvad reid. Kelle alla 1 promilli, see rajale ei saa. Lihtne. Ja finishis uus puhumine, kellel alla 1, see rajalt maha ei saa.
Mis kärbes sind hammustas?
Mis kärbes? Maasika sittar tuli kallale, see hulka ullem

PS: Järgmiseks sõiduks mul juba Jänku kostjuum soetatud

Asjas sees 2005. Sügissõidust.

Mul karu oma.
In Mud We Believe
Keegi siin ennist küsis ,et miks ükski turist pole vastanud miks ta Vaba klassi ei sõida.
Minu vastus on selline ,et kui mul on 38,5 boggeriga Patrol siis ma ei saa sõita Vaba klassis ja ilmselgelt ei ole ka pointi tr3-e sõita kuna rehvimõõt ei tee tavalisest patrolist Tr3-e. Ja mis mul siis üle jääb..ikka Tur+.
Minu vastus on selline ,et kui mul on 38,5 boggeriga Patrol siis ma ei saa sõita Vaba klassis ja ilmselgelt ei ole ka pointi tr3-e sõita kuna rehvimõõt ei tee tavalisest patrolist Tr3-e. Ja mis mul siis üle jääb..ikka Tur+.
ASMV Rajameister 2007-...
Metsas Nissan Patrol Y60 93.a.
Linnas Jeep Xj 4.0 97.a.
Metsas Nissan Patrol Y60 93.a.
Linnas Jeep Xj 4.0 97.a.
Vaba+ ka ei mahu? Vabades kõige suurem piirang kiiruga diagonaalis reeglitest üle lastes ongi rehvimõõt vist.
Olen turist, võtan vabalt

Olen turist, võtan vabalt

Alati on võimalik sõita väljaspool arvestust , kui on mõni pill millel ketsid suuremad, kui 37.
Proto
53951597
53951597
Väljaspool arvestust nänni ei jagata ja respecti ei koguPraks1 kirjutas:Alati on võimalik sõita väljaspool arvestust , kui on mõni pill millel ketsid suuremad, kui 37.

HM Racing Team
turist peaks olema max rehvid 31
ylejääänud sõitku mis tahavad:)

Aega läheb aga asja saab...
Donald
58290905
Donald
58290905
See tundub olevat jeebimeeste märg unenägu sest sild suuremat ei kannata 

HM Racing Team
Vabalt kannatab, aga pole pointi võidu sõita 35 ja 37 rehvidega, asi selles, et 31 on juba massides, ja et konkurents võrdne oleks.
Donald
58290905
Donald
58290905
- RistoRR
- Rock Crawler
- Kontakt:
Turistis ju ei sõidetagi võidu
31'' tuleb kardisari äkki teha, siis saavad Jeep-id möllata kuis süda lustib, Patrol/LC/Pajero saaksid ennast Turistis siis vabamalt tunda (loe: ei pea kedagi metsa alt välja katkuma) 

Patrol Y60 35'' Silverstone
Bensiiniga võite pintsleid pesta, diislis peitub jõud!
55676422 kui vaja abi vms
Bensiiniga võite pintsleid pesta, diislis peitub jõud!
55676422 kui vaja abi vms
Vb siis eraldi klass grandidele ja cherodele, ala 30 kuni rohkem masinat oleks ju 

Donald
58290905
Donald
58290905
Tehke igale võistlejale oma klass ja kõik võidavad.