Kuidas Teie lähedased ja perekond suhtuvad offroad hobisse?

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Kriisa
Mudder

Kuidas Teie lähedased ja perekond suhtuvad offroad hobisse?

Postitus Postitas Kriisa »

Minu kohta arvatakse näiteks, et olen hulluks läind. Tänu onu kuulis, et kavatsen õige pea Cherokee osta. Oi kus siis pistis tagutama, et tema arvas, et mina ikkagi tark mees olen ja et kas ma üldse tean kui palju selliste masinate jupid maksavad ja et mul hakkab siis kütet minema kuus 10000 eest :D ja üks rehv pidavat 4000 maksma :D huvitav millist ta mõtles, kas 40"
Üleüldse vanemate inimestega on nii, et nemad ei tea misasi see offroad on, nemad ei saa sellest aru miks peab sihilikult ronima kuskile metsa muda sisse.
Aga mis seal ikka, las koerad hauguvad, karavan liigub ikka edasi.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Kuule, aga su onu on ju päris elutark. 10000eek kuus kütte peale ja tänavasõidu rehvi eest min 4000eek välja käia ongi ju tegelikkus.

EDIT: Muidu kõik suhtuvad hästi. Perekond toetab täiega ja naine nõuab veelgi jämedamaid ja suuremaid mudarehve, veel rohkem tõstet ja veel rohkem silindreid ja hobuseid kapoti alla. Poiss peab lasteaias "loenguid" teemal kui mõtetu on ilma tõsteta auto ja kui oluline on difrilukk ning mida tähendab 4 silindri asemel 8. Seega igati rahul, tänud perekonnale siinjuures ja vabandan naise ees ja luban et järgmisel autol on rohkem hobuseid kapotii all valla päästmiseks, ausalt :oops:
Viimati muutis jr, E Mär 26, 2007 8:04 pm, muudetud 2 korda kokku.
+372 5028488
Kasutaja avatar
tont
Fitting 38"

Re: Kuidas Teie lähedased ja perekond suhtuvad offroad hobis

Postitus Postitas tont »

Kriisa kirjutas:kütet minema kuus 10000 eest :D ja üks rehv pidavat 4000
:D 35L sajale on normaalne 4000 raha 1 33" muzzilla eest on ka ok, nii et ta räägib öigust
edit: Jr jöudis ette.
perekond, naine tahab juba vintsi ja kirub, et pöhjakaitsmed puuduvad.

Elu peab olema "LILL" ilus ja fun.
Viimati muutis tont, E Mär 26, 2007 8:08 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriisa
Mudder

Pole ta midagi nii elutark. See näitab pigem tema võhiklikkust, kui mul läheks 10000 küttele siis peaksin 24/7 autos olema. Lisaks ühe rehvi eest 4000 maksta ka ei kavatse, on palju soodsamaid valikuid.
Tema ei pidanud silmas metsasõitu nendest hindadest ja kütusekulust rääkides, kui ta veel kuuleks, et sihilikult minnakse kuskile autosid uputama siis vaataks, et et ikka väga normaalsed mehed need ei ole.

Aga tegelikult pole vanainimeste elutarkus teemaks, tahaks lihtsalt teada kuidas teistesse suhtutakse.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Anna mulle 265/75/18 mõõdus maasturirehv alla 4000 eeki ja ma ostan ühe jooksu. Ja 10000 krooni eest saab ju ainult 3500km sõita, noh jah sõltub muidugi mis autoga :twisted:
+372 5028488
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Kõik minu omaksed on mind alati tiba segaseks pidanud ja minu tegemistesse ka vastavalt suhtunud - peab ütlema et on nati keeruline neile selgeks teha miks küll ma autot niimoodi "lõhun" ja miks ma kõik raha sellesse "vanarauda" matan
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Elad korra, põleta täiega. On vanana vähemalt mida meenutada, kui õde vanadekodus siibrit vahetab.
+372 5028488
Kasutaja avatar
Kriisa
Mudder

MahviaDeTyrk kirjutas:Kõik minu omaksed on mind alati tiba segaseks pidanud ja minu tegemistesse ka vastavalt suhtunud - peab ütlema et on nati keeruline neile selgeks teha miks küll ma autot niimoodi "lõhun" ja miks ma kõik raha sellesse "vanarauda" matan
Samamoodi võib öelda kalameestele, et mis te oma aega raiskate niimoodi, kala saab ju poest. Minule ei suuda küll keegi selgeks teha miks peaks talvel pool päeva jääaugu ääres passima ja vahepeal isegi ilma, et saaks mingit kala.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Mnjaa - samas olles kord omast isiklikust lollusest oma auto vanamehe kätte andnud et tema Mondeot kasutada pidin ma pärast auto poolvägisi tagasi võtma - nii hullult oli meeldima hakanud - aga ega see ei tähenda et see pole ikka edasi "vanaraud" ja mina täisidioot et sellisega jändan
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
Tony
Rock Crawler

Postitus Postitas Tony »

õdak

mind õnneks keegi "hulluks" ei pea, öeldakse et suur mees ise tead mis teed

mis elukaaslasesse puutub, siis temagi selle foorumi liige :wink:
ja lapsed, kes siis landy korraldatud safaril käisid teavad ja ei saanud neid kindlasti MITTE KUULDA 8)
suurema mudamülkka ees kilkasid kõvemini kui nii mõnegi auto mootor täistuuridel :twisted:

1 sõnaga käbid kännust kaugele ei kuku

Best
Tony 8)
Something between the mud and deep mud
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
GSM: +372 5(yks)(three)(üks)(tri)(пят)3
Kasutaja avatar
Kriisa
Mudder

Vanad inimesed on elanud suurema osa oma elust raskel ajal. Siis ei olnud ju nii väga neid hobisid, olid tööliskangelased. Kangelaslehmalüpsjad näiteks, minu isa oli ekskavaatorijuht kes pälvis ka töökangelase tiitli, nüüd räägib, et uusi ekskavaatoreid vaadates tuleb pisar silma, korra oli saanud proovida ka, ütles, et sellisega on nii lust töötada, et teeks kasvõi tasuta.

Nõukogude ajal oli autondus ju üldse valus teema, autosidki ei saanud iga vend otsa, remont ja varuosade kättesaadavus samuti valmistasid peavalu, sealt siis pärinebki see vanema generatsiooni põlglik suhtumine autot kahjustavasse tegevusse.

Ise nad krt osad joovad samapalju raha eest nagu teil siin offroadimiseks kulub. Müüvad metsa ja joovad, mis seal maal ikka muud teha.
nohik
Fitting 38"

Postitus Postitas nohik »

Sai endale augustis maastur ostetud, siiani olen sinna alla remondi näol matnud pea 25 tuhat ja asju, mis tuleks veel teha on kahjuks palju. Selle asemel, et onu maha teha austa ta arvamust, sest vaevalt ta sulle halba tahab. Rehvide hinna on su onu ka ära arvanud, saab ka odavamalt, aga odavamad ei tiku kestma. Kütusekulu oleneb masinast, eks diislid võta vähem ja ameeriklased lasevad kiiresti Statoili kuldkliendiks saada. Süües kasvab isu ja varsti tahad autole vintsi, sillalukke ja tõstet. Ma pean ausalt tõdema, et minusuguse töötava tudengi jaoks on see hobi tsipa liiast, aga kuna ma elan üksi ja enda peret veel ei ole, saan raha sinna matta. Eks vanaisad, vanaemad ja ema ei kiida sellist hobi heaks, aga nad teavad, et mu lolli sihikindluse vastu ei saa. Eks vanemate inimeste kultuuriline taust ja kogetud pidev puudus on ka üks suuri põhjusi, miks neile autode nn sihilik metsas lõhkumine pähe ei mahu.

Samas soovitaks sul mõne offroad meeskonna käest uurida, palju neil auto ülalpidamine ühe võistlushooaja jooksul on ja saad vahest eelaimduse millesse sa ennast mässid.

P.S. Auto remondikuludesse ei ole arvestatud tõstmist, vintsi ja lukku. Need kulud läksid veel eraldi.
Kasutaja avatar
Kriisa
Mudder

Vintsi ja tõstet tahan kindlasti kohe :)
Kuna see auto mul igapäevasõitudeks ei hakka olema siis pole eriti hullu. Kui just võistlema ei hakka kohe, siis peaks üks korralik Cherokee väga ustavalt teenima. Kindlasti ei küündi kulud nii kõrgele nagu on võistlevatel meeskondadel.

Mis veel vanematesse inimestesse puutub siis olen tähele pannud, et paljude nende meelst on see kehv auto mis kolme aasta jooksul nõuab näiteks suuremat remonti mille hinnaks on näiteks 5000 krooni, samas muul ajal masinal suurt midagi ei tehta. Need on just need vanemad Passatid või Audi B4 masinad mida nad osta armastavad.
Patermaa
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Patermaa »

Kriisa kirjutas:
MahviaDeTyrk kirjutas:Kõik minu omaksed on mind alati tiba segaseks pidanud ja minu tegemistesse ka vastavalt suhtunud - peab ütlema et on nati keeruline neile selgeks teha miks küll ma autot niimoodi "lõhun" ja miks ma kõik raha sellesse "vanarauda" matan
Samamoodi võib öelda kalameestele, et mis te oma aega raiskate niimoodi, kala saab ju poest. Minule ei suuda küll keegi selgeks teha miks peaks talvel pool päeva jääaugu ääres passima ja vahepeal isegi ilma, et saaks mingit kala.
Iga kalal veedetud päev annab elule päeva juurde. Naine igapäev ütleb, et ei ole normaalne hommikul kell pool 6 tööle minna kell pool 5 õhtul tulla ja autost otse garaazi astuda, kus tööriided ja keevitusmask juba ootavad.
Katkestanud Alansi Kapp-il :D
Pajero 2.6 Cabrio
KEMPPI SEADMED&SERVICE www.rkrseadmed.ee
Tel: 56 205 236
nohik
Fitting 38"

Postitus Postitas nohik »

Aga võta siis ühendust näiteks Võrrimehe, Urmase või Tondiga. Kõik kolm on aktiivsed chero kasutada ja oskavad sind kindlasti informeerida mida tuleks autoga kõigepealt teha jne. Samas välja tuua ka masina nõrgad ja tugevad küljed metsa all liikudes. Üheks Jeepide nõrgaks küljeks on õhuvõtt, kui suurtesse loikudesse ei roni ei juhtu midagi, kui ronid, ehita kindlasti snorkel. Enda mustaks masenduseks on Jeep Wrangler. Võib - olla satusin halva isendi otsa, aga mul vajab ta kahjuks pidevat hoolt.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”