Aidake võhikut, kuidas maha saada ESP Nissan x trailil

Moderaatorid: jr, Moderators

Groggy15
Rookie

Aidake võhikut, kuidas maha saada ESP Nissan x trailil

Postitus Postitas Groggy15 »

Tere!
Mure selline et, ei oska maha võtta 2005a diisel Nissan x-trailil ESP-d. Liiva sees sõites ja ronides ei lase minna hakkab pidurdama ja Pooma mootorit kinni.
Nupust vajutades ei tee midagi, proovisin ka nuppu peal hoida aga ikka ei midagi.
Äkki keegi oskab aidata???
poiss
Rock Crawler

Re: Aidake võhikut, kuidas maha saada ESP Nissan x trailil

Postitus Postitas poiss »

Mu qasqail vajutad esp off ja kellade juures hakkab põlema tuluke, et ongi off. Ongi off ja sõidad lock asendis "pideva nelikuga" kuni 40 km\h. Kasutan manuaalset käiguvahetust ehk +&-. Muidu automaati. Kuumaastikul tavaoludes venides ka vahetan käsitsi ja kast nikerdab vähem. Aga päris rummudeni liiva ma ka põle veel ronind. Kuuldavasti pidavat x ja q kasutama sama sisteemi. Kasuta diagnostiku teenust, äkki miskit jamab?
Vahetaks 4x4- saani, paadi ja helikopteri vastu, saaks igapäev tööle, poodi ja koju.
Gl
Groggy15
Rookie

Mul jama ongi see et ühtegi tulukest ei lähe põlema, isegi sõites kui libisemine on siis ei näita seda tulukest et libisemine.
poiss
Rock Crawler

Postitus Postitas poiss »

Sellele elektri majandusele muidu diagnoosi vist ei pane, kui juhtmed sappa ainult. Kui kaitse välja võtta kas esp jääb peale või tuleb maha? Peaks keegi teadjam ütlema aga mingid muutused toimuvad kindlasti. Abs töötab reaalselt? Need vist ka kuidagi omavahel seotud. Mb oli absi andur puru ja esp ei töötand. Aga sul ju peal kui pidurdab. Soovitan pistik seina panna.
Vahetaks 4x4- saani, paadi ja helikopteri vastu, saaks igapäev tööle, poodi ja koju.
Gl
Kasutaja avatar
t4nel
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas t4nel »

ESP võtab infot mitmest kohas, sealhulgas ABS andurid. Kaitsme või mõne vajaliku anduri viga peaks lööma armatuuris tule põlema.
Kasutaja avatar
ahto42
Rock Crawler

Postitus Postitas ahto42 »

Ei oska kommenteerida. Mina vajutan nuppu ja ESP off läheb põlema armatuuris. Kui autot käivitama hakkad, kas tuled lähevad põlema ja kustuvad korralikult?
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
http://www.serve.ee
Groggy15
Rookie

Viga leitud spidoka taga olid miski pärast pirni kohad kinni teibitud, teip oli väga vana ja rabe ju siis oli esp rivist väljas olnud ja tuled põlenud, ja müügiks peideti ära.
Igatahes nyyd toimib kõik.
Arvuti ei näidanud ka vigu.
Aitäh vastajatele
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Groggy15 kirjutas:Viga leitud spidoka taga olid miski pärast pirni kohad kinni teibitud, teip oli väga vana ja rabe ju siis oli esp rivist väljas olnud ja tuled põlenud, ja müügiks peideti ära.
Igatahes nyyd toimib kõik.
Arvuti ei näidanud ka vigu.
Aitäh vastajatele
Ma nüüd ei saanud hästi aru? Teemat alustasid ju murega, et ei saa ESP-d maha ja liiva sees ei kannata ronida? Nüüd räägid, et a´la keerasid uued pirnid armatuuri ja mure murtud? :roll:
Kasutaja avatar
Roostekoll
Fitting 38"

Postitus Postitas Roostekoll »

X-traili armatuuri tuled on mul ka teemaks tegelt.
Kipuvad raisad oma pesades logisema ja kustuma. Mingi aeg rookisin kõik lahti ja uurisin probleemi üle. Nüüd võtan hoogu, et äkki prooviks tahvlinätsuga need kuidagi kinni mudida. Teip on saast ja ainult loll liimib.

Aga ESP.... ei tea. Minu 2002 isendil vist seda pole - mingeid sellekohaseid nuppe pole igatahes tuvastanud. Abs vahest segab kui pole talvekaid alla pannud ja maa juba kiilas.
Trolle pole olemas
Groggy15
Rookie

Asi oligi selles et kui sai avastatud et esp segab, vajutades lülitit ja nähes et ükski tuli põlema ei läinud sai seda mitukorda klõpsitud. Arvatavasti igakord kui sai sõita proovida oli jäänud Arvatavasti on asendisse peale klõpsimist.
Igatahes sai näidiku plokk lahti võetud kuna eelnevalt käisin ka diagnosti ja seal oli kõik korras, saigi avastatud et diood läheb ilusti põlema kui lülitit vajutada, aga valgus plokki ei jõudnud. Natuke veel lammutada sai avastatud et esp off ja see libisemis märk olid tagant poolt musta teibiga kinni kaetud. Arvatavasti olid need kaks tuld kunagi põlenud ja müügi eesmärgil ära peidetud.
Kasutaja avatar
ahto42
Rock Crawler

Postitus Postitas ahto42 »

Et siis paaris arv vajutatud? Nüüd enam veojõu kontroll enam ei sega?
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
http://www.serve.ee
Groggy15
Rookie

Arvatavasti jah kuna ükski tuli ei ilmunud näidiku plokki.
Ma eeldan et ei sega kuna pole saanud proovima minna aga nyyd vähemalt näen kas parasjagu esp on peal või ei
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Roostekoll kirjutas: ...
Abs vahest segab kui pole talvekaid alla pannud ja maa juba kiilas.
Vabandan ette järgneva OT eest, kuid sellele väitele loeks huviga selgitust.
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
Roostekoll
Fitting 38"

Postitus Postitas Roostekoll »

v6sa kirjutas:
Roostekoll kirjutas: ...
Abs vahest segab kui pole talvekaid alla pannud ja maa juba kiilas.
Vabandan ette järgneva OT eest, kuid sellele väitele loeks huviga selgitust.
OT: Oled proovinud libedal lüüa rattad ABSita pumbata ning ise lahti lastes juhitavust hoida? Madalamatel kiirustel on ilma minu meelest parem tegelt. Kummaga on reaalne pidurdusteekond pikem? ABSiga või ilma?
See on muhe heietamise ja "naised saunas" teema tegelt. Maitse asi :)

Edit: siiani on eredalt meeles, kuidas ABSita Terrano IIga keeras mulle mingi idu sedaanimees põõsast ette. Oleks seal see abs hakand jukerdama ja auto juhitavust abistama, oleks vennast ja ta poolest autosse pugenud suguvõsast üle lihtsalt sõitnud.
Trolle pole olemas
PSV
ilus päev elamiseks

Postitus Postitas PSV »

ESP väljalülimine ei pruugi aidata, mitmel autol jäävad alati TC ning ABS sisse ja lumes-liivas soovitud võimsust rakedada ei õnnestu. Aitab ABS kaitsme väljavõtmine, püsival vajadusel lisalüliti paigaldus.
Vasta

Mine “Nissan / Renault”