uuemad parketimaasturid 2015 keskel.
Moderaator: Moderators
uuemad parketimaasturid 2015 keskel.
mõtes on soetada uus liikur
kuna olen harjunud kõrgema auto ja kõrgema istumisega siis jäävad hetkel sõelale igasugused parketi/linna maasturid
käidud salongides istumas sees erinevates ja tehtud ka mitmetega juba proovisõite siis uurin mis on teiste kogemused ja arvamused ehk kui on üldse
esimene eelistus on bensiinimootor ja kindlasti automaat kast
valikus ehk vaatluse all on siis olnud:
uus Toyota Rav4 - arvamus oli et rav on väike aga tegelikult polegi enam nii väike samas on ta jäik ja tee müra tuleb palju sisse
Mitsubishi Outlander - variaator kast tahab harjumist selline venitav minek on, "lukustatav nelivedu", muidu oli mugavam, pehmem ja vaiksem kui toyota
Mitsubishi ASX - muidu täitsa tore auto aga taga istudes on mul oma 180 cm-ga pea vastu lage ja üldse on taga selline ahistavalt pime ja kitsas
uus Honda CRV - tundus sõites täitsa OK aga selle häda on minu silmis see et kõigil on see auto nn. "hall metallik diisel"
Kia Sportage - tunne on parem kui väikses Mitsubishi ASX-s s.t. ruumi on rohkem
Kia Sorento - küsimuseks jäi kas on ikka oma hinda väärt - hind alates 39900.- ehk nendest valikutest kõige kallim
Hunday SantaFe - leidus palju sarnast Sorentole ja selgus et need on ühte kontserni kuluvad tooted, pidavat olema gramm väiksem kui Sorento
Hunday ix35 - läks siis Kia Sportagega ühte patta
uus Nissan Qashqai - nägu on parem kui vanal aga Nissanist tean ma õige vähem midagi arvaa
uus Nissan x-trail - tundus päris vastuvõetav olema seest ja väjast ehk kahjuks pole veel jõudnud proovisõitu teha
mida keegi kuidas on võrrelnud ja miks mida valinud või valimata jätnud
sest üldiselt on need autod vist kõik ühesugused s.t. igasugu lisasid on palju ja need on sarnased.
küsimuseks jäävad mootorid ja käigukastid ning nende koostöö ja lisaks veermiku vastupidavus.
Üks müüja ütles mõtlemapaneva lause, et päeva lõpuks polevat vahet mille sa valid - kaotada pole midagi, konkurents on tihe ja kõik on head.
on see siis nii ?
kuna olen harjunud kõrgema auto ja kõrgema istumisega siis jäävad hetkel sõelale igasugused parketi/linna maasturid
käidud salongides istumas sees erinevates ja tehtud ka mitmetega juba proovisõite siis uurin mis on teiste kogemused ja arvamused ehk kui on üldse
esimene eelistus on bensiinimootor ja kindlasti automaat kast
valikus ehk vaatluse all on siis olnud:
uus Toyota Rav4 - arvamus oli et rav on väike aga tegelikult polegi enam nii väike samas on ta jäik ja tee müra tuleb palju sisse
Mitsubishi Outlander - variaator kast tahab harjumist selline venitav minek on, "lukustatav nelivedu", muidu oli mugavam, pehmem ja vaiksem kui toyota
Mitsubishi ASX - muidu täitsa tore auto aga taga istudes on mul oma 180 cm-ga pea vastu lage ja üldse on taga selline ahistavalt pime ja kitsas
uus Honda CRV - tundus sõites täitsa OK aga selle häda on minu silmis see et kõigil on see auto nn. "hall metallik diisel"
Kia Sportage - tunne on parem kui väikses Mitsubishi ASX-s s.t. ruumi on rohkem
Kia Sorento - küsimuseks jäi kas on ikka oma hinda väärt - hind alates 39900.- ehk nendest valikutest kõige kallim
Hunday SantaFe - leidus palju sarnast Sorentole ja selgus et need on ühte kontserni kuluvad tooted, pidavat olema gramm väiksem kui Sorento
Hunday ix35 - läks siis Kia Sportagega ühte patta
uus Nissan Qashqai - nägu on parem kui vanal aga Nissanist tean ma õige vähem midagi arvaa
uus Nissan x-trail - tundus päris vastuvõetav olema seest ja väjast ehk kahjuks pole veel jõudnud proovisõitu teha
mida keegi kuidas on võrrelnud ja miks mida valinud või valimata jätnud
sest üldiselt on need autod vist kõik ühesugused s.t. igasugu lisasid on palju ja need on sarnased.
küsimuseks jäävad mootorid ja käigukastid ning nende koostöö ja lisaks veermiku vastupidavus.
Üks müüja ütles mõtlemapaneva lause, et päeva lõpuks polevat vahet mille sa valid - kaotada pole midagi, konkurents on tihe ja kõik on head.
on see siis nii ?
Re: uuemad parketimaasturid 2015 keskel.
Lisaksin nimekirja veel:
VW Tiguan - väga hea dünaamikaga auto, DSG käigukast toimib märkamatult, proovitud 1,4 turbo mootor annab head väänet ka madalatel pööretel, tavaoludes esiveoline tagasild rakendub kiirelt ja sujuvalt. Ise võtaksin veidi suurema mootoriga isendi.
Ford Kuga - hea disain, mugavad istmed minu jaoks, rahulikul sõidul toimetab käigukast sujuvalt ja mootori pöörded madalad, kiirendades aga ajab kohe pöörded üles mis oli minu jaoks veidi harjumatu, libedates oludes linnamaasturitest kõige paremini toimiv nelikvedu kuna 10% veojõudu kogu aeg tagaratastes aga vajadusel suunatakse sinna kuni 50%. Puuduseks uutele autodele pikk tarneaeg ja vähene järelturg.
VW Tiguan - väga hea dünaamikaga auto, DSG käigukast toimib märkamatult, proovitud 1,4 turbo mootor annab head väänet ka madalatel pööretel, tavaoludes esiveoline tagasild rakendub kiirelt ja sujuvalt. Ise võtaksin veidi suurema mootoriga isendi.
Ford Kuga - hea disain, mugavad istmed minu jaoks, rahulikul sõidul toimetab käigukast sujuvalt ja mootori pöörded madalad, kiirendades aga ajab kohe pöörded üles mis oli minu jaoks veidi harjumatu, libedates oludes linnamaasturitest kõige paremini toimiv nelikvedu kuna 10% veojõudu kogu aeg tagaratastes aga vajadusel suunatakse sinna kuni 50%. Puuduseks uutele autodele pikk tarneaeg ja vähene järelturg.
Metsast oled sina tulnud ja metsa pead sina minema.
Ma siin vahepeal otsisin esivanemale samuti uut autot ja kokkuvõttes võib valikut teha umbes nii, et kui valikukriteeriumitele vastavatest ühtegi ära ei armu, siis võtad igalt poolt enamvähem sobivatele autodele pakkumised ja edasi valid juba vastavalt lisadele, hinnale ja ka näiteks garantii/hoolduse pakkumisele. Aga sinu toodud autode hinnad on ikkagi päris suures vahemikus erinevad. Näiteks Sportage saad 26-27k eest diisli, automaadi, navi, naha, 7a/150k garantiid jnejne, aga sarnase varustusega CRV on 8-10k kallim). Info-Autos on suht pikad ooteajad, kui soovid midagi muud kui laoautod ja hinnapoliitikast ei saa ma seal üldse aru, sest kui välja pandud hinnakirjade järgi on ford igas klassis üks odavamaid, siis reaalselt viisaka varustusega auto puhul "võtmed kätte" hinnad on hoopis teine suurusjärk.
Väikestest turbobensukatest ei arva ma midagi. Kui enne garantiiaja lõppu maha müüa, siis võib omada. Ka dsg kastiga on ilmselt nii mõnigi garantiis käinud.
Väikestest turbobensukatest ei arva ma midagi. Kui enne garantiiaja lõppu maha müüa, siis võib omada. Ka dsg kastiga on ilmselt nii mõnigi garantiis käinud.
- Bytewize
- Rock Crawler
Uus suzu vitara?
Kuigi selle salong on paras plastikaat, see-eest täisvarustuses hind ainult 22k.
Kuigi selle salong on paras plastikaat, see-eest täisvarustuses hind ainult 22k.
Aitan vintsi, tõste ja muu tjuuninguga. Teen lihtsamaid freesimistöid, treimistöid ja pisemat automaatikat-koosteseadmeid.
Hüdrovintsiga-paadiankruga-täislukkudega chero-põka. Turistis tiim paadiankur.
Hüdrovintsiga-paadiankruga-täislukkudega chero-põka. Turistis tiim paadiankur.
jah outback veel küllsmurhv kirjutas:Subaru outback ja forester
aga forester ei kõnetanud mind küll kuskilt otsast
võrreldes teistega millel pikkust ehk 4400 kuni 4800mmBytewize kirjutas:Uus suzu vitara?
on suzi pikkus vaid 4175
kindlasti lähen vaatama aga kardan et jääb väheseks
ehk tegelikult on ka qashqai ja sportage suht piiri peal just pagasi mahu pärast
Opel Antara oli ka mingi aeg suht hea hinnaga saadaval.
vaatlesin kiirelt hinnakirjatuhajuhan kirjutas:Opel Antara oli ka mingi aeg suht hea hinnaga saadaval.
jah alghind on soodne küll
aga metallikvärv maksab lisa 500.-
navi puute ekraan bluetooth jne. kompott 790.-
autom. päevatuled 150.-
salongimatid 150...160.-
digi raadio 250.-
xenon tuled, tulede pesurid, el. kokku klapitavad peeglid jms. 661.-
need võiks ikka olla topp varustusega autos nagu standardis sees aastal 2015
samas jah alghind on odav
Forester - valikust suurim kliirens(?), haagise tirimise võimekus(sama Outbacki ja Sorentoga, viimane ainult diisel(?)), valikust ilmselt parim nelikvedu (s.h maastikul(x-mode mudel)). Ehk 4x4.ee aspektist peaks kõnetama küll, vali XT mudel ja härrad Škodas hakkavad liiga tihti kõnetama.MeelisV kirjutas:jah outback veel küllsmurhv kirjutas:Subaru outback ja forester
aga forester ei kõnetanud mind küll kuskilt otsast
Variaator vajab ainult natuke harjumist.
Lisaks nimekirja veel: Mazda CX-5
Jeep Renegade?
Nissan pakub nelivedu automaadiga praegu euroopas ainult jukele ja muranole.
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
http://www.serve.ee
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
http://www.serve.ee
Kui nüüd päris aus olla siis 4wd pole üldse kohustuslik.
Teemaks on kliirens ja kõrgem istumine.
Metsa seenele ja marjule sõiduks ning talvel lumevaalude ja rööbastega võitlemiseks
piisab mulle täitsa ka 2wd-st
Tuleb valida vaid õige sõidutehnika ja trajektoor.
Lisaks on vajalik suurem pagasiruum et kaasa tarida reisi/matka varustus 4-le.
Hetkel on x-trail paberil päris hea eks näis mis saab peale proovisõitu.
Metsa seenele ja marjule sõiduks ning talvel lumevaalude ja rööbastega võitlemiseks
Lisaks on vajalik suurem pagasiruum et kaasa tarida reisi/matka varustus 4-le.
Hetkel on x-trail paberil päris hea eks näis mis saab peale proovisõitu.
-
- Rock Crawler
Oli PÄrnus Kaubamajakasse vaatamiseks . Väljanägemine on küll päris ok.(eriti veel Cherokeega võrreldes)Kilpkonn kirjutas:Jeep Renegade?
-
- True Off Roader!
kuna ka ise mõlgutan vaikselt sõiduka asemele uuema ja asjalikuma auto soetamisse mõtteid siis olen kah uurimas.MeelisV kirjutas:Kui nüüd päris aus olla siis 4wd pole üldse kohustuslik.
...
4wd on ikka kohustuslik, kasvõi mingi pseudonelikvedu muidu ajad 2wd murule, nt kui vaja maja juures kastikast maha-peale laadimiseks rohkem ruumi ja pärast enam tatiselt maalt kohalt minema ei saa. Hoo pealt pole muidugi enam erilist vahet. Seega metsa marjule saad aga tagasi enam mitte

Ehkki tööautona saan kasutada uut raw4 ja lumest läbimurdmine on sellega ikka probleem võrreldes oma kastikaga.
Omal oleks muidugi eelistuseks diisel, manuaal ja asisem nelikveosüsteem, suurte läbisõitude tõttu on ka kütusekulu teemaks.
... raw salongimüra on kohutav, see ei sobi kohe mitte, lisaks on ta ka kuidagi "vedel".
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"