Räägime siis kütteaktsiisist ja lapspeaministri mölast.

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Re: Räägime siis kütteaktsiisist ja lapspeaministri mölast.

Postitus Postitas totu »

honkomees kirjutas:
rommel kirjutas:honkomees, vahetuse vanem ja ministeeriumi spetsialist ei saa kindlasti mitte 600 € kätte millist numbrit ennist näitena kasutati ;) KOV , PPA jne kasutavad siiani keskharidusega töötajaid , EMTA-s töötab siiani rakendusliku kõrgharitusega (pm kesk-http://www.stokker.ee/p:2087800/rehvid- ... -16-5-10pr) letitöölisi ja spetsialiste...
Nt kultuuriministeeriumi süsteemis maakondliku muuseumi direktor saab umbes nii, muuseumi peaspetsialistidele (nt Põlvamaa muuseumi peavarahoidja) on 500 märjaks unistuseks. Maanteeameti tavatöötaja maakondlikus kontoris (ametinimetuselt spetsialist või peaspetsialist) saab peo peale 600-800 ja nõutakse kandideerimisel kõrgharidust, tõsi vanast ajast on mõned kesk-eriharidusega inimesed veel tööl, aga suurem osa töötajaid on viimase 10 a jooksul välja vahetatud. Samas on ka töötajate arv maakondlikes kontorites vähenenud ca 4 KORDA. Töö hulk kasvab reaalselt ja üsna tavaline on lugeda kord nädalas meililistist kirja sisuga a la "kallid kolleegid, täna on minu viimane tööpäev MA, tänan teid kõiki nende 10-15-20 aasta eest ... kahjuks on meie süsteemis olukord muutunud selliseks, et eelistan otsida uusi väljakutseid erasektoris ..." ausalt öeldes on üsna kurb lugeda neid kirju ja vaadata uusi, igati kõrgharitud spetsialistide toimetamisi.
Minu põhimõtteline seisukoht on, et riiki ei tohi õhemaks viilutada. Vastupidi, riik peab looma töökohti ja eriti maale: politsei, tuletõrje eelkõige, metsavahid kasvõi. Kui peres ühel inimesel on kindel töökoht, siis jääb pere maale ja inimesi otsivad firmad saavad ka tööjõudu. Kuna erasektoris on reeglina ebastabiilsus sõltuvalt turuolukorrast suur, siis ei saa pereinimene pere heaolu tagamisel jääda lootma vaid ühe erafirmas töölkäiva palgale ja otsib paremat kohta, pealinna või väljamaad. Infrastruktuuri strateegilised ettevõtted (teed, raudteed, elekter, side) võiks kõik olla riigi omandis ja arvestada tegutsemisel mitte üksnes ärihuve, vaid ka ühiskonna vajadusi, st et üksused peavad olema kohapeal (optimeerimata) ja andma kohalikele inimestele tööd. St et riigi eesmärgiks ei peaks olema nende dividende väljavõtmine nagu täna, vaid ühiskonna vajaduste max rahuldamine 0-tulemiga, sots. ja julgeolekuküsimuste lahendamine ning eelkõige konkurentsi tekitamine erasektorile (kus eesmärgiks on kasum) ja hinna allalöömine, millest võidaksid kõik tarbijad.
Suures plaanis väga asjalik jutt aga....
....alustama peab Eesti Vabariigi taastamisega, de fakto. Hetkel ei ole meil raha ega seadusi (mingid on aga EU omad on ülemuslikud). Ehk keegi selgitab, milleks me peame nuumama rahandusministeeriumi, keskpanka ja justiitsstruktuure jms. Nendest ei olene ju niikuinii midagi.
Tehtud, mõeldud.
smurhv
Rock Crawler

Postitus Postitas smurhv »

v6sa kirjutas:
smurhv kirjutas: ...
Sorry mees aga nüüd palun põhjenda avalikult miks nimetad EKREt mõttetuks?
Ei pea vabandama. Kahju, kui Su eelistust riivasin, kuid erakond, mille üks juhte juht põgeneb toetusrühma loomisel asjade hapukskiskudes minema on küll kõva sõna. Ma ei saa võtta tõsiselt seltskonda, kes lubab üheaegselt :!: :!: :!: :
1) langetada makse;
2) õhendada "riiki";
3) lisada teenuseid.

Kuniks nad pole suutnud veenvalt näidata, kuidas on see võimalik, ei ole siin millestki rääkida. Mina ei suuda töötavat skeemi välja mõelda.

Vahelduseks on muidugi hea Riigikogus näha ja kuulda pullimehi. 8)

Olen kohtunud vanema Helmega korduvalt, samuti raiskasin oma elust pool tundi vestlusele endise Saue linnapea, praeguse riigikoguja herr Põlluaasaga. Kui temalt küsida, siis ilmselt raiskas tema :lol: Mida ma pean arvama erakonnast, mille üks juhtivaid figuure (vähemalt positsiooni järgi nimekirjas) ja aastaid KOV juhtinud inimene ei oska mulle lihtsa küsimuse:
"tooge näide muutmist vajavast ja potensiaalselt teie 20-nimekirjas olevast seadusest." peale teha muud, kui ajada ümmargust ja sisuta mulli. Ning sedagi vilavate silmadega ringi vahtides. Kurat, mõttetu 1000 euro seadus lajatas päris kenasti ka suuremate KOVide pihta, oleks siis sedagi pakkuda taibanud...

EKRE programmis on häid mõtteid päris palju. Kui nad suudaks ära otsustada, ons nad tsentristid mõõduka poliitikaga (mida kajastab nende programi "pehme" osa) või parem-rahvuslikud (nagu kajastab nende programmi julgeoleku ja majandusblokk) saaks nendega juba arvestada. Aga praegu on seda seltskonda raske tõsiselt võtta.

Ma loodan eksida ja näha peatselt sirgeselgselt ja selgesõnalist EKREt Riigikogus Eesti Asja ajamas. Tõesti loodan, potentsiaali nagu oleks.
No tänud põhjenduse eest! Sisuliselt olen sinuga ühel meelel. Martin Helmet tean isiklikult ning tegemist on põhimõttelise aumehega. Ise ei hääletanud nende poolt kuna see oleks surnud hääl olnud ja parem ref kui kesk, kui kahe sita vahel valida. Usun et nii EKRE kui VABA vajavad aega ja leiavad ühise jõu.

Mis aga puutub automaksu, siis ma ei mõista miks tuuakse aktsiis ja automaks võrdlusse? Miks te olete nõus kumbagit üldse tasuma ja alluma provokatsioonile? Mina iseloomult olen süsteemivastane ja ei nõustu kumbagiga. Kahju et keskmine Eesti mees enda tuimust näitab ja on nõus selle pasaga. Over and out! Streigil kohtume!
Y61
#540 Mudmen
smurhv
Rock Crawler

zum kirjutas:Aktsiis on paha nii ehk naa. Aga parem maksta reaalselt tarbimise eest, kui et omamise eest ka niisama seisva asja puhul.

Aktsioon on mõtetu, ja kõige parem veel see, et keegi kalendrisse ei vaata ja 8 aasta tagune puha meelest läinud. Eriti veel üldist välispoliitilist olukorda arvestades. Boonusena võimalus, et kõik "Hiired ja Tihased" kes välja aetakse hakkavad sarnaselt linnas laamendama mõne provokaatori kaasabil :roll: (Või variant, et sinu maksumaksja rahast palka saav riigiametnik, näiteks märulipolitseinik, peab sulle ostetud "teenust" füüsiliselt manustama :D )

EKRE on minu jaoks tühi koht puht selle pärast, et nad jahuvad veel 2015. aastal ka "kristlikest väärtustest". (Äkki käivad salaja altaripoisse kummardamas kusagil ka?).

Lahe on lugeda seda hüsteeriat. Millal eelmine kampaania oli, või kas keegi üldse mäletab mille puhul? :wink:
Mõttetu on foorumis haliseda et kõik on mõtetu jne... Poliitika koosnebgi sitast sest normaalsed mehed joovad kodus õlut ainult. Mis siis saab kui õllepudeli hind kerkib 4 euro peale, nagu Soomes on juba? Mis sa siis kommentaariks kirjutad? Varsti pannakse internetile ja kõigile muule ka aktsiis peale (soomes on mingi magusa maks), sest riigil on raha vaja.

Hetkel on asi hüsteeriast küll kaugel ja see on siiski alles algus.

Usun et enamus on ühel meele selles osas et mistahes palgalisa või lisateenistus tuleks jätta inimestele taskusse mitte ära korjata, ennem selle teenimist.
Y61
#540 Mudmen
Kasutaja avatar
Külahull
Rock Crawler

Postitus Postitas Külahull »

smurhv kirjutas:Ise ei hääletanud nende poolt kuna see oleks surnud hääl olnud ja parem ref kui kesk, kui kahe sita vahel valida....
Over and out! Streigil kohtume!
Nüüd mul jooksis küll asi ikka konkreetselt kokku. Sa valid refi, nad moodustavad valitsuse, tõstavad aktsiisi ja sa lähed sellepärast tänavale? Sa peaks üles-alla suurest rõõmust hüppama, et nad valimislubadusi ju ellu viivad!

Hakkab endale küll juba tunduma, et iga valistsus on oma valijate nägu, rohkem vastuollu vist iseendaga minna ei saa kui antud ksf. Refid on loonud endast kuvandi, et nad on noored ja edukad. Maal valitakse neid millegipärast eriti, ju tahetakse ka kuuluda sinna klubisse, kuid hästi nagu ei õnnestu, võetakse veel viimased püksid ka jalast ära. Ehk mäletab veel keegi reklaami, et "reeded maksuvabaks". Kui ei mäleta, siis paneme lingi.. https://www.youtube.com/watch?v=smWhepYO5Wk
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Kui valimislubadusi meenutada, tulevad meelde kaks repliiki: "....ja keegi ei maksa rohkem" ning "... riigil on selleks raha olemas". Kahjuks ei mäleta, kes need oma suurte sõnade sappa haakis.
Aktsiisi juurde naastes, paistab et on otsustatud augud lappida autoomanike taskust (auto on registreeritud asi ja omanik hästi tuvastatav, auto andmed kergesti rahaks teisendatavad jne.), sellepärst ongi ainult kaks valikut- aktsiisitõus (ilmselt tõsteti esimeseks valikuks, kuna vähem ülekohtune) või automaks.
Tehtud, mõeldud.
smurhv
Rock Crawler

Kodanik külahullule hea kommentaar:

rommel kirjutas:Seletame siis lahti nende "valijameeste" jutu.
Küsimus: "Kas käisid valimas, et kobised siin?"
Vastusevariandid ja vastused nendele:

1) Ei käinud.
V: Siis ole vait kuna sa ei valinud keda oleks pidanud valima ja seega ei täitnud oma kodanikukohust!
2) Valisin rehvid.
V: Siis ole vait kuna andsid juba oma hääle neile ning nüüd hoia redelit mille abil nad saavad sulle kaela kus...da!
3) Valisin mingi muu erakonna.
V: Siis ole vait, sa andsid juba oma hääle ja nüüd lase parteil sind esindada!

Igal juhul peaks vait olema ? :D
Ma ikkagi leian, et valimas käimine või mitte käimine ei anna õigust valituteks osutunutel paska kokku keerata. Kui mulle midagi ei meeldi siis on mul õigus see välja öelda ja kui vaja siis piketeerima minna. Põhja-Koreas/Venemaal/Hiinas elame või, et ei tohi?

Ja hetkel siis arvad et nagu mina oleksin ainukesena hääletanud et aktsiisid tõuseksid. Minu valimise ajend oli ikka see et Hr Savisaar ja kompanii ei saaks piisavalt mandaati. Ei ole tulihingeline Rõivase pooldaja kuid jah minu hääle nad said. See aga ei anna neile õigust sellist paska seal Stenbocki majas vastu võtta nagu plaanivad!

Tegelikult on ju asi jama ja nii jama et foorumis peab seda teemat üldse arutama. Eesti edu pidi olema odavus, ütles Urve Palo. Seesama odavus ajab kõik lõhki ja olemegi seisus,kus tegelikult kellegil pole raha. Ei riigil ega rahval. Tulemusena võetakse niipalju kui saab veel lisaks rahvalt. Kahju on et meie riiki peab 100% üleval pidama maksumaksja.
Y61
#540 Mudmen
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Postitus Postitas zum »

Kui prooviks ise äkki rahuneda ja süveneda, enne kui lammutama hakkab? :wink:
smurhv kirjutas:
Usun et enamus on ühel meele selles osas et mistahes palgalisa või lisateenistus tuleks jätta inimestele taskusse mitte ära korjata, ennem selle teenimist.
KUIDAS see aktsiis su taskust raha korjab ENNE selle TEENIMIST? (palun selgitavaid graafikuid ja värki)
smurhv kirjutas:Ja hetkel siis arvad et nagu mina oleksin ainukesena hääletanud et aktsiisid tõuseksid. Minu valimise ajend oli ikka see et Hr Savisaar ja kompanii ei saaks piisavalt mandaati. Ei ole tulihingeline Rõivase pooldaja kuid jah minu hääle nad said. See aga ei anna neile õigust sellist paska seal Stenbocki majas vastu võtta nagu plaanivad!
Sa (vabandan familiaarsuse pärast, aga ma teietan ainult vanureid ja keelepruuk luba oletada pensionitunnistuse puudumist) ilmselt ei ole kursis, kuidas demokraatlikud valimised ja/või riigikord toimivad...
smurhv kirjutas:Kahju on et meie riiki peab 100% üleval pidama maksumaksja.
KES siis???
seroi
Fitting 38"

Postitus Postitas seroi »

rommel kirjutas:Seletame siis lahti nende "valijameeste" jutu.
Küsimus: "Kas käisid valimas, et kobised siin?"
Vastusevariandid ja vastused nendele:

1) Ei käinud.
V: Siis ole vait kuna sa ei valinud keda oleks pidanud valima ja seega ei täitnud oma kodanikukohust!
2) Valisin rehvid.
V: Siis ole vait kuna andsid juba oma hääle neile ning nüüd hoia redelit mille abil nad saavad sulle kaela kus...da!
3) Valisin mingi muu erakonna.
V: Siis ole vait, sa andsid juba oma hääle ja nüüd lase parteil sind esindada!

Igal juhul peaks vait olema ? :D
Ma ikkagi leian, et valimas käimine või mitte käimine ei anna õigust valituteks osutunutel paska kokku keerata. Kui mulle midagi ei meeldi siis on mul õigus see välja öelda ja kui vaja siis piketeerima minna. Põhja-Koreas/Venemaal/Hiinas elame või, et ei tohi?
Ei. Kui käisid valimas ja valisid koalitsioonierakonna, siis võid midagi arvata, sest sa andsid oma panuse, et saada enda soovidele vastav valitsus. Pahameel on õigustatud kui ootuseid on petetud. Kui käisid valimas ja valisid mittekoalisioonierakonda vms, siis võid ka midagi arvata, sest sa küll valisid, aga enda valitut ei saanud ja võid vabalt arvata ja kritiseerida.

Aga kui sa kuramus oled see "ah mul savi kõik poliitikud on niigi jobud ja mitte kedagi pole valida jne" jura ajaja, st valimas ei käinud, sest see ju ei loe midagi, siis vat nüüd hoia oma arvamused endale. Sa ju ei teinud vähimatki, et riigijuhtimises kaasa rääkida.

Mingit nõuka- ega orjamentaliteeti pole selles suhtumises. Mittevalimine pole valik, sest siis valivad sinu eest teised.
seroi
Fitting 38"

Assa raks, see on küll puhas kuld! Kes siis veel peale maksumaksja riiki üleval pidama peab? Või mis asi see riik üldse on?
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

Minu arvates peaks iga erakond kohustuslikult avaldama oma lubaduste katteallikad enne valimisi.
Siis saaks valija reaalselt valida omale sobiva valitsuse.
Praegu on valimised õnnemäng, pärast valitsuse ametisseastumist alles näed, mis s*tt kaela sadama hakkab.
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

raulex kirjutas:Minu arvates peaks iga erakond kohustuslikult avaldama oma lubaduste katteallikad enne valimisi.
...
Vatvat, hakkab tulema. 8)

Seda oleks vist palju nõuda, et Eestis moodustuks parteid maailmavaate järgi. :cry:

Mina andsin protestihääle konkreetsele Vabaerakonna kodanikule, kel polnud lootustki sisse saada. Just seepärast, et suurendada nende tõenäosust saada valitud. Kuigi Vabaerakond sisuliselt ei esinda maailmavaadet, on nende ridades vast suurim osa tegelikult tööd teinud inimesi, kes on end näidanud täitsa mõtlemisvõimeliste inimestena.

Kuna riigijuhiluba meil vaja pole Riigikokku saamiseks, siis ei jäägi midagi muud üle, kui loota nende sirgeselgsusele ka riigipiruka kõrval seistes.
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
maksipoiss
Rock Crawler

Postitus Postitas maksipoiss »

raulex kirjutas:Minu arvates peaks iga erakond kohustuslikult avaldama oma lubaduste katteallikad enne valimisi.
Praegu on valimised õnnemäng, pärast valitsuse ametisseastumist alles näed, mis s*tt kaela sadama hakkab.
Sellest oleks kasu siis, kui ainult üks erakond saaks ka valitsuse moodustada. Praegu läkisd ju kulud suureks, kuna tuli arvestada kolme erakonna lubadusi.
smurhv
Rock Crawler

zum kirjutas:Kui prooviks ise äkki rahuneda ja süveneda, enne kui lammutama hakkab? :wink:
smurhv kirjutas:
KUIDAS see aktsiis su taskust raha korjab ENNE selle TEENIMIST? (palun selgitavaid graafikuid ja värki)
smurhv kirjutas:Ja hetkel siis arvad et nagu mina oleksin ainukesena hääletanud et aktsiisid tõuseksid. Minu valimise ajend oli ikka see et Hr Savisaar ja kompanii ei saaks piisavalt mandaati. Ei ole tulihingeline Rõivase pooldaja kuid jah minu hääle nad said. See aga ei anna neile õigust sellist paska seal Stenbocki majas vastu võtta nagu plaanivad!
Sa (vabandan familiaarsuse pärast, aga ma teietan ainult vanureid ja keelepruuk luba oletada pensionitunnistuse puudumist) ilmselt ei ole kursis, kuidas demokraatlikud valimised ja/või riigikord toimivad...
KES siis???
Hea Zum, olen üldiselt sinuga päri v.a selles mõttetuse osas.

Aktsiis vs teenistuse tõus on väga lihtne - kui sa viimase nädala uudiseid oled jälginud siis oled kindlasti kuulnud et uus valitsus lubab peale aktsiiside tõusu ka hetkearvutuste järgi 26% palgatõusu. Kui kütteaktsiis tõuseb ca 30-40% siis ei jää sellest tõusust puutumatta (jutt käib siis 2-4 aastasest lähitulevikust) ka muu üldine hinnatase. Nii lihtne see ongi, võetakse ühest ja teise lubatakse juurde. Suur süsteem aga sööb teise taskusse tulevasest juba ennem suure osa ära kui seda katsuda saab. Sellest peaks igaüks aru saama.

Ise olen eraettevõtja, iga kuu jääb mulje et makse ainult peangi maksma ja ainult 10 ja 20. kuupäev ongi, sest aeg lihtsalt lendab.
Tulen ots-otsaga kokku ja võlgu kellegile pole kunagi olnud ka ja seda ka EMTAle. Saan hakkama hetkel. Kuidas aga edasi? Kust ma saan lisaraha et palka tõsta kellegil?

Saan täpselt aru kuidas demokraatia olemus toimib. Eestis on kõrgeim võimukandja rahvas ja meil valitseb demokraatia. Kuid, kas ka päriselt?

Leian et Riik (suure tähega) peaks hakkama aru saama asjdest nii nagu ettevõtjad et raha ei tule kuskilt niisama, selleks tuleb luua lisandväärtus läbi mille on võimalik teha raha ja kasumit.
Hetkel kahjuks (juba viimased 10a) tehakse Riigi poolt vastupidi.

Leian et riigil peaks olema rohkem osalusi suurtes ettevõtetes, mille omandusega on võimalik teenida tulu. Ehk Riik peaks ka ise tegelema rohkem ettevõtlusega mitte ainult koorima mingite lisaaktsiisidega.

See on aga puhtalt minu eluvaade.
Y61
#540 Mudmen
seroi
Fitting 38"

See oleks hea, aga see juhtuks vaid siis kui valijad seda nõuaksid (ilma korraliku analüüsita lihtsalt ei annaks häält) ja need samad valijad seda arvutust ka mõistaksid. Täna piisab valijale ju vastuseks sellest kui vastatakse: "ärge muretsege, eelarves on kõige jaoks raha olemas."
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Postitus Postitas zum »

@smurhv
Juba parem. Kui esmane viha üle läheb, siis on jutt kohe tublisti arusaadavam :)
Kahjuks on tõsiasi see, et meil siin ei ole naftat, mille najal riik hästi ära suudaks elada ilma rahvast kottimata.. Põlevkivi digimuutub elektriks ja selle kasumi korjab omanik ikkagi rahva ja ettevõtete taskust. Põllumajandusega on nagu on.

Mõtetus on jah suhtumise küsimus, igal õigus oma (eri-)arvamusele, aga mul on ilmselt liialt lühike mälu et suudaks meenutada mõnd kasulikku FB-s käima tõmmatud aktsiooni (peale "Kodutunde" produtsendi koristusarvete finantseerimise).
Ja ikkagi on selle kogunemise kuupäev nii kuradi halvasti ajastatud, et hakka või uskuma et see on meelega nii tehtud. Idanaaber võib vabalt mingit pronksiöö mälestust heietada ja kui need seltskonnad linnavahel kokku saavad, siis on kurjasti. Rääkimata sellest et maikuus on palju potentsiaalseid protestijaid metsas kordusõppustel.

Eks jääb üle oodata ja näha, kellel õigus. :beer:
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”