Noorte koolitus

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
R.Laansalu
Fitting 38"

Postitus Postitas R.Laansalu »

Tervist.

Mina olen üks neist "kutsikatest" kelle pärast vist antud teema alustati. Isiklikult oleksin väga huvitatud Landy poolt välja pakutud ideest, sest tõesti, kes meist tahaks nagu jazz777 lõpetada? Iga õpetussõna/tegu läheb alati kõrvataha. Landy idee teha väike õpetuspäev on minu arust väga väärt mõte.

To Stupiduser: Ega jah, meie plaan tõesti ei ole ülepäeva autosid ümber puu keerata ja tüüpilist nooruslikku käitumist näidata, et a`la lendame peale, saab mis saab.

Asja tuleks ikka mõistusega võtta. Meie (ja ma usun, et ka teised meie foorumi noored liikmed) oleks väga rahul, kui TEIE (ehk vanad tegijad/teadjad) aitaksite/õpetaksite, sest mis muu koolitab paremini, kui reaalselt asjade läbi elamine. Me siin omade jõudududega oleme ikka metsas käinud, kuid päris tihti annab see teadmatus tunda, nt nädalake tagasi kasutasime hi-lifti vintsina ning oma lolluse tõttu andis üks polt järgi, vedas, et üks meist selle poldiga kõigest vastu näppu sai, pige all olev polt oleks võinud palju rohkem halba teha. Kõik need "näpukad" tulevd 100% teadmatusest/oskamatusest ning kes see muu meid paremini oskaks koolitada, kui teie, kes te olete juba aastaid muda armastust tundnud/kogenud.

Tänud kõigile, kes pooldavad ka noorte liitumist off-roadiga, sest mina tõesti meelsamini veedan oma vabad tunnid metsas, kui joon sõpradega bussipeatuses õlut. Lihtsalt suhteliselt keeruline (ja ka mõtetu) on seda kõike nullist ise läbielatu põhjal õppima hakata, kui on olemas ja lähedalt võtta teadjad mehed.

Peace,
Rass @ "kiikingu" poeg.
d22
Fitting 38"

Postitus Postitas d22 »

..
Viimati muutis d22, K Nov 14, 2007 4:43 pm, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Olen ise ka suht algaja offroadi alal aga mõned kogemused siiski on , nii et kui veel noori on kes viitsivad asjaga tegeleda võiks mingi pundi kevadsõiduks turisti või vabase (oleneb) või niisama safaride jaoks kokkuajada ja sõitmas hakata käima .
Autoks oleks minu poolt üks ilus ,ilma vintsita Uazik.
www.album.ee/antzz
Kiri on kül suht segane aga ehk saite mu mõttest aru.

Andres
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

rass4 kirjutas:Tervist.

Landy idee teha väike õpetuspäev on minu arust väga väärt mõte.

Asja tuleks ikka mõistusega võtta. Meie (ja ma usun, et ka teised meie foorumi noored liikmed) oleks väga rahul, kui TEIE (ehk vanad tegijad/teadjad) aitaksite/õpetaksite, sest mis muu koolitab paremini, kui reaalselt asjade läbi elamine. Me siin omade jõudududega oleme ikka metsas käinud, kuid päris tihti annab see teadmatus tunda, nt nädalake tagasi kasutasime hi-lifti vintsina ning oma lolluse tõttu andis üks polt järgi, vedas, et üks meist selle poldiga kõigest vastu näppu sai, pige all olev polt oleks võinud palju rohkem halba teha. Kõik need "näpukad" tulevd 100% teadmatusest/oskamatusest ning kes see muu meid paremini oskaks koolitada, kui teie, kes te olete juba aastaid muda armastust tundnud/kogenud.
Teooria on teooria ja praktika on praktika.

Ehk nagu Jazz777 juba märkis: praktikas ei käi kõik sugugi nii nagu tegelikult peaks teooria järgi käima.

Ise olen samuti seda meelt, et offroad on siiski selline ala kus praktika kaalub teooria üle!
Teooria (kaasa arvatud ohutustehnika) kipub ununema kui hasardis oled!
Teooria (kaasa arvatud ohutustehnika) kipub ununema kui väsinud oled!
jne
Aga kui näed kuidas kellegi kinnas (või, ptui-ptui-ptui, näpud) vintsi või ploki vahele jäävad, vot see ei unune! Rääkimata sellest kui ise saad näpud viimasel hetkel kinda seest ära...
Muuseas, ise astun kah siiani vahest üle pingul trossi.

Tahtsin ütelda seda, et auto tagaistmel kaasaloksumine ei anna niipalju juurde kui ise (suurepärane oleks kui kellegi õpetussõnade saatel) vintsitrossi vedamine õige puuni.

Ise olen olnud nii piloot kui-ka kaardilugeja ja winchman nii, et võin õpetussõnu jagada kõigi kolme koha pealt (piloodina kolmas koht krossis (Klapperjaht'03), teine koht traialis (Talvesõit'05) ja kaardilugejana nüüd Navigatsioon'07 võit). Samas ei pea ennast veel nii "vanaks olijaks", et mu õpetussõnad kulda väärt oleksid. :roll:

Kokkuvõtteks on 2 varianti: kas tõepoolest sebite ennast safari ajaks kellegile peale, kes viitsib/oskab teid õpetada (selles mõttes, et laseb teil omal tegutseda või vähemalt seletab, miks ta midagi teeb) või muretsete omale vintsiga tegija masina ja kutsute kellegi instruktoriks kaasa (see eeldab nüüd väikest ajakulu päris lubade saamiseks).
Ise viitsin ja oskan mingil määral õpetada aga ei tule arvesse, kuna meil on vaid kahekohaline masin.

Muuseas, kelleks Te koolituda tahate?
Piloodiks või kaardilugejaks või winchmaniks?

PS pean vabandama, Navigatsioon oli tõepoolest võistlus, kus olid kohal ka vanad klassikalised rahvamajad. Ülejäänud võistlused (EALi omad)sellised ei tule.

PPS Navigatsioon oli puhtalt kaardilugemis- ja taktikavõistlus. Piloodile ei pakkunud see mingisuguseid väljakutseid. Btw, teine koht saadi linnakonfis Kia Sportagega! Väga tublid kaardilugejad!
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
R.Laansalu
Fitting 38"

Stupiduser kirjutas: Muuseas, kelleks Te koolituda tahate?
Piloodiks või kaardilugejaks või winchmaniks?
Kuna meid 2/3, siis kõigiks neist kolmest. Aga jah, üks neist variantidest tuleb läbi suruda.

Tänud toetuse eest,
Rass
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

Kuidas on edenenud?

Mudakoonul vintsimisvõistusel teoreetilisi teadmisi vintsimiseks käisite omandamas (s.t. vaatasite punnsilmadega pealt)?
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
R.Laansalu
Fitting 38"

Stupiduser kirjutas:Kuidas on edenenud?

Mudakoonul vintsimisvõistusel teoreetilisi teadmisi vintsimiseks käisite omandamas (s.t. vaatasite punnsilmadega pealt)?
Loomulikult käisime. :D
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

12.05 on yritus tulemas kui huvi astu pardale ruumi on

vints on tr1 soovituslik - niiet proovime esialgu ilma (raske õppustel kerge lahingus)
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
Kasutaja avatar
R.Laansalu
Fitting 38"

tai kirjutas:12.05 on yritus tulemas kui huvi astu pardale ruumi on

vints on tr1 soovituslik - niiet proovime esialgu ilma (raske õppustel kerge lahingus)
Suured tänud kutsumast, võimaluse korral liitun teiega kindlasti. Kui palju sul seda ruumi on, kas juhul kui meid kaks on, mahuksime ära?
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”