Seat Altea XL imelik käitumine
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
Seat Altea XL imelik käitumine
Tere rahvas.
Tean, et antud auto ei kuulu selle foorumi alla kuid loodan, et saate aidata siiski.
Nimelt see minul naise auto ja tal on sellega probleeme mille kohta esindus ütles, et tegu võib olla kokkujooksuga.
Kuid ma sügavalt kahtlen nende meeste expertiisis. Nimelt 2 aastat tagasi käis auto pingis ja sillad reguleeriti paika.
Kuid nüüd siis probleemist. Nimelt kui autoga sõita kiiremini kui 80km/h ja kurvi minna (lauge kurv isegi hullem) siis hakkab auto (tundub isegi pigem tagumine sild) jõnksutama/õõtsuma.
Nii tegi ta seda suvel suverehvidega kui ka talvel talverehvidega, seega rehvides asi olla ei saa. Kogesin seda ise nädalavahetusel Tartus käies.
Tean, et antud auto ei kuulu selle foorumi alla kuid loodan, et saate aidata siiski.
Nimelt see minul naise auto ja tal on sellega probleeme mille kohta esindus ütles, et tegu võib olla kokkujooksuga.
Kuid ma sügavalt kahtlen nende meeste expertiisis. Nimelt 2 aastat tagasi käis auto pingis ja sillad reguleeriti paika.
Kuid nüüd siis probleemist. Nimelt kui autoga sõita kiiremini kui 80km/h ja kurvi minna (lauge kurv isegi hullem) siis hakkab auto (tundub isegi pigem tagumine sild) jõnksutama/õõtsuma.
Nii tegi ta seda suvel suverehvidega kui ka talvel talverehvidega, seega rehvides asi olla ei saa. Kogesin seda ise nädalavahetusel Tartus käies.
Nissan Patrol GR, 2002a
Y61, 3.0L, 116kW
Tel:viis kuus kuus kaks kolm kolm null neli
Y61, 3.0L, 116kW
-
- Rock Crawler
Re: Seat Altea XL imelik käitumine
GodSpeed kirjutas:Tere rahvas.
@GodSpeedile! Ma annan sulle head nõu: Müü see auto ruttu maha kuniks veel saad!
Merhaba Hoşça mucize Başınızı fırın koy celam celam Turkye Yemen yakında ücretsiz olacak
-
- I live off from the mud
[quote="GodSpeed"
...
Nimelt 2 aastat tagasi käis auto pingis ja sillad reguleeriti paika.
...
[/quote]
2 aastaga on paljugi ratastele kolakat andnud. Peale asjalikku stendi saab uuesti rääkida;) Muraka juures Prorehvis on pädevaid mehi;)
...
Nimelt 2 aastat tagasi käis auto pingis ja sillad reguleeriti paika.
...
[/quote]
2 aastaga on paljugi ratastele kolakat andnud. Peale asjalikku stendi saab uuesti rääkida;) Muraka juures Prorehvis on pädevaid mehi;)
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Sorry mees aga see pole nüüd küll kellegi abi ega vastus kui aus olla.Guuru kirjutas: @GodSpeedile! Ma annan sulle head nõu: Müü see auto ruttu maha kuniks veel saad!
Ma võin ütelda, et sõitsin selle sama masinaga 6 aastat. Poest ostes kuni firmalt välja ostmiseni ja ma võin ütelda, et see on üks ruumikas, mugav ja säästlik masin.
Nimelt antud isend on siis 2.0 diisel, millel on DSG kast. Nii mugavat käiguvahetus pole ma veel kogenud automaat kastide seas ( uutest masinates mis hetkel liiguvad ei räägi. kuna eks 6 aastaga on palju juhtunud) mõned firmad pakuvad siiani veel varistor kaste. Temas on rohkem ruumi kui ühesgi teises sama klassi autos. Ma võin istuda taga pingipeal ja minu jalad mahuvad sinna ilusti ära (olen 195 pikk). Kerel on 10a rooste garantii. Mida sai ka kasutatud siis kui auto oli 6 aastat vana. Tasuta vahetati ära 3 ust ja tiivad. Auto nägi välja nagu uus pärast seda. Masinaga on tänaseks sõidetud 110 000km. Eks tal on mõned sünnitus vead nagu näiteks esimeste akende tõstukid.
Nissan Patrol GR, 2002a
Y61, 3.0L, 116kW
Y61, 3.0L, 116kW
Mine tee amordi test ära, see ei ole suur kulutus.GodSpeed kirjutas:Tere rahvas.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
-
- Rock Crawler
Tundub see roostegi tal üks "sünnitusviga" olema, töökaaslase omal läksid kõik uksed ja peale mõningast esindusepoolset vastupunnimist ka tagaluuk vahetusse. Aga eks ole teisigi marke mida rooste juba suht värskest peast armastab.
-
- True Off Roader!
ehh, kus seda tehakse? ja kui tõese tulemuse see annab?ibra kirjutas:...Mine tee amordi test ära, see ei ole suur kulutus.
Kui siin kunagi neid tasuta teste tehti üle Eesti, siis sai küll ühe ja sama autoga eri kohtades (paaripäevase vahega) täielikult vastukäivad tulemused

Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
- LR90
- I live off from the mud
Kahe aastaga võivad tagasilla puksid ka pehmeks muutuda,niiet kõigepealt
pukside kontroll ja siis regulli.
pukside kontroll ja siis regulli.
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Pukside (ja šarniiride) kontrolliga ning amorditestiga peaks iga ülevaatuspunkt hakkama saama. Astu mõnda sisse ja räägi oma mure ära ja nad loksutavad auto läbi. Ilmselt saad ise koos tehnikuga auto alla vaadata, et oma silmaga veenduda.
Ja kui puksid / šarniirid OK, alles siis lähed sillastendi!
Ja kui puksid / šarniirid OK, alles siis lähed sillastendi!
Jap, ennem pukside, liigendite kontroll ja siis stendi.
PS. DSG-ga on hea sõita siis kui õli on korrapäraselt vahetatud..
PS. DSG-ga on hea sõita siis kui õli on korrapäraselt vahetatud..
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
http://www.serve.ee
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
http://www.serve.ee
Olles samasugust isendit omanud julgen kõigile soovitada kes mahukat ökopüssi soovivad. Esimese asjana kontrolli esiõõtsa tagumised puksid üle, muutuvad pehmeks, teiseks tagumised keresse kinnituvad õõtsapuksid ja siis vaata et taga amordid poleks mahla välja visanud ja vedrudel alumised keerud alles oleksid. Silda regullima hakates varu uued reguleer poldid, reg.varraste puksid ja rellakas ning umbes poolteist tundi aega.
Andres Kuldsaar
Ex TR-2
Teepeal hoiab Audi Quatro ja metsa viib Polaris Sportsman 800
Ex TR-2
Teepeal hoiab Audi Quatro ja metsa viib Polaris Sportsman 800
Jaa nii see tõesti on.Ja kui polte hiljem tagasi paned siis määri nad sisse mingi korraliku määrdega näiteks suusatõrva või kahurimäärdega ja kui neid ei leia aitab ka tavaline laagri määre.Kahurimäärde kohta veel nii palju et konserveerimis määret kasutada mitte puhastusmääret, sest see viimane hoopis vastupidiselt toimib.Olles ise ca 10aastat sildasid regullinud olen tõdenud seda et mida uuemaks autod lähevad seda kiiremini nad kinni jõuavad roostetada.Ülevaatus punktis võid lasta pukse kontrollida küll aga sarniiride kontrolli tulemustesse ära adekvaatselt ära küll suhtu ja lase need igaks juhuks oma ala spetsialistidel üle vaadata.Seati ja vw puhul asi tegelt nii hull ei ole kui osade audi, mb ja fordi mudelite puhul.Kodutu kirjutas:Olles samasugust isendit omanud julgen kõigile soovitada kes mahukat ökopüssi soovivad. Esimese asjana kontrolli esiõõtsa tagumised puksid üle, muutuvad pehmeks, teiseks tagumised keresse kinnituvad õõtsapuksid ja siis vaata et taga amordid poleks mahla välja visanud ja vedrudel alumised keerud alles oleksid. Silda regullima hakates varu uued reguleer poldid, reg.varraste puksid ja rellakas ning umbes poolteist tundi aega.