Kuhu minna ülevaatusele quadra drivega Pärnu/Tallinn

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
ahto42
Rock Crawler

Re: Kuhu minna ülevaatusele quadra drivega Pärnu/Tallinn

Postitus Postitas ahto42 »

Loomulikult ei taha näha, kuidas üv autot piinatakse, nt diislitest ja pidurite kontroll. Hondal läks piduritoru, aga mis teha.
Meil vist seda aeglustusmõõtjat ei leia. Kuskilt leidsin, et sõita 20km/h siis pidurdada, mõõta aeglustust, jälgida rooli käitumist.
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
http://www.serve.ee
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

Mina omalt poolt teen veelkord ettepaneku panna teema lukku, sest paljud postitused teemast mööda ja kallis Ibra, vaatamata sellele 7-le leheküljele ja tumedas kirjas lausele, ei jõua ikka pärale sinule ja osadele inimestele millest teema alguse sai. Ei ole auto eriline ja pole omanik eriline - kui kulutad reaalselt ülevaatuse saamiseks erinevate kuludena 100-150 eurot ja käid 6-s ülevaatuspunktis, siis see ei ole normaalne, vähemalt minu arvates.
Ülevaatus on kohustuslik. Selle teostamiseks on vastavat litsentsi/muud paberimajandust omavad asutused. Igas vastavas asutuses peab saama teostada EV numbrimärki kandva ja Euroopa Liidu tüübikoodi omava sõiduki tehnoülevaatust. Kindlasti on olemas seadmete tarnijad või muu kontroll/juhtorgan kust nõu küsida, kui ülevaatuspunkti töötaja ei oska teostada ülevaatust. Punkt ja teema lõpp. Muudeks aruteludeks tehke uus teema a la ajaviite või muu teema alla palun.
Kasutaja avatar
heints
True Off Roader!

Postitus Postitas heints »

Mina oma grandiga nüüd kaks korda ülevaatusel käinud. Kaks aastat tagasi Tartus ja nüüd Tallinnas. Kummalgi korral polnud piduritestiga mingeid probleeme,ei pandud lisarulle ega tõstetud samuti ei pannud auto rullidelt lõikama. Huvitav kas mul lihtsalt joppaskohtadega või äkki on mu auto hoopis katki?
Ifa l60 9,6d
Heints 55 36 944
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

ricardo kirjutas:Mina omalt poolt teen veelkord ettepaneku panna teema lukku, sest paljud postitused teemast mööda ja kallis Ibra, vaatamata sellele 7-le leheküljele ja tumedas kirjas lausele, ei jõua ikka pärale sinule ja osadele inimestele millest teema alguse sai. Ei ole auto eriline ja pole omanik eriline - kui kulutad reaalselt ülevaatuse saamiseks erinevate kuludena 100-150 eurot ja käid 6-s ülevaatuspunktis, siis see ei ole normaalne, vähemalt minu arvates.
Ülevaatus on kohustuslik. Selle teostamiseks on vastavat litsentsi/muud paberimajandust omavad asutused. Igas vastavas asutuses peab saama teostada EV numbrimärki kandva ja Euroopa Liidu tüübikoodi omava sõiduki tehnoülevaatust. Kindlasti on olemas seadmete tarnijad või muu kontroll/juhtorgan kust nõu küsida, kui ülevaatuspunkti töötaja ei oska teostada ülevaatust. Punkt ja teema lõpp. Muudeks aruteludeks tehke uus teema a la ajaviite või muu teema alla palun.
Annaks jumal, et kui sa peaksid selle autoga jârgmine kord ülevaatusele minema, ei tuleks jälle sellist romaani nagu sel korral.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
vml
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas vml »

Tartu ringtee 75B (lõunakeskuse kõrval) nüüd ülevaatusel lisarullid olemas.
Enamus autodel nellikveolised või mitte, pole lisarulle tarvis. Erandeid siiski on ja neid on piisavalt palju, et mitte neid kõiki peast teada. Jääb üle ainult autoomanikul olla kursis oma sõiduki ehitusega ja sellega, mis veoskeemi seal kasutatakse.
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

Sai käidud korralisel ülevaatusel hiljuti ja seda saab nüüd Pärnus teostada Händel oü-s, mis asub Saare tänaval, Riia mnt Neste tankla kõrval. Mehed nokitsesid rullid teha ja neid tuli kasutada nii esi- kui tagasilla pidurite tegemiseks. Ja minu autol jooksid ikka kõik neli ratast korraga kenasti kaasa. Seega mulle endale teadaolevalt ainuke koht Pärnu linnas, kus saab teha ülevaatust QDrive-iga ja ülevaataja "segast ei peksa". Paneks teema lukku, sest nüüd olukord lahendatud.
linnuke
Fitting 44"

Postitus Postitas linnuke »

Kummaline värk.Tegin oma isendil juba 3-s aasta nn.vanaviisi.Ei mingit jama.Samas oli kõhklus hüll peale selle teema lugemist.Ja ei ole ka sihipärasel kasutamisel mingeid probleeme. :?:
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Postitus Postitas puhvel »

linnuke kirjutas:Kummaline värk.Tegin oma isendil juba 3-s aasta nn.vanaviisi.Ei mingit jama.Samas oli kõhklus hüll peale selle teema lugemist.Ja ei ole ka sihipärasel kasutamisel mingeid probleeme. :?:
Kõiksepealt, jutt käib QDrivest, kõikidel Grandidel seda pole.
XC 70
linnuke
Fitting 44"

Point selles,et tegu nimelt QDrive ga.Ja peale selle teema lugemist olen spesial käinud tuttava pool rullide peal,no ei vea esisild kaasa.Samas täna proovisin kruusa peal vähe äkilisemat gaasi anda,kõik rattad kraapisid. :?: :?: :?:
Kasutaja avatar
coomb18
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas coomb18 »

Sai ka ülevaatuselt käidud nädalake tagasi. Kuna eelmisel aastal tegi ülevaatuselt Kuressaares ilmselt mingi võhik, siis see kord Tallinnas tehnoülevaatus.ee saalis nõudsin rulle. Mehed küsisid, et mis imeloom see on, et rulle tahab. Aga öeldud tehtud, rullid vedasime välja. Nüüd sai asi koos ülevaatustiimiga kiirelt selgeks.

Etteruttavalt lisan, et nelik toimib laitmatult, tore oli vaadata kuidas kõik rattad ringi käivad ja auto rullide enam maha tulla ei taha.

Piduritesti iva on aga selles, et kui panna rattad eri suundades ringi rullima, siis ei hakka kardaan ringi käima ja vahekasti ei lukusta teist silda järgi. Pole vaja ka lisarulle. Seda nii esi- kui ka tagasilda testides. Kui aga seda võimalust pole ja rattad pannakse ringlema ühes suunas. Siis kindlalt rullid ka teisele sillale alla!

Seal olid mehed sellega kenasti kursis ning auto aeti kohe õigele stendile. Rullid pandi siis vaid minu rõõmuks esisilda testides. Tagasilla puhul neid enam panema ei hakatud ja asi toimis probleemideta. Ehitajate teel siis 2 stendi. Vasak meile ja parem monomähkijatele.

Tunne oma autot ja kodumaad!
Jeep GC WJ V8 / 4" LA lift / 32" MT tires / 11500lbs winch.
Kasutaja avatar
ahto42
Rock Crawler

Nii on mulle ka räägitud, et osadel stendidel on see nn 4wd test resiim
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
linnuke
Fitting 44"

Jutt jumala õige.Mul jäigi mainimata,et rollid kruttisid vastassuunas.
Kasutaja avatar
zyon
Fitting 38"

Postitus Postitas zyon »

Käisin hiljuti oma ex Jeep GC'ga ülevaatusel, kuna uus omanik soovis teada saada kas ikka kõik toimib ja ülevaatus punktis mainisin, et tegu siis 4 veolisega ja 4 vedu rakendub automaatsel ning samuti ka vari-lock sildades. Ülevaataja ütles, et ta teeb kõik rattad eraldi ja ratta pöörlemis kiirus ei ole üle 4km/h ning tänu sellele ei rakendu 4 vedu ega vari-lock. Ja nii oligi, ülevaatus sai läbitud.
Jeep Grand Cherokee Overland 2014
ex Hyundai Santa Fe '06 & Hyundai IX55 '09
ex Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD '02, 2" tõste & all 245x75R16 ehk 31"
ex Jeep Cherokee Country Club 4.0 '90 4" tõste + 31" Nexen Roadian MT
Kasutaja avatar
ahto42
Rock Crawler

Tartus aardla ülevaatuses on rullid olemas. Oli omalgi vaja neid kasutada. Miskipärast seekord toimetas 4wd sidur nii nagu peab seekord, eelnevad korrad on vennas käinud ja saadi ilma hakkama. Stendil 4wd reziimi polnud.
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Kasutaja avatar
rannamees
Rock Crawler

Postitus Postitas rannamees »

Vana teema küll, aga ehk on jätkuvalt kellelegi värske info vajalik.

Käisin äsja Rakveres Lepna tee TUV punktis ja esimene katse tehti uudishimust ilma rullidetta. Auto pani kohe ajama.
Rullid alla taha ja pärast ka ette, ning kõik toimis kenasti.
QD ja vari-lok sillad
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”