Uko kirjutas:zexel i pump.Kohe ei tulnud meelde.Keera korra see rohelise kapsliga klapp ka välja,seal on peenikesed kummi rõngad paar tükki.Vaheta ära.On kunagi jamanud see asi.Jäi ka lambist tee peal seisma ,sai niiti rõngale alla keritud siis kannatas ära sõita.
Täpselt, zexeli kirjadega pump on jah, google abil üritasin kindlaks teha millega täpselt tegu, piltide järgi tundub kõige sarnasem olevat Boschi VE type pump pisikeste erinevustega. Manualis on kirjas, et sellel mootril üldse in line plunger pump(mis on hoopis teistsugune).
See toob aga pähe oletuse, et see pump on asendatav.
Ja mul on järgmised küsimused, oskab keegi vastata ?
1. Kui reaalne on keerata näiteks lammaris mõnelt vanalt diiselmootorilt pump maha ja asemele pista.
2. Mis vidinas selle rohelise mütsi all peidus on ? Magnetklapp on siis see teine musta mütsi all ? Või mis on mis ?
Pilti näeb siin
3.Magnetklapp töötab siis nii, et loomulik asend on suletud ja kui saab voolu peale siis avaneb ? Seega, kui süüdet keerata, peaks saama pinge peale ja tegema häält ?
4. Kui palju läheks selle pumba remont maksma ? Karla autos näiteks? Olen kuulnud linnalegende, et see meeletult kallis ja tõepoolest, kui see remondisumma on tõenäoliselt neljakohaline number, siis tuleb mul alternatiive otsima hakata. Masina tahan kindlasti liikuma saada.