Mis viga võiks olla....???

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Vasta
Kristjan1979
Rookie

Mis viga võiks olla....???

Postitus Postitas Kristjan1979 »

Tere,

Sai siis omale ka esimene maastur Jeep Grand Cherokee Limited Quadra-Drive 2.7 CDI 120kW soetatud. Läbisõit oli 140 000. Nüüd olen 400 km läbi sõitnud ja täna hakkas kuskil esisillas midagi undama. Undama hakkab kiirusel alates 30 km/h ja mida suuremaks kiirus kasvab, seda suuremaks muutub ka undamine. Ehk oskab keegi teadja öelda, et mis unnata võib, juba nii väiksel kiirusel? Kõigile vastajatele suured tänud juba ette.

Kristjan
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Re: Mis viga võiks olla....???

Postitus Postitas ibra »

Kristjan1979 kirjutas:Tere,

Sai siis omale ka esimene maastur Jeep Grand Cherokee Limited Quadra-Drive 2.7 CDI 120kW soetatud. Läbisõit oli 140 000. Nüüd olen 400 km läbi sõitnud ja täna hakkas kuskil esisillas midagi undama. Undama hakkab kiirusel alates 30 km/h ja mida suuremaks kiirus kasvab, seda suuremaks muutub ka undamine. Ehk oskab keegi teadja öelda, et mis unnata võib, juba nii väiksel kiirusel? Kõigile vastajatele suured tänud juba ette.

Kristjan
Alusta kõige lihtsamast -keera õlipunn maha ja vaata, kas õli sillas on ja kui on, siis mis värvi ta on, kas on rauapuru sees või ei ole. Kontrolli ka esisilla vahekasti poolset otsa, võib olla näed, et porikumm pole terve jne. Liiguta kardaani ja vaata, kas sillal on mingeid lõtke. Selle töö jaoks pole sul mingeid erivahendeid vaja ja auto alla mahud ka vabalt. Siin pole ka päris selgeltnägijate foorum, pead ikka ise ka midagi tegema.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
margus61
Zootramm

Postitus Postitas margus61 »

Kui ma esirattalaagrit kahtlustasin, tõstsin mõlemad sillad pukkide peale nii et rattad õhus, panin mootori käima ja käigukangi D peale. Veidi gaasi ka ja siis sai väljas kuulamas käia ning kinnitust see leidis, et parema esiratta laager teeb pommitaja häält. Äkki on sama toiming abiks.

See laagri madal undamine tuli küll suurematel kiirustel kuuldavale.
Mauks
Mudder

Postitus Postitas Mauks »

Tere.

Kas just siia teemasse see kuulub kuid mure järgmine.

Enda masinal ka nii et alates 50km/h hakkab kõrva undamine ehk nagu laagri hääl. Kuid kui sõidu ajal gaas lahti lasta (vedu tagant ära) siis jääb see nö vilin olematuks.
Keegi äkki oskab algajat juhendada mida siis kontrollida.
Viimati esidiffris õli kontrollides olid miskised nö micro metallid sees kuid õli ise ok.
'99 GC WJ 3.1Td
Kristjan1979
Rookie

Postitus Postitas Kristjan1979 »

Tere.
Viga oli eesmises vasakpoolses rattalaagris. Laager on nüüd vahetatud ja asi korras.
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Mauks kirjutas:Enda masinal ka nii et alates 50km/h hakkab kõrva undamine ehk nagu laagri hääl. Kuid kui sõidu ajal gaas lahti lasta (vedu tagant ära) siis jääb see nö vilin olematuks.
Kas selle kohta oskab keegi midagi öelda? Mul ühe sõidukiga sarnane lugu.
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

Postitus Postitas Alari »

beginner kirjutas:
Mauks kirjutas:Enda masinal ka nii et alates 50km/h hakkab kõrva undamine ehk nagu laagri hääl. Kuid kui sõidu ajal gaas lahti lasta (vedu tagant ära) siis jääb see nö vilin olematuks.
Kas selle kohta oskab keegi midagi öelda? Mul ühe sõidukiga sarnane lugu.
Kardaaaniristid võiks üle kontrollida.
Kasutaja avatar
TarviR
Rock Crawler

Postitus Postitas TarviR »

Käigukasti, vahekasti, ka sildade laagrid käituvad ja häälitsevad olenevalt rakendatava jõu suurusest ja suunast erinevalt. Ja poolvigased laagrid võivad väände puudumisel ka vait olla.Näiteks ühel sõiduautol kogesin, et olenevalt sellest, kumma rehvi servaga ratas parajasti asfaldi rööpas toetus oli laagri hääl kuudla või siis ei olnud.
D4D+R6+V6
Kasutaja avatar
rannamees
Rock Crawler

Postitus Postitas rannamees »

Kristjan
Servicemees, kes minu autol difri laagreid vahetas, rääkis nii, et Jeep GC sildade laagrid sõidavad ca 250...300000. :roll:
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
laf1247
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas laf1247 »

rannamees2 kirjutas:

Kristjan
Servicemees, kes minu autol difri laagreid vahetas, rääkis nii, et Jeep GC sildade laagrid sõidavad ca 250...300000. :roll:

Kindlasti ei kesta laagrid Jeep-i sildades nii kaua, vähemalt 1999-2010 mudelite.
MB S205 C220 d 4Matic 2016
KAWASAKI Z900 2020

Pilt
Pilt
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”