Uued AT rehvid talveks

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Re: Uued AT rehvid talveks

Postitus Postitas TiitR »

UrmoP kirjutas:Eelmine talv sõitsin Cooper Discoverer AT3-ga. Võibolla oli asi selles, et esimest talve kulgesin maasturiga (muidu sõiduautosid omanud), kuid ma pole elus nii palju hirmu tundnud. Pidevalt oli selline tunne, et kohe läheb käest ära. Ja ma tõesti kulgesin rahulikult. Kui midagi asjalikumat asemele ei leia siis lasen kindlasti lamelli juurde lõigata.

Urmo.
Räägid ilmselt avataril olevast Pajerost? Minagi rääkisin Pajerost ja no ülal nimetatud rehvidega terve talve ulatuses mingeid hirme küll polnud? :roll:
rommel
Fitting 38"

Postitus Postitas rommel »

Cooper Discoverer oligi minu meelest mõttetu pask. Hakka SUV (naeltega, ma soetasin 5 "põlve" kunagi) on maanteel ja jääl igal sajal juhul etem. Paksus lumes on mõistlik kasutada kette või korralikku klotsi. AT on selline ne rõba ne mjaso....Nagu alkoholivaba õlu ,e sigaret või kumminaine. Ja "sõidetud saab" ka kõige libedama suverehviga :roll:
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Paksus lumes on mõistlik kasutada kette või korralikku klotsi.
Kas klots ehk eeldatavasti M/T on paksus lumes lamellrehvist parem? Ja kui paks on paks :P
rommel
Fitting 38"

Kui juba norimiseks läks siis sa saad ise ka aru, et ma ei pidanud 5 cm lund silmas :?
Väikse klotsiga rehv ei jõua rattaesist tühjaks kraapida seetõttu kas kaabid koha peal/väikese edalsiliikumiskiirusega või "sõidad lume peal" kuni läbi vajud ja põhja peale kinni jääd. Kõhualuse kaevamine võib ju sportlik olla aga pole päris minu ala :P. Kui oled kettide või mudakatega talvel paksu lume sees (nt põllul) sõitnud siis tead mida silmas pean.
Tee peal sõitmiseks on parimad siiski hakkad. 5 vist on ladudest otsas ja 7 on suht krõbeda hinnaga aga minu meelest oma hinda väärt kui inimese kombel sõita tahad: http://www.nokiantyres.com/winter-tyres ... tta-7-suv/ Linnas võibolla saab lamellidega ka hakkama aga milleks linnas maastur?
GC
Rock Crawler

Postitus Postitas GC »

rommel kirjutas:Kui juba norimiseks läks siis sa saad ise ka aru, et ma ei pidanud 5 cm lund silmas :?
Väikse klotsiga rehv ei jõua rattaesist tühjaks kraapida seetõttu kas kaabid koha peal/väikese edalsiliikumiskiirusega või "sõidad lume peal" kuni läbi vajud ja põhja peale kinni jääd. Kõhualuse kaevamine võib ju sportlik olla aga pole päris minu ala :P. Kui oled kettide või mudakatega talvel paksu lume sees (nt põllul) sõitnud siis tead mida silmas pean.
Tee peal sõitmiseks on parimad siiski hakkad. 5 vist on ladudest otsas ja 7 on suht krõbeda hinnaga aga minu meelest oma hinda väärt kui inimese kombel sõita tahad: http://www.nokiantyres.com/winter-tyres ... tta-7-suv/ Linnas võibolla saab lamellidega ka hakkama aga milleks linnas maastur?
Kutsun sind talvel duellile...mina olen lamellidega, sina mudakatega!? :)
Vaatame, kes põllu peal lumes kaugemale jõuab!
Mul on väga palju positiivseid kogemusi lamelliga sügavas lumes, kaasa arvatud käru sabas!
Kui minul oleks täna valida ainult ühte marki rehv kogu aastaks, valiks lamelli.
gaz fs 1
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Postitus Postitas atdoom »

GC kirjutas: Kutsun sind talvel duellile...mina olen lamellidega, sina mudakatega!? :)
Mul on väga palju positiivseid kogemusi lamelliga sügavas lumes, kaasa arvatud käru sabas!
Kui minul oleks täna valida ainult ühte marki rehv kogu aastaks, valiks lamelli.
Olen nõus põnevusest proovima... minu on naelutatud Goodyear MT rehvid.

Andres
56505886
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
GC
Rock Crawler

Postitus Postitas GC »

atdoom kirjutas:
GC kirjutas: Kutsun sind talvel duellile...mina olen lamellidega, sina mudakatega!? :)
Olen nõus põnevusest proovima... minu on naelutatud Goodyear MT rehvid.

Andres
56505886
Olen mitu korda mõelnud, et võiks talvel ühe rehvitesti korraldada ...!
Saaksime ehk kõik targemaks!?
gaz fs 1
Kasutaja avatar
kalleo
Rock Crawler

Postitus Postitas kalleo »

GC kirjutas:Olen mitu korda mõelnud, et võiks talvel ühe rehvitesti korraldada ...!
+1
Ja ühe kiibitseja võib juba kirja panna, kui tegu keskel toimetatakse.
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
rommel
Fitting 38"

GC , olen nõus rehvitestiga "teaduse huvides" aga testiautod peaks võrdsed olema. Lumes loeb vast enim rehvi suurus, auto veoskeem ja tihend (ei pretendeeri parima juhi tiitlile). Mudakad on 35" (1/3 pealt läinud) ja Hakka SUV 5-ed 31" , taaskord "teaduse huvides" olen nõus kaasa võtma mõlemad ja kohapeal vahetama, et saaks proovida nii üht kui teist. Tagasillas LSD, ees lahtine ja vahekast lukus.
Ed: Kui tõsisemaks plaanipidamiseks läheb siis kaalun kettide ostu ka. Siiani pole otseselt vaja läinud aga võiks ju olemas olla.
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Teaduse huvides olen nõus kaameraga kohale tulema, kui aeg vähegi sobib.
Ja ühed väiksemale rattale mõeldud ketid oleks ka pakkuda, 245/70 R16 ja sarnaste mõõtude jaoks.
GC kirjutas:Olen mitu korda mõelnud, et võiks talvel ühe rehvitesti korraldada ...!
Olen mitu korda mõelnud, et võiks ka (suvel) ühe A/T ja M/T rehvide testi korraldada erinevate rehvitootjate vahel... Muidugi mõista see kerge ettevõtmine pole.
rommel
Fitting 38"

Kaameraga lumes ei sõida ;) Võta ikka auto ja lamellid ühes :thumb:
Ja ajaga on nii, et tahtmise korral annab sobitada.
GC
Rock Crawler

Postitus Postitas GC »

rommel kirjutas:GC , olen nõus rehvitestiga "teaduse huvides" aga testiautod peaks võrdsed olema. Lumes loeb vast enim rehvi suurus, auto veoskeem ja tihend (ei pretendeeri parima juhi tiitlile). Mudakad on 35" (1/3 pealt läinud) ja Hakka SUV 5-ed 31" , taaskord "teaduse huvides" olen nõus kaasa võtma mõlemad ja kohapeal vahetama, et saaks proovida nii üht kui teist. Tagasillas LSD, ees lahtine ja vahekast lukus.
Ed: Kui tõsisemaks plaanipidamiseks läheb siis kaalun kettide ostu ka. Siiani pole otseselt vaja läinud aga võiks ju olemas olla.
Testis võivad osaleda igapäevaliikluses kasutatavad, valmistajatehase seades 4x4 autod, mis iganes rehviga, kui alla mahub.
Loodame, et lund tuleb, siis oleks võimalused K.-Eestis selline test teha,...isegi koos supi,... ja sooja toaga järelduste tegemiseks.
gaz fs 1
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

rommel kirjutas:Kaameraga lumes ei sõida ;) Võta ikka auto ja lamellid ühes :thumb:
Ja ajaga on nii, et tahtmise korral annab sobitada.
Joonele panna tahtis keegi teine, mitte mina. Lamelle mul pole ja võib-olla autotki varsti... Aga ettevõtmist jäädvustada võiks. Võin aidata ka kerghaagisega, kui vaja paar jooksu rehve kohale transportida.
maksipoiss
Rock Crawler

Postitus Postitas maksipoiss »

beginner kirjutas:
Paksus lumes on mõistlik kasutada kette või korralikku klotsi.
Kas klots ehk eeldatavasti M/T on paksus lumes lamellrehvist parem? Ja kui paks on paks :P
Talvel põllupeal ja metsas omajagu asjatamist olnud ja kui kinni on jäädud siis eranditult ainult põhja peale(2korda 2 talve jooksul). Rehvid BFG lamellid
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

priitreps kirjutas:mida arvab üldus Hankook Dynapro A/T ja cooper discoverer A/T rehvidest aastaringi sõiduks. kas talvel kannatavad liigelda mõistlikult. Või ehk on midagi paremat keegi valmis välja pakkuma. talveks ja suver eraldi rehve ei taha. Vaja oleks leida kuldne kesktee :D
Hankook Dynapro A/T-ga oiin talvel rahul. Oli neil lamelli kõige rohkem A/T rehvidest minu silma järgi. Otsisin ka kuldset keskteed :) Suve ei tea, maha müüsin auto tükkis rehvidega.
Eks ta ole see maasturi pidamine. Jooksu rehvide eest saab kaks linnaautot talve ja suverehvidega varustada.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”