Tere.
Tuleb üks patrol raami remonti ja tekkis küsimus seoses materjali paksusega.
Probleemne osa on tagumine ots vedru kandurite juures.
Garaasis leidub mul kuni 2mm leht metalli ja mingil määral ka 5+mm materjali.
Et kas oleks vaja varusi täiendada või mitte ?
Pole siiamaani veel maasturi raamile rellakat sisse löönud, seega ei tea paksust rauast ned on.
Parimat
Lauri
Raami remondiks materjal ?
Moderaator: Moderators
Raami remondiks materjal ?
Samurai
Düssograafia käes kannatan !
Düssograafia käes kannatan !
Re: Raami remondiks materjal ?
2mm plekist võid postkaste teha , 3mm peaks olema originaalis! Ise taastasin enda Landcruiseri raami 4mm lehtmetallist ja 3mm seina paksusega toru jne! Viimase risti tala raamil tegin 5mm seina paksusega kant torust ja liigutasin välja poole et on ka ühtlasi osaliselt ka tagumise raudstange eest!
Võistlema niikuinii ei lähe küll aga käin metsas kivide otsas hüppamas nii et võin need mõned lisa kilod kaasas vedada!
Igatahes mina ei soovita alla 3mm paksust materjali kasutada.
Võistlema niikuinii ei lähe küll aga käin metsas kivide otsas hüppamas nii et võin need mõned lisa kilod kaasas vedada!
Igatahes mina ei soovita alla 3mm paksust materjali kasutada.
Lc HJ60 OME,BFgoodrich MT35,ComeUpDV9000.
Lc LJ73 OME,Dobinson,BFgoodrichMT37,ComeUpDS95
Lc LJ73 OME,Dobinson,BFgoodrichMT37,ComeUpDS95
lappisin enda raami ka 3mm plekiga nagu originaal
#redneckengineeringestonia
Olen taastanud kolm LC 60 ja ühe Patroli raami ning kasutasin 4 mm plekki. Piisavalt tugev ja samas suhteliselt õhuke, et saaks relakaga soovitud kuju voolida.
Joel 5116353
Audi A4 quattro, Audi A6 quattro
Audi A4 quattro, Audi A6 quattro
Üle 3 mm (no võibolla mõnda kohta max 4mm) ei ole küll mõtet kasutada. Õigemini alla selle ka ei ole mõtet, seega 3 paras. Profiil raual võib olla ka 2mm seina paksus. Natuke peab materjalide tugevusi ka teadma, et otsust teha. Kui raam teha ilgelt paksust materjalist, läheb see esiteks raskeks ja võimalikus avariis nõutavat defformatsiooni ei teki. Tänu millele saab juht liiga palju g-force.