Kas Jeep, või mitte Jeep?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

daub
Rookie

Kas Jeep, või mitte Jeep?

Postitus Postitas daub »

Loodame, et on kedagist, keda need teemad veel surmani ära tüüdanud ei ole :)

Üldiselt:
Viimase puhkuse ajal tekkis olukord, kus ühel metsateel ei julgenud enam naise Xsaraga edasi minna. Lihtsalt tekkis vaistlik tunne, et järgmisest mudaaugust enam läbi ei saa. Siis hakkas peas uuesti kummitama kunagine mõte uaz kaubikust matkabuss teha ja kõik muudsugused hullud fantaasiad. Kui tugevalt rahakotist kinni haarasin, tiris see mind kahe jalaga maa peale tagasi ja pani siit ja sealt lugema, mida siis tegelikult osta tasuks. Kuna kaht autot korralikult hooldada läheb ilmselt liiga kulukaks, siis peaks nö. uus auto, igapäeva sõite ka tegema. Päris igapäevaselt õnneks autot kasutama ei pea, aga selliseid asjaajamise sõite tuleb ikka pea iga nädal. 100-200km sõidu võiks seega ära teha nii, et käsi tugevaks ei pea roolima - jimny moodi lühikesed siis ei sobi. Käikude vahetamisega peaks ka auto hakkama saama. Olgu veel mainitud, et minu sõidukogemused kõva katteta teedel on olematud. Seda viga peaks järgmine sõiduk hakkama siis parandama. Tehnilist taipu mõnevõrra on, aga keskmiseid ja keerukaid remonttöid ise ei tee.

Asja juurde:
Ostujõud panga abita oleks 1500-2000 raha. Sellesse auku jääb Cherokeed ja Explorerit. Üldiselt on mulle mulje jäänud, et Cherokeed on hõlpsam üle talve pidada ja et ta läheb ka rohkematest kohtadest kõrvalise abita läbi. Kas selle raha eest tasub osta Cherokee xj, või mingi muu masin? Kui suurte kuludega peaksin arvestama kui kavatsen sellele ka, isu kasvades, differentsiaali lukustamise variandi luua? Kere tõsta? Mida ma veel, enne otsuse langetamist küsima\teadma peaksin?
Kasutaja avatar
RistoRR
Rock Crawler
Kontakt:

Re: Kas Jeep, või mitte Jeep?

Postitus Postitas RistoRR »

Cherol sa nüüd keret küll ei tõsta :D
Aga üldiselt maasturi ost ja kulude lugemine kokku ei käi, eriti kui ka sihtotstarbeliselt kasutada :roll: :D
Patrol Y60 35'' Silverstone
Bensiiniga võite pintsleid pesta, diislis peitub jõud!
55676422 kui vaja abi vms
Kasutaja avatar
tphnd
True Off Roader!

Postitus Postitas tphnd »

Sorento omanikku ei tasu maasturite teemas eriti tõsiselt võtta :wink:

Chero on odav nii osta kui ka remontida, olematu raha eest liigub korralikke masinaid, enamus asju saab lehtvõtmekomplektiga lahendada ja lammutatakse neid usinalt elik ka kõiki juppe on võtta. Chero vedurstust saab osavate käte ja väikese rahakotiga tõsta kuni 33 rehvini. Edasi läheb 4.0 väga okeilt ning automaatkast on väga ok valik.
Explorer on maanteel ja linnas ok, metsas pole ühtegi veel kohanud :roll: või siis on vajunud katuseni sisse teistele sillaks..........
#redneckengineeringestonia
Kasutaja avatar
TarviR
Rock Crawler

Postitus Postitas TarviR »

Minu tagasihoidlik arvamus on, et peaks olema siiski 2 autot. Sest ega auto niisama seistes lagune, no roostetab ehk aga muid kulusid ju eriti ei ole, seega hooldust ikka vastavalt kasutusele vaja teha. Ja kui maasturit sihipäraselt kasutada, siis päädib see lõpuks ikka sellega, et mingi aja jooksul vajad teist sõidukit kuniks maastur jälle korras. Pealegi kui isu kasvab ja tehnika metsistub, siis teatrisse või presidendi vastuvõtule minekuks see auto enam hästi ei sobi. Kütet kulutab korralikumat masti nelivedune ka vähemalt kahe citroeni jagu seega võimalus igapäevaselt mingit sõiduautot kasutada on rahakotis vägagi tuntav.
Aga muidu on bensumootoriga jeebiline selle eelarve juures ilmselt mõistlik valik kusjuures grand cherokeed isegi tavalistest odavamad.
D4D+R6+V6
Kasutaja avatar
RistoRR
Rock Crawler
Kontakt:

tphnd kirjutas:Sorento omanikku ei tasu maasturite teemas eriti tõsiselt võtta :wink:
Mis see siis nüüd tähendab? :shock:
Kasutaja avatar
TarviR
Rock Crawler

RistoRR kirjutas:
tphnd kirjutas:Sorento omanikku ei tasu maasturite teemas eriti tõsiselt võtta :wink:
Siin ei aita muu, kui ameerika stiilis tug of war. :dev
D4D+R6+V6
Kasutaja avatar
TarviR
Rock Crawler

RistoRR kirjutas:

Khm.. aga Sorento tõmbab ilmselt üle ploki
D4D+R6+V6
Kasutaja avatar
tphnd
True Off Roader!

nüüd peab hakkama eraldi veel smailisi tõlkima?

Ma ei tea palju teil on Cherosi olnud aga mul on üks hoovi peal millel oli 33 all ja astub hästi, peale selle idiootse elektroonilise piduri on tegemist väga amatöörisõbraliku autoga
Kasutaja avatar
RistoRR
Rock Crawler
Kontakt:

Keegi polegi väitnud, et chero amatööripillina halb on. Kulude lugemine maasturi omamise juures on minu jaoks mõistatus, et nagu, milleks?
Kasutaja avatar
RistoRR
Rock Crawler
Kontakt:

TarviR kirjutas:
RistoRR kirjutas:

Khm.. aga Sorento tõmbab ilmselt üle ploki

Tug of war oleks lahe küll, aga milleks plokki vaja?
daub
Rookie

Postitus Postitas daub »

Kui köievedu tuleb, siis kutsuge vaatama, või vähemalt jäädvustage :mrgreen:

Kulude mitte lugemine on nii ja naa. Olgu, see on ainult raha. Aga ülejäänud elu tahab ka raha. Seega peab ikkagi arvestama, et ka järgmine nädal oleks midagi lauale panna. Sellest annan ma endale aru, et suurema masina ülalpidamiskulud on teised. Seda enam on oluline, kui palju sinna alla läheb. Väike naiivne lootus on, et pehme teega võõras olemine, ei tähenda automaatselt masina ära lõhkumist. Ikka tasa ja targu, alguses õpin sileda muru peal sõitma ja siis võib-olla üle peenema oksarao jne :lol:
Kasutaja avatar
tphnd
True Off Roader!

tuleb meeles pidada et jutt ei käiks aiast ja aiaaugust

mina olen oma maasturit pikalt ehitanud ning ainult offroad võimekuse parandamiseks, tulemuseks on see et ma ronin kohtadesse kus midagi lõpuks ka katki läheb sest kruusateel sõitmine või põllul paarutamine ei paku midagi.......pean võiduks seda kui omal jalal auto koju tuleb sest katki hakkavad minema ka suht müstilised asjad, siis tugevdad neid sõlmi ja järgmine kord on midagi uut, ring ei lõpe

kui tahaks niisama metsa ja mõnikord linnakate safarile siis mina valiks silmi pilgutamata Chero, mugav ja lollikindel, kannataks ka proual poodi sõita mugavalt

kui RistoRR ego väga haiget sai siis võime erinevaid loomkatseid teha, lihtsalt mitte asfaldil
Kasutaja avatar
RistoRR
Rock Crawler
Kontakt:

tphnd kirjutas:kui RistoRR ego väga haiget sai siis võime erinevaid loomkatseid teha, lihtsalt mitte asfaldil
Ei ole minu egol häda midagi :wink:
daub kirjutas:Kui köievedu tuleb, siis kutsuge vaatama, või vähemalt jäädvustage :mrgreen:

Kulude mitte lugemine on nii ja naa. Olgu, see on ainult raha. Aga ülejäänud elu tahab ka raha. Seega peab ikkagi arvestama, et ka järgmine nädal oleks midagi lauale panna. Sellest annan ma endale aru, et suurema masina ülalpidamiskulud on teised. Seda enam on oluline, kui palju sinna alla läheb. Väike naiivne lootus on, et pehme teega võõras olemine, ei tähenda automaatselt masina ära lõhkumist. Ikka tasa ja targu, alguses õpin sileda muru peal sõitma ja siis võib-olla üle peenema oksarao jne :lol:
Kui suuremat porirallit ei korralda, siis ei tohiks need kulud üleliia paisuda ka. No elementaarsed asjad nagu küte ja rehvid on suuremad kuluartikklid, aga kui sõitmist vähe siis ei tohiks see probleem olla. Pehmete teedega tuleb tasa ja targu tutvuda mitte pea ees tundmatus kohas vette hüpata. Kehvematel teedel sõites püsib iga jeebik paremini koos kui sõiduauto nii, et võtta sa kinni kuidas kulud remondile võivad olla... Isiklikult küll pole sõiduka pealt üle tulles mingit vahet tundnud kulude kohapealt, kuigi vajadused on muutunud ja igasugu metsa/külateid vaja kolistada... Üldiselt edu nuputamisel :)
Kasutaja avatar
toi
Rock Crawler

Postitus Postitas toi »

Selle raha eest peale chero tõesti midagi ei saa. Kuigi isiklikult ei ole cherokee fänn siis sinu kriteeriumitele vastab ta ideaalselt. Ainuke probleem seisneb selles, et pead arvestama et kütuse kulu on 18l/100km ja talvel ilmselt isegi rohkem aga kui läbisõit on väike siis rahaline kulu ei tulegi nii suur et leiva laualt ära võtaks.
Nissan Patrol Y60 2,8 td
Nissan Patrol 160 3,3 td
laurz
Rock Crawler

Postitus Postitas laurz »

Mu chero võtab gaasi 18l 100km-le :D :D
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”