Autolehete olen selle ziibitamise pärast materdanud nõrkemiseni niimaili,kui telefoni teel, aga nad on parandmatud. Kui nad ühes artiklis ja LR-i dziibiks sõimasid, siis mul viskas üle ja kirjutasin neile ilustamata mis ma neist arvan.Veiko kirjutas:Mina soovitaks ka kasutada sõna maastur.Jeep (ükstas puha millise kirjaviisiga) on minu jaoks ikkagi automargi nimi.
Kui nüüd võrrelda viimast Autoleht-e ja Autobild-i siis esimeses on kõik neliveolised tituleeritud dziipideks ja teises maasturiteks.Kui üks saab miks siis teine ei saa![]()
Veiko
Kas Land-Rover on dziip või pole seda mitte
Moderaator: Moderators
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
IT-ala inimesena võin paraleeli jeebi/dziibi üldnimetusega tõmmata kaheksamümnendate lõpu/üheksakümnedate alguse arvutimaailmaga. Siis nimetati (vähemasti Eestis) kõiki PC-ühilduvaid arvuteid "IBM"-ideks. Seda sõltumata tootjast. Tavaline oli küsimus: "Kas sul juba ibm kodus on?"
Kui tuleksid tänapäeval mõne teise tuntud tootja valmistatud arvuti kasutaja juurde ja küsiks "Noh, sul ks uus IBM?" , siis vaadataks 90% tõenäosuseg sulle segase pilguga otsa ja öeldaks: "Mis kuradi IBM, mul ***** !?" või ei saadks üldse aru, millest jutt on.
Ja kui sa siis üritaks seletada,et mõtled "IBM" alla üldistvalt PC-sid, siis muutuks olukord üsna koomiliseks.
Kui tuleksid tänapäeval mõne teise tuntud tootja valmistatud arvuti kasutaja juurde ja küsiks "Noh, sul ks uus IBM?" , siis vaadataks 90% tõenäosuseg sulle segase pilguga otsa ja öeldaks: "Mis kuradi IBM, mul ***** !?" või ei saadks üldse aru, millest jutt on.
Ja kui sa siis üritaks seletada,et mõtled "IBM" alla üldistvalt PC-sid, siis muutuks olukord üsna koomiliseks.
nojah, neid tahtlike/tahtmatuid sõnakasutusi (tegelikult loe: süüdimatuid)
on teisigi, näiteks:
rehvid on paljudele rehvid,
universaalkerega auto on väga paljudele pick-up,
enamus 2 ukselisi autosi on Auto24 nt kupeed!
PS! Need punasega sõnad on valed, va see rehvi/kummi teema,
sest see sõna "kumm" muutub võluväel rehviks!
ja veel, et mu postitus OT`na ei paistaks,
siis iwansulile tervitus ka minupoolt!
on teisigi, näiteks:
rehvid on paljudele rehvid,
universaalkerega auto on väga paljudele pick-up,
enamus 2 ukselisi autosi on Auto24 nt kupeed!
PS! Need punasega sõnad on valed, va see rehvi/kummi teema,
sest see sõna "kumm" muutub võluväel rehviks!

siis iwansulile tervitus ka minupoolt!
"Vaba mees nii mitte vabal maal..."
Ilmselt peaks selle threadi vähemalt osaliselt üldse kuhugi mujale tõstma.
Kiskuge lahti kasvõi wikipedia ja lugege selle GP kohta natuke.
"Dziip" EI OLE DaimlerChrysleri registreeritud kaubamärk. Fakt.
"Dziip" on üldotstarbelise, universaalse kasutusega sõiduki sünonüüm. Minu diletantlik seisukoht.
"Dziip" on samasugune mugandus nagu "PC" või "pessukas". Siin foorumis mustab termini "hi-lift" kasutamisest näiteks T-Max tungraudade kohta ja keegi ei kobise. Millest selline topeltmoraal?
Tolsamal ilmasõdade ajastul tähistati "jeep" terminiga muide ka helikoptereid ja noori nekruteid. Ma võin ainult su vahkvihast nördimust ette kujutada, kui mop tuleks ja miski seeru sind sellise nimega tituleeriks esimesel rivistusel...
Ma ei saa aru, miks just roveri meestel kiun lahti on selle dziibijutu peale... puudutab midagi valusalt?
Ma pole kuulnud, et kedagi suvalise revolvri koldiks nimetamise pärast veel maha lastud oleks...
P.S: mudajumal ise teab, miks ma selle tere-foorumi täna üldse lahti tõmbasin ja siia threadi sattusin...
P.P.S: Kiskusin ise ka selle wikipedia korra lahti. Seal on pildiallkirjas lõigud "Willys jeep", "...Ford designed jeep". Ma usun, et lõpetame selle vaidluse siin NÜÜD ja edaspidi dziibi-jeebu pruukimise peale koonu ei anna enam, ühtlasi sätestame, et anglitsistlike laenude asemel on korrektsem ja eesti keele suhtes õigem tarvitada terminit "maastur".
IT-ala ja vähemalt endise -müügiinimesena võiksid sa ka tolleaegseid turundusargumente mäletada. "100% IBM PC compatible", ringib belli? Oli selline aeg, pidi tõestama võrdset headust originaaliga.Landy kirjutas:IT-ala inimesena võin paraleeli jeebi/dziibi
üldnimetusega tõmmata kaheksamümnendate lõpu/üheksakümnedate alguse arvutimaailmaga. Siis nimetati (vähemasti Eestis) kõiki PC-ühilduvaid arvuteid "IBM"-ideks. Seda sõltumata tootjast. Tavaline oli küsimus: "Kas sul juba ibm kodus on?"
Kiskuge lahti kasvõi wikipedia ja lugege selle GP kohta natuke.
"Dziip" EI OLE DaimlerChrysleri registreeritud kaubamärk. Fakt.
"Dziip" on üldotstarbelise, universaalse kasutusega sõiduki sünonüüm. Minu diletantlik seisukoht.
"Dziip" on samasugune mugandus nagu "PC" või "pessukas". Siin foorumis mustab termini "hi-lift" kasutamisest näiteks T-Max tungraudade kohta ja keegi ei kobise. Millest selline topeltmoraal?
Tolsamal ilmasõdade ajastul tähistati "jeep" terminiga muide ka helikoptereid ja noori nekruteid. Ma võin ainult su vahkvihast nördimust ette kujutada, kui mop tuleks ja miski seeru sind sellise nimega tituleeriks esimesel rivistusel...

Jah. Küsi tänapäeva raamatupidaja või sekretäri tasemel kontorirotilt "arvutit kasutada oskad?" ning jaatava vastuse saanuna vii ta Maci või minupoolest Solarise tööjaama taha. Või ehk IBM RS/6000 või AS400 kuskilt välja otsida ja miinina windowsi-itimehele "tavaline IBM" serveerida? Räägime uuesti sünonüümidest ja eeldamistest... Olukord on tunduvalt halvenenud, tuleb koguni resümeerida.Kui tuleksid tänapäeval mõne teise tuntud tootja valmistatud arvuti kasutaja juurde ja küsiks "Noh, sul ks uus IBM?" , siis vaadataks 90% tõenäosuseg sulle segase pilguga otsa ja öeldaks: "Mis kuradi IBM, mul ***** !?" või ei saadks üldse aru, millest jutt on.
Ma ei saa aru, miks just roveri meestel kiun lahti on selle dziibijutu peale... puudutab midagi valusalt?

P.S: mudajumal ise teab, miks ma selle tere-foorumi täna üldse lahti tõmbasin ja siia threadi sattusin...

P.P.S: Kiskusin ise ka selle wikipedia korra lahti. Seal on pildiallkirjas lõigud "Willys jeep", "...Ford designed jeep". Ma usun, et lõpetame selle vaidluse siin NÜÜD ja edaspidi dziibi-jeebu pruukimise peale koonu ei anna enam, ühtlasi sätestame, et anglitsistlike laenude asemel on korrektsem ja eesti keele suhtes õigem tarvitada terminit "maastur".
tegime pulli, aitab
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Mis "hi-lifti puutub" , siis selle inglise keelne üldnimetus on hoopis "jack".
Kui see kedagi väga häirib, hakkame edaspidi latttungrauaks nimetama.
Rover'i mehi häirib see jeep/dziip värk selle pärast, et nende üle on hea nalja visata.
* Land Rover: To go where the Jeep has gone before - and the Jeep still lays there, broken
* If I wanted to drive a Jeep I'd bought one.
*What's a Jeep? - It's one of those pesky things you have to rescue frequently.
* Better to push a Landy than to drive a Jeep
* TO GO WHERE NO JEEP HAS GONE BEFORE ...
Õnneks oskavad LR mehed ka enda üle kõvasti ja üsna musta huumorit harrastada.
P.S.
PC- teemslist arutelu võime kusagi lõkke ja õlle ääres jätakata...
Kui see kedagi väga häirib, hakkame edaspidi latttungrauaks nimetama.
Rover'i mehi häirib see jeep/dziip värk selle pärast, et nende üle on hea nalja visata.
* Land Rover: To go where the Jeep has gone before - and the Jeep still lays there, broken
Õnneks oskavad LR mehed ka enda üle kõvasti ja üsna musta huumorit harrastada.
P.S.
PC- teemslist arutelu võime kusagi lõkke ja õlle ääres jätakata...
Youre making wawes now !Landy kirjutas:Rover'i mehi häirib see jeep/dziip värk selle pärast, et nende üle on hea nalja visata.

- trc
- Truth, only truth
- Kontakt:
Re: Tere
Tõmmame Landy käima:Landy kirjutas:Su sõber TT ei ole kunagi ühtegi Jeepi ostnud, sest Land Rover pole kunagi ühetgi jeepi tootnud.iwansuli kirjutas:Sõber (tt) ostis dziibi (LR Discovery 2.5) ja nüüd ma siis käin kiibitsemas kõrvalistmelt.
Kui sa veel LR-i jeepiks sõimad, siis LR omanikud muutuvad kurjaks.![]()
www.puhh lehelt islandi matka alt fraas:
"Autoks oleme valinud: http://www.puhh.ee/jeep.bmp " ...
aiaaugust on tõepoolest pikalt jahutud, kuid kuna iwansuli minu masina kõrvalistmel kiibitseb, tunnen moraalset õigustust veel õli tulle valadaVeiko kirjutas:Ma arvan,et selle teema ümber on nüüd jahutud küll ja tulemus on see,et kasutame sõna maastur ja kõik on parimas korras.

http://dict.ibs.ee/translate.cgi?word=l ... ge=English
ütleb meile:
land-rover
n. (teatud tüüpi) lahtine murdmaa-auto
Vaadates meie ekipaazi vapra piloodi ülaltoodud õli tullevalamist, olen sunnitud tunnistama, nagu Agu Sihvka Jaan Rannapi "kodukirjandis" "Sõber koorib sõbra naha".
Mis puudutab dziipi, mida ma oma algses tervituslauses kasutasin, siis see oli mõeldud sõna maastur sünonüümina, kuid see oli öeldud Tarmo Leinatamme kehastatud saatejuhi (kelle nimi, kui ma ei eksi, oli Dimitri Kida) hääle ja intonatsiooniga, mis olid pärit Kreisiraadio Jahisaate sketsist.
Mis puudutab dziipi, mida ma oma algses tervituslauses kasutasin, siis see oli mõeldud sõna maastur sünonüümina, kuid see oli öeldud Tarmo Leinatamme kehastatud saatejuhi (kelle nimi, kui ma ei eksi, oli Dimitri Kida) hääle ja intonatsiooniga, mis olid pärit Kreisiraadio Jahisaate sketsist.
"Kullinlento" karmaosasto vastu aitab vaid "Ei Ongelmia" konstruiosasto
Unterschrift: tt winschmann und kiibits.
Unterschrift: tt winschmann und kiibits.
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
.. räägib mees, kelle autole on vaja k-u-m-m-e, sest rehvid ei kesta tema landika all...tai kirjutas:ühesõnaga te ei tea ka yhtegi muud lindu kui konn!