Jeep Grand Cherokee 2001 mure esisillaga, läheb lappama.
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
- Occassion
- Got ARB and Nitrous?
- Kontakt:
Jeep Grand Cherokee 2001 mure esisillaga, läheb lappama.
Juhtub just kui mõni ebatasasus teepeal, ala auk või veidi treppis vms. Järsku on tunne kuidas rattad enam sõna ei kuula ja hakkavad lappama. Enne normaalseks ei muutu kui hoo maha pidurdan.
Olen vahetanud stabika varda puksid ja kondid. Veel osad silla puksid ja ühe rooliotsa mis tundusid läbi olevat. Samuti lähevad kohe vahetusse pidurikettad kuna peale klotside vahetust tunnen kuidas üks ketas on kõver, piduri pedal sõidab üles alla kui pidurdan.
On ehk kellegil aimu mida võiks veel uurida, vaadata. Või peaks sõitma ülevaatuspunkti ja seal laskma masinat lahata? Ei oska enam suurt midagi välja mõelda mis vigane võiks olla.
Ainuke asi mida pole veel kontrollinud on rooliamort.
Olen vahetanud stabika varda puksid ja kondid. Veel osad silla puksid ja ühe rooliotsa mis tundusid läbi olevat. Samuti lähevad kohe vahetusse pidurikettad kuna peale klotside vahetust tunnen kuidas üks ketas on kõver, piduri pedal sõidab üles alla kui pidurdan.
On ehk kellegil aimu mida võiks veel uurida, vaadata. Või peaks sõitma ülevaatuspunkti ja seal laskma masinat lahata? Ei oska enam suurt midagi välja mõelda mis vigane võiks olla.
Ainuke asi mida pole veel kontrollinud on rooliamort.
My Other Car Is a TANK!
GSM +3725113176
GSM +3725113176
-
- Rock Crawler
Re: Jeep Grand Cherokee 2001 mure esisillaga, läheb lappama.
Mul muutusid tänavaugud pea olematuks, peale rooliamordi vahetust korralikuma vastu 

- Occassion
- Got ARB and Nitrous?
- Kontakt:
Krooniline kirjutas:Mul muutusid tänavaugud pea olematuks, peale rooliamordi vahetust korralikuma vastu
See korralikuma vastu tähendab siis uue vastu? Või mõne teise firma rooliamordi vastu mis muidu cherol originaais?
My Other Car Is a TANK!
GSM +3725113176
GSM +3725113176
-
- Rock Crawler
Panin suurema jah, ehk parema. JR Motos`st TraiMasteri toodang.
Lisaks veel, et ka peale rooli amordi võiks kontrollida ka silla amorte. Enda trammil sama mure. Vahetasin rooli
amordi, sai parem aga ikka tekib väikene "deadh wobble" (oli vist nii).
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
- Bytewize
- Rock Crawler
Rooliamordi vahetus ei ole selle probleemi lõplik lahendus, rooliamort üksi ei põhjusta sellist jama, ta lihtsalt peidab seda. Ma alustaks sellest, et kontrolliks kere ja silla vahel asuva diagonaalvarda otsad üle, kui sild saab kere suhtes kasvõi veidike loksuda külgedele, ongi surmavõbin käes.
Aitan vintsi, tõste ja muu tjuuninguga. Teen lihtsamaid freesimistöid, treimistöid ja pisemat automaatikat-koosteseadmeid.
Hüdrovintsiga-paadiankruga-täislukkudega chero-põka. Turistis tiim paadiankur.
- Occassion
- Got ARB and Nitrous?
- Kontakt:
Bytewize kirjutas:Rooliamordi vahetus ei ole selle probleemi lõplik lahendus, rooliamort üksi ei põhjusta sellist jama, ta lihtsalt peidab seda. Ma alustaks sellest, et kontrolliks kere ja silla vahel asuva diagonaalvarda otsad üle, kui sild saab kere suhtes kasvõi veidike loksuda külgedele, ongi surmavõbin käes.
Pean ütlema, et pole kunagi sellist asja enne tundnud nn. "Surmavõbinat". Aga see on alati selline, et kui hakkab siis läheb ainult hullemaks kuni hoo maha pidurdad. Justkui oleks miski stabilaastor puudu. Loogiliselt mõeldes justkui stabikas või rooliamort. Stabikas aga kõik uute pukside ja kontidega. Seega hetkel rooliamort enda peage mõeldes. Samas jah tõesti pole neid diagonaalvardaid niimoodi vaadanud kas loksub küljele või mitte. Seega ka suht võimalik.
My Other Car Is a TANK!
GSM +3725113176
GSM +3725113176
- Bytewize
- Rock Crawler
Võbina kohapealt ei mängi stabikas mittemingit rolli, stabikas aitab autol sirgena püsida maanteekiirusel kurvi minnes, mul üldse ära võetud eest ja tagant.Occassion kirjutas:Bytewize kirjutas:Rooliamordi vahetus ei ole selle probleemi lõplik lahendus, rooliamort üksi ei põhjusta sellist jama, ta lihtsalt peidab seda. Ma alustaks sellest, et kontrolliks kere ja silla vahel asuva diagonaalvarda otsad üle, kui sild saab kere suhtes kasvõi veidike loksuda külgedele, ongi surmavõbin käes.
Pean ütlema, et pole kunagi sellist asja enne tundnud nn. "Surmavõbinat". Aga see on alati selline, et kui hakkab siis läheb ainult hullemaks kuni hoo maha pidurdad. Justkui oleks miski stabilaastor puudu. Loogiliselt mõeldes justkui stabikas või rooliamort. Stabikas aga kõik uute pukside ja kontidega. Seega hetkel rooliamort enda peage mõeldes. Samas jah tõesti pole neid diagonaalvardaid niimoodi vaadanud kas loksub küljele või mitte. Seega ka suht võimalik.
Aitan vintsi, tõste ja muu tjuuninguga. Teen lihtsamaid freesimistöid, treimistöid ja pisemat automaatikat-koosteseadmeid.
Minu jeebud mõlemad surmavõdina läbi elanud. Eks ta puksidest tuleb, vähemalt minu omadel.
Hiljutine death wobble lahenes trackbari pukside vaetusega, sisse läksid MOOGid.
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?p=324745#p324745
Varem oli mure lahtise roolikarbiga.
Nii üllatav kui see ka pole siis ajapikku vist kruvib lahti need neli karbi polti. Aitas korralik pingutamine koos ilusa vedruseibiga. Olen kohanud ka juhtumit kui karbil endal oli selle pika vertikaalse võlli lõtk nii suur, et hakkas lappama.
Hiljutine death wobble lahenes trackbari pukside vaetusega, sisse läksid MOOGid.
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?p=324745#p324745
Varem oli mure lahtise roolikarbiga.

Jeep GC 2.7CRD
58454535
58454535
Sama meelt.Ax kirjutas:Lisaks veel, et ka peale rooli amordi võiks kontrollida ka silla amorte. Enda trammil sama mure. Vahetasin rooli
Silla amordid võivad ka korras olla kuid tihtipeale ei suuda originaalamordid raskemat ratast ikkagi "kinni pidada". Amordid ära kontrollida ja juhul kui on alla topitud kaalult raskem ratas siis tuleb lihtsalt kangematele amortidele mõelda (loe: osta ja ära vahetada, ainult mõtlemisest kui sellisest on vähe tolku).
Dioganaal varras - superpro buksid .
Minul läksid äsja vahetusse kõik loksuvad sarniirid, vibra kadus.
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7