Diiselmootori laadimispinge

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
410
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas 410 »

Lõpuks on siis asi paigas ja toimibki,ainus probleem on nüüd selles et laadimispinge on 14,1-14,3 vahel kui voltmeetrit uskuda.Kusagilt jäi silma et diiselmootoritel peaks see olema üle 14,4.
Kasutaja avatar
Veiko
I know how to fix stuff

Postitus Postitas Veiko »

Üle 14.2 V juba on hea.Laadimis pinge sõltub otseselt pinge regulaatorist.Muidugi ka rihma olukord mõjutab seda.
Igaks juhuks kontrolli pinget aku peal korraliku testriga.Muidugi tuleb üle vaatata pinge lang generaatorist akuni.Üks testri ots pane generaatori pluss klemmi peale ja teine aku klemmi sisemisele osale.Üle 0.1 voldi ei tohiks see näitata kui koormus on taga.
Veiko
+372 5232468

Life is short drive hard.

Ronin off-road-i meeskond
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

Oodoot... vanasti kui mina elektriasjandust õppisin, kehtis 12V süsteemile normaalne laadimispinge vahemik 13,7 - 14,2V, üle selle pidi hakkama tasapisi akut rikkuma. Mis ajast see üle 14.2 siis nüüd heaks loetakse?
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Postitus Postitas hulkur »

Kuna jutt kiskus tehniliseks, siis poolitasin teema...
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Diislitel ei pea rohkem volte generaatorist tulema kui bensiinimootoril, ampreid on tavaliselt rohkem. Mina olen rahul, kui koormuse all olev gene. suudab anda üle 14 voldi. Nii et sul on kõik ok.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
margus61
Zootramm

Postitus Postitas margus61 »

isakene kirjutas:Oodoot... vanasti kui mina elektriasjandust õppisin, kehtis 12V süsteemile normaalne laadimispinge vahemik 13,7 - 14,2V, üle selle pidi hakkama tasapisi akut rikkuma. Mis ajast see üle 14.2 siis nüüd heaks loetakse?
Õige laadimispinge peaks sõltuma laetava aku temperatuurist.

Valemit ja/või koefitsienti enam ei mäleta, aga +20 kraadi juures oli vist norm 13,8 volti, (katsun kodust järgi vaadata). Kunagi, kui veel kõva tinutaja olin, tegin ZAZile elektroonilise pingeregulaatori. Temperatuuri andur oli aku küljes ja korrigeeris generaatori antavat pinget vastavalt aku temperatuurile. Zazi aku oli ees ehk välistemperatuuril. Külmal talvel oli laadimispinge isegi 15 V kanti ja akuga oli kõik OK. Pirnid pidasid üldjuhul ka valule vastu. Suvel oli vist 13,6 ja vahel allagi. Neil masinatel, millel aku on kapoti all soojas, see temperatuuri korrektsioon nii oluline pole, aga öö läbi -20 kraadises seisnud aku ei pruugi poole päevaga nii üles soojeneda, et norm pingega laadides täis saaks. Samas suvel, kui kapoti all on korralik palavus, võib norm laadimispinge aku üle keeta.
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”