CO2 balloon

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

Re: CO2 balloon

Postitus Postitas CaveMan »

FlammablE kirjutas:Osta.ee vist jäi nv silma paar vene hapnikuballooni. Selle saab suvalises Elme müügipunktis ümber vahetada seguballooni vastu ja ongi teil oma balloon. Roostes hapnikuballooniga kohale saabudes võetakse ka ühekordne balloonihooldustasu mingid kopikad. AGA rendisüsteem on kodukasutaja jaoks rõve röövimine. Kasutate oma 200 eurise hiina keevitusega selle ballooni ära võibolla paari aastaga alles, aga selle aja jooksul maksate 2x rohkem rendi kui gaasi eest. AGA väljaostuballoon ei maksnud palju. Võibolla kusagil mingi konks, aga minu arust oli 50 euri ringis. Mahtu muidugi 10l ainult, aga korra kuus keevitades on see optimaalne.
Kui saad vene ballooni umbes 50 €-ga ja lased selle Elmes taastada, siis tasub see ära kahe aastaga. Miks ma seda ei teinud on see, et ma ei tahtnud omale 40 liitrist vene ballooni ja leidsin, et mugavam on 20 liitrine, seda jäksab ka üksi tõsta. 20 Liitrist ballooni ma kuskilt ei leidnud. Tarmo ka otsib seda ja pole saanud.
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
Kasutaja avatar
Praks1
I live off from the mud

Postitus Postitas Praks1 »

Võin vahetada väikse elme atsi ballooni suure keevitus segu ballooni vastu, kui kellelgi huvi, number all ja muud vahetused huvi ei paku.
Proto
53951597
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Mina ostsin Kuldsest Börsist. Elme oma tuleb osta, AGA täidab ainult oma rendiballonne.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
meli666
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas meli666 »

Kes tahab omale saada niiöelda pärisballooni, siis tasub lisaks Elmele ka Airokist asja uurida.
Ja näiteks vana vene ventiiliga hapnikuballooni sain mina vahetatud segugaasi vastu Põlvas Periko tehnikus, kes on Airoki edasimüüja. Ei olnud vaja kuskile Viljandissse Airoki peakontorisse minna.
Vahetustingimus on aga see. Balloon peab olema nõukaaegne niiöelda vana ventiiliga. Nemad teevad siis niiöelda uuendusremondi, kuppel oli mingi 16.- ja kraan kuskil 27.- kanti. Sellele hinnale lisandub siis juurde uue ballooni gaasi raha.
Või teine võimalus on, et on olemas näiteks tänapäevase ventiili ja kupliga balloon. Näiteks CO2 oma. Kui tahta nüüd segugaasi, siis vahetusraha midagi ei tulegi, ainult gaasi hind. Aga balloonid peavad olema ainult Airoki või Elme omad, niiöelda GOST standardis. AGA balloone vastu ei võeta ja neid teoreetiliselt ei saagi omada, kuigi ka neid on vahetevahel müügis olnud.
Nii et tasub olla ettevaatlik, kes ostab tänapäevast ballooni. Et ei oleks AGA kirjasid peal.
Ise sai ka kunagi AGAst segugaasi renditud. Tegelikult tuleb see ikka päris kirves, eriti kui nipet näpet kasutades saab suure ballooniga vaata et 2-3 aastat läbi. Lisaks sai muretsetud veel argooniballoon juurde alumiiniumi jaoks. Kahe balloni pealt renti maksta, jube mõeldagi...
Muidugi miinuseks on jah see, et tegu nende kõige suuremate balloonidega. Eriti tüliks on siis, kui keevitus ise on väike inverter. Kanna nagu kass poegi eraldi.
Samuti odavamad Telwinid ei kannata suure ballooni raskust äragi. Isiklikult näinud, kui tuttaval vajusid rattad õieli peale suure ballooni peale tõstmist. Lisaks väiksemagi kalde korral kippus asi vägisi ümber vajuma.
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

50 euri on vana roostes hapnikuballooni eest natuke palju maksta. Tavaliselt liiguvad paarikümnega. 40l ballooni jaksab ka üksi tõsta. Mitte küll tassida, aga tõsta ja ringi nügida :D
Kas seda müügiballooni ei pakutud?
Kasutaja avatar
rixi
Mudder

Postitus Postitas rixi »

Osta ee. hetkel suure ballooni hinnaks 10 EURi
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”