Teeme biznist? Plekk sulle kurgid mulle ja kurgivesi kolmandele. Igasugune muu biznez jutt, mis ei sobi ei Müügi ega Ostu alla või on muud pidi hämara taustaga.
Ostsin kuu aega tagasi Tartu Lõunakeskuse loomapoest 150 raha eest mingi Pet Safe sarnase asja, seade ise kannab teisi kirju, aga nt. traat ja lipukesed Pet Safe omi ja töötab väga hästi.
Mure sama olnud. Andsin tuttvale kogu komplekti ära, aga vaata, et see mis koera kaela käib, oleks nn 9v patakaga( rahvakeeli karoona vist), muidu ostad vaeseks neid väikseid tablasid. Mul oli jooksvalt ca 500m aeda, aga krt vähe penile. nii kui minema kohe auk maasse ja minema.
Ei tea kui vana koer Teil on, aga nee lipukesed mis kaasas on, tuleb dreseerida et neist edasi ei lähe, pane kas või 1m aiast lähemale kui võimalik ja regulli nii et saab litaka, vidin hoitab heliga ja siis annab särtsu. Kui algul ei dresseri siis, ei saa koer aru miks laksu saab ja võivad tekkida jamad. Võimsam isend läheb ja ulub (ERiNEVAD KOERA TÜÜBID), üle lendab piirde ikkagi, aed pluss H 1.4m. On erineva pikkusega nagad mis vastu koera kaela lähevad, talvele ei ole hea karva puhtaks ajada aga nn. kaukaaslased irvitavad selle laksu pealeka palja kaelaga. Minu rotika segu (steriilne emane) sai aastaga aru ja lõpetas proovimise, nüüd juba vanake ka, aga noorena, krt niikui kaelas ei olnud kohe testis et saaks uitama. Võsid panna ainult rihma ja piisas aastapärast et ei lähe töllama.
Kindlasti annavad paremaid soovitusi kogenud dresserijad.
Kui tahad mitme inimese kogemusi siis helista. ei viitsi trükkida.
Ja ega loomalegi kehtivad looduse reeglid
Kolm väikest asja, aga millist tohutut jõudu suudavad rakendada?!
Vastus: kiil, v*tt ja pitskruvi
K: Millel on maailmas kõige suurem jõud ?
V : Viinal , V*tul ja Vindil
Palju oleneb koerast ka, juhendi järgi peaks õpetama nädalaid, aga minu koerale piisas pm. paarist päevast, lipud on 1m kaugusel aiast ja koer aiale lähemale ei kipu.
Mul ka yks selline alles! Aliexpress.com-st ostsin . Hinnaks oli mingi 45 eurikut. Igatahes need hiina omad on suht pasad. Mul rotikas pani nigu njauhti yle aia
Mul aiad kõrged aga alt raip kaevab läbi ! Ei takista ette pandud kivid ega pae lahmakad.
Kui kuskilt ei saa kaevab kõrvalt.
Kas seda võimalik ka nii kasutada et vahepealt näiteks 30 meetrit see traat ei toimetaks kuna kuut jääb aia äärde ! (äkki saab seda traati kuidagi varjestada ?
Rocky(peer) Viis Kolm Neli Kaks Seitse Kuus Null Üks
Jah, saab. Juhendis on kõik näidatud. Mul oli ka oma peniga mure, ehita see aed nii kõrgeks kui tahad, ikka pani üle. Hetkel olen investeeritud 150€ga väga rahul.
Mul ka malamuut ja toimib. Alguses oli rihm kaelaümber pisut lõdvem ja kontaktid ei puutunud vist hästi vastu nahka, siis oli ka täitsa savi, hakkasin juba kiruma ennast, et kõige kallimat asja ikka ei ostnud. Aga peale pisikest uurimist panin pikemad kontaktid külge, tõmdasin kaelarihma omajagu lühemaks ja kaela pannes liigutasin ilusasti paika, et ikka kontaktid vastu nahka oleks ja midagi kontaktide-naha vahele ei jääks.
Teistpidine probleem.
Paar korda aastas on aiataga kibedat sagimist, kes kaevab alt, kes lendab üle. Ja oleks soov just need üle lendajad (just nimelt lendavad, 1,4m aiast üle, loe eelnevat posti määratutest jõududest) miskil moel ära elimineerida. Ainsam mõte on hetkel elektrikarjus paarkümmend cm kõrgemale, aga ehk veel mõni hea idee? kaitstavat osa 50-60m. Kevadel asi seda hullem, et ümber aia lumehanged, kus juba ka taks üle lendab.
okastraat jms jäävad kahjuks ära, esteetilistel kaalutlustel.
Mul väga paksu karvaga samojeedi koer.
Krt kohe ei teagi mida teha . Ketti ka nagu ei tahaks panna kuna aed ikka suur kus ta saaks joosta ja oma asju ajada.
Kui pikaks seda traadi värki ajada kannatab et ta ikka toimetab ?
Traat peab ju ikka tekitama vooluringi mis algab ja lõpeb samas kohas ?
Aiexpressis oleks selline asi saadaval väga suurele koerale 80 taala eest kuid kas see on ikka töökindel asi ? http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 55188.html
Rocky(peer) Viis Kolm Neli Kaks Seitse Kuus Null Üks