Piduritega kastihaagistest.

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
v6sa
I live off from the mud

Piduritega kastihaagistest.

Postitus Postitas v6sa »

Säärast teemat silma ei hakanud...

Teemaks piduritega kastihaagised. Ehk säärased, millega auto veovõimet tegelikult pruukida saab.

Valikus üheteljelised lehtvedrusillaga isendid. Mul omad põhjused, miks säärane valik.

Kas keegi oskab kiita-laita järgmisi isendeid:
1) Kewner 10J http://www.haagisekeskus.ee/piduritega_haagised.htm
2) Brentex BREN-325P15 http://www.brentex.ee/index.php?product ... ct_details&.
3) mingi kolmas pakkuja samas hinna- ja kvaliteediklassis... :roll:

Mõlemad on õblukesed ja ilmselt kardavad ülekoormust, kuid rahakott seab piirid 1500 kanti.

Ning kui kellegi vedeleb mõni säärane üleliigsena, võib mu ostuteemasse pakkuda ka:
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=8&t=49977

Respo ja Tiki päris seda ei paku alla 2 k€. Kuigi Respo raam on neist kõigist raskeim ja kangutades tummiseim...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
v6sa
I live off from the mud

Re: Piduritega kastihaagistest.

Postitus Postitas v6sa »

Käisin vahepeal Brentexi haagist kangutamas. Tummine ja silma järgi üsna asjalikult keevitatud raam. Porteserva tugevdustoru on kogu pikkuses.

Tagaprussi mõlemad servad topeltpainutusega ja nurgatugevdusega. Tule ja prussiserva vahel julgelt 5 mm ruumi (saab julgelt kallutamisel toetada). Samas on alumine tugevduspainutus ette avatud ehk kõik, millest hammustada saab, sinna taha ka jääb. Maastikule ei ole hea valik...

Kinnitusaasad porteservas püsttalades (põhjale ei saa), pikitala siseservas suured avad, millesse koormarihmakonkse pista. Välised aasad pigem väikeste rihmade tarbeks. Tagaporte kahekihiline, tugevdust sees ei ole. Tagaluuk pulkhingedega, mõlemad pulgad sama pikad (pooltoode :floff ).

Kas kellegi on kogemust, kuidas Brentexi kasutatavad plastiktiivad külma taluvad? Kangutades polnud viga, kuid polnud ju külm ka.

Veopea on kinnitatud tiisli alla, kuid selle saab tõsta ka tiisli peale. 13-klemmiline pistik, üleminek kaasas.

Kohapealne mees oli püüdlik ja asjalik, kuid mitte kõige pädevam ehituse nüanssides.

Kokkuvõtteks meeldis, kuid modifitseerimist vajav tagaluugi hing, plasttiivad talvel ja see ette avatud tagatala tugevdusvalts panid mõtlema. Mul on üksjagu ukerdamist kergel maastikul ja pole üldse tore mingi lolli roika pärast tulesid vahetada...

Täna jõuan ehk Kewnerit kaema...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
olli
Fitting 38"

Postitus Postitas olli »

Kasutan tuttava kaheteljelist Respot aegajalt. Isiklikust kogemusest nii palju, et kasutan rattakoopaid päris palju otsas turnimiseks kui koormat kinnitan. Selles suhtes välistaks plastist tiivad enda jaoks. Samuti olen korra tagumise rattakoopa nurga mõlki tagurdanud. Sai välja löödud ja näeb välja nagu uus. Plastiku puhul oleks ilmselt tükid taga. Tagumine porte on sel haagisel vineeriga tugevdatud - idee poolest saab ATVga otse peale sõita. Tegelikult meeldib see mulle aga sellepärast, et paar korda on erinevate ladude poisikesed oma kahveltõstukiga otse allalastud portesse sõitnud. :shock: Ainult plekist oleks küll tõstuki kahvlid läbi läinud.
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Ega sellel Brentexil need puudused ongi, mis ette lugesid. Selle Respo vineeriga tagaluugi nätsutab kah pika peale pehmeks, kui seda ATV pealesõiduteena kasutada pidevalt. Poritiivad päris ise katki ei lähe, kuid Respo rauast "astmelaudade" vastu nad ei saa.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”