jeep grand cherokee

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

martinto
Off Roader Wannabe

jeep grand cherokee

Postitus Postitas martinto »

Tervist.
Viimasel ajal on tohutult meeldima hakanud jeep.
Nüüd ongi plaan endale üks sellistest soetada.
Olen siit foorumist lugenud igasugu arvamusi aga siiski küsin teie arvamus.
Hinnaklass 5000 euro ringis.
Mootor 2,7 diisel või 4,7 besnukas ?
Kaks nädala ühes kuus mul auto seisab kuna olen tööl.
Diisliga vist omajagu muresid?
Praegu turgu vaadates neid ikka müügis on.
Silma jäänud on üks a24 olev 4,7l beasukas. 190kw gaasiseadmega.

Ootan teie tarkasid nõuandeid :-)
Ja kui teil on ka ühtlasi müüa selline, võite julgelt pakkuda

Martin
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

Re: jeep grand cherokee

Postitus Postitas Alari »

Võimaluse korral kindlasti V8, olen sõitnud paljude erinevate Grandi-dega mitu aastat ning bensukas sobib sellele autole kõige paremini.
martinto
Off Roader Wannabe

Ja mis veel on silma jäänud, et osadel grandidel on käigukang teisel pool seda teist kangi. (Vahekasti kang ehk? ) mis vahe neil on?
kadjakas2000
Rock Crawler

Postitus Postitas kadjakas2000 »

martinto kirjutas:Ja mis veel on silma jäänud, et osadel grandidel on käigukang teisel pool seda teist kangi. (Vahekasti kang ehk? ) mis vahe neil on?
Mersu käimakastiga (käis kaasas 2,7 mootoriga) on käigukang juhile lähemal, kõigil teistel (3,1; 4,0 ja 4,7) on vastupidi.
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Erinevate autodega liigeldes on selgeks saanud, et kui sõitmist vähe, siis pigem bensiinimootor ehk antud juhul V8.
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

Hea kokkuvõtte sellest mudelist leiab näiteks siit : http://www.jeepforum.com/forum/f310/ult ... e-1271979/
Mina soovitan valida 2001-2005 masina, Quadradrive + V8 koosluse, 164kw ja 190kw mudelitel kosmilist vahet ei ole, tuleks lähtuda pigem pakutavate autode seisukorrast.
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Nende diislitega pole just eriti paljud õnnelikuks saanud. Gaasiseade on maitse asi. Oleneb kõik paigaldusest(kus on paak, kui suur, millise kvaliteediga seade ja kui korralikult paigaldatud+seadistatud). Kui kõik toimib ok, siis võiks ekspluatatsioonikulud olla sarnased diisliga.
190 kw tavaliselt overland varustusega ja väljamaa foorumite põhjal mehaanilisi jamasid vähem. Võibolla ka selle pärast, et need hilisema aasta autod ja väiksema läbisõiduga veel. Minekus erilist vahet pole. Laias laastus sama mootor, kuigi jupid natuke erinevad (erinevate koodidega vänt, kolvid, nukad, deto andurid jms). Üldiselt suht kindlad mootorid kuni kõik mahlad sees ja normaalsel ajal vahetatud.
Tasub vaadata normaalselt hooldust saanud autosid. Muidu võib suht lihtsast autost saada küllaltki suur peavalu. Neid "ostame jeebi, sest jeepi ei pea hooldama" autosid liigub päris palju ringi.
Kasutaja avatar
Ergo K
Fitting 38"

Postitus Postitas Ergo K »

Mina oman mõlemat, ehk 2,7 diislit 2002a ja 4,7 bensukat 99aasta. Bensukas on kasutuses igapäevasel, diislit kasutab naine ja liigub harvem. Poole aasta võrdluses (kui kütust mitte arvestada) on diisli pidamine osutunud 3x kallimaks, kui bensukas. Loomulikult ei ole see kõikide puhul nii ja räägin vaid mulle kuuluvatest autodest.
Algselt oli plaanis diislit kasutada maal käimisteks, aga nüüdseks olen jõudnud sinna, et ka pikad otsad teeme 4,7-ga, kuna see auto sõidab ja tundub igati lollikindlam, kui diisel pill.
Kui suudad leida õige läbisõiduga ja hooldatud 2,7-me, siis vb olla on ta tõesti hea kulgur, aga sõita saab ikka vaid bensukaga :D
Jeep GC 4,7 WJ 99a.
Jeep GC 2,7 WJ 02a.
martinto
Off Roader Wannabe

No ilmselt jäävad siis diislid valikust välja :-)
Kuidas ma tean et on tegu quada drive.iga? Mõnel masinal kuulutuses kirjas aga kuidas tean et see ka on?
Käigukangi juures peaks kirjas olema?
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

Esimese Facelifti-järgsetel masinatel, ehk üldjuhul alates 2001.a. masinatel on uuem veoskeem.

Pilt
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Postitus Postitas puhvel »

Alari kirjutas:Esimese Facelifti-järgsetel masinatel, ehk üldjuhul alates 2001.a. masinatel on uuem veoskeem.

Pilt
Kas need plastik kangid ei tähendanud mitte seda, et kastid välja vahetatud ?
Orig nahk katetega ?
XC 70
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Ei ole kõik originaal nahaga. Enamik ikka plastik.
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas laqkaraza »

Alari kirjutas:Hea kokkuvõtte sellest mudelist leiab näiteks siit : http://www.jeepforum.com/forum/f310/ult ... e-1271979/
Mina soovitan valida 2001-2005 masina, Quadradrive + V8 koosluse, 164kw ja 190kw mudelitel kosmilist vahet ei ole, tuleks lähtuda pigem pakutavate autode seisukorrast.
ma ei ole kindel, et see quarda-drive see parim asi on - ma endiselt arusaamal, et quarda-trac parem on. Esivedu kiiremini järgi tuleb
Pilt
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

laqkaraza kirjutas:
Alari kirjutas:Hea kokkuvõtte sellest mudelist leiab näiteks siit : http://www.jeepforum.com/forum/f310/ult ... e-1271979/
ma ei ole kindel, et see quarda-drive see parim asi on - ma endiselt arusaamal, et quarda-trac parem on. Esivedu kiiremini järgi tuleb
Quadra-Drive vahekast on sellesamuse Quadra-Trac vahekasti edasiarendus, millega kaasnevad Vari-Lok diferentsiaalid nii esi- kui ka tagasillas, vanem mudel ei lülita kiiremini esisilda järele.
Quadra-Trac vahekastiga mudelitel on lahtised diferentsiaalid, mille ainuke "eelis" on võimalus sildadesse lihtsamini "päris lukud" paigaldada, kuid vaevalt see antud juhul oluline on.
Eelnevalt viidatud jeepforum.com foorumist leiab lugematul hulgal spetsiifilisemat infot kui suurem huvi on.
Parim asi oleks ilmselt olenevalt maitsest Select-Trac (242 vahekast) + V8 kombinatsioon, kuid need on isegi USA-s haruldased, toodeti ainult Laredo varustusega.
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Postitus Postitas puhvel »

Alari tundub pädev onu olema, selle vari -lock- i olemust maakeeli ei viitsi lahti seletada ? Pole inglises nii kodus, et tehnilisest keelest aru saada :oops:
Viimati muutis puhvel, R Jaan 10, 2014 5:52 am, muudetud 1 kord kokku.
XC 70
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”