Akulaadija
Moderaator: Moderators
Akulaadija
Kas keegi omab sellist laadijat:
http://fixus24.ee/?st=5;info=;toode=RECB322;
Head/ Vead ... etc
Vaja lihtsalt teist laadijat mis mõeldud ka gel akude laadimiseks.
Kuna Telwini 400 garage all, siis võimasamat ei ole vaja
Best
Tony
http://fixus24.ee/?st=5;info=;toode=RECB322;
Head/ Vead ... etc
Vaja lihtsalt teist laadijat mis mõeldud ka gel akude laadimiseks.
Kuna Telwini 400 garage all, siis võimasamat ei ole vaja
Best
Tony
Something between the mud and deep mud
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
GSM: +372 5(yks)(three)(üks)(tri)(пят)3
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
- tarmo
- I live off from the mud
- Kontakt:
Re: Akulaadija
Kui starter funktsiooniga laadija juba nii kui nii olemas, siis milleks teiseks nii suurt? Võta mingi 5 kuni 10A "tark" laadija ja saab hea. Ise olen neid tükki 2 ostnud Renovaarist (akudega kauplev ettevõte) ja toimivad mõlemad siiani. Muidu on nende "tarkade" kohta siin foorumiski igasugu jutte räägitud, et ei kesta jne, aga nonde kahega pole probleemi veel esinenud. 5 amprised, kahjuks tootjat ei mäleta, aga kandilise metallkorpusega ja tumeroheline. 3 LEDi on peal, nagu valgusfooril.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kiidan ka neid " tarku ". Neid palju erinevaid mudeleid, mõõtudelt kompaktsed ja mida vingem, seda rohkem led-e peal.
Oli mul miski aku, mida ei suutnud vanemat sorti, miski poolautomaat laadija täis laadida, ajas keema ja kogu lugu. See " tark " sai hakkama ja pole siiani ühtegi akut keema ajanud, isegi soojaks ei tee.
Mul ta suht tilluke, nagu esimesed nokia mobiilid ( tegelt see tellis oli isegi suurem ) kui neli led-i põlevad on aku kasutamis kõlblik, kui kõik, siis on täesti täis ja kui aku on ikka kapitaalselt tuksis läheb punane põlema ( loe viska aku minema )
Aga mõtleb kaua, enne kui miski otsuse teeb, lampi ei ragista.
Oli mul miski aku, mida ei suutnud vanemat sorti, miski poolautomaat laadija täis laadida, ajas keema ja kogu lugu. See " tark " sai hakkama ja pole siiani ühtegi akut keema ajanud, isegi soojaks ei tee.
Mul ta suht tilluke, nagu esimesed nokia mobiilid ( tegelt see tellis oli isegi suurem ) kui neli led-i põlevad on aku kasutamis kõlblik, kui kõik, siis on täesti täis ja kui aku on ikka kapitaalselt tuksis läheb punane põlema ( loe viska aku minema )
Aga mõtleb kaua, enne kui miski otsuse teeb, lampi ei ragista.
XC 70
Peale pikki otsinguid sai ka eelmisel sügisel soetatud SELLINE laadija. Olen kasutanud nii rolleri kui traktori akude laadimisel ja siiani ainult positiivsed kogemused.
Soovitan
Soovitan

Tegelikult point selles, et mul 2 garaget, "suur" ja "väike"
Telwin on mul "suures" aga ei viici igakord sinna minema hakata kui seda vaja.
Väikses garages oli vana vene "start M" (mis oli väga hea laadija), millel nüüd küpses mähis.
vajadusel sai ka täkku anda kui patrull hommikul sõrad vastu ajas.
Trafo mähkimine ainuüksi on 70€ + muu remont, seega targem on juba uus osta kui seda parandama hakata.
Otsin siis sellele Start-M laadijale mingit analoogi, piisavalt võimas, et täkku anda ja patrulli akuga toimeta, kuid teine telwini 400 oleks juba overkill.
Ning samas võiks ta juba impulss ladija olla, et saaks siis ka vajadusel saani gel akut laadida.
Best
Tony
Väikses garages oli vana vene "start M" (mis oli väga hea laadija), millel nüüd küpses mähis.
Trafo mähkimine ainuüksi on 70€ + muu remont, seega targem on juba uus osta kui seda parandama hakata.
Otsin siis sellele Start-M laadijale mingit analoogi, piisavalt võimas, et täkku anda ja patrulli akuga toimeta, kuid teine telwini 400 oleks juba overkill.
Ning samas võiks ta juba impulss ladija olla, et saaks siis ka vajadusel saani gel akut laadida.
Best
Tony
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
Täpselt sellisest pajatasingi ja maksiski tema põdramaal 70 juurot.Saatan kirjutas:Peale pikki otsinguid sai ka eelmisel sügisel soetatud SELLINE laadija. Olen kasutanud nii rolleri kui traktori akude laadimisel ja siiani ainult positiivsed kogemused.
Soovitan
Aga Toni tahab miskit vingemat.
XC 70
Mulgi samasugune ostetud mingi 2 a tagasi.Kui ei eksi siis kasutaja Leek müüs neid.Mul 75 ah Optima ja see kurivaim nõuab täpseid volte.70 € saab arvatavasti 5 A laadimisega aparaadi kätte, 10A jaoks pisut vähe.Aga ise aparaadiga väga rahul.Saatan kirjutas:Peale pikki otsinguid sai ka eelmisel sügisel soetatud SELLINE laadija. Olen kasutanud nii rolleri kui traktori akude laadimisel ja siiani ainult positiivsed kogemused.
Soovitan
Käisin tõin selle Ringi 22A ära, eks siis aeg näitab kui hea/halb ta on.
Teema lukku
Best
Tony
Teema lukku
Best
Tony
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
- Alex
- Fitting 38"
- Kontakt:
Ega sa seda starti ära ei visanud ja kui alles, kas oled nõus loobuma mingitel tingimustel? Mind huvitavad lülitid...Tony kirjutas:Tegelikult point selles, et mul 2 garaget, "suur" ja "väike"
Best
Tony
KVF 750...Jõhker Jõud , Uaz 3962 Sanitarka Viis null123 kuus seitse
AhoiAlex kirjutas: Ega sa seda starti ära ei visanud ja kui alles, kas oled nõus loobuma mingitel tingimustel? Mind huvitavad lülitid...
Ei ära ma teda veel ei visanud ja juppidena müüma ka ei hakka.
Elektroonika pool on suht äsja meistri käealt läbi käinud, seega on ta midagi veel väärt.
Esialgu on temast lahti saamine "holdis"
Best
Tony
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
-
- Fitting 38"
Tere
Intracist (vist oli selline nimi Tln. mnt) sai ostetud neil olev võimsaim laadija, nn. poole telliskivi suurune. Jätsin autoaku laadima garaazi ja miski ndl. pärast läksin kaema, aku täiesti ribadeks. Atv, tsikkel jne. pritsmeid täis, garaazis ca 6m kaugusel jupid. Intraci kodanikud kontrollid ja testisid üle, pidi kõik Ok olema. Ainuke mis oli selle ndl toimunud et tormiga elektri katkestused. Jätsin nüd ATV pühade ajaks järgi, eks näis.
Kui on kellelgi sama kogemust või miks selline jama juhtuda sai? Revovari töötajad polnud ka kuulnud sellisest asjas nende laadijatega. Aku polnud küll garantiiline, aga toimetas murutraktori ja saani peal kenasti. Tegemist on autoakuga.
Intracist (vist oli selline nimi Tln. mnt) sai ostetud neil olev võimsaim laadija, nn. poole telliskivi suurune. Jätsin autoaku laadima garaazi ja miski ndl. pärast läksin kaema, aku täiesti ribadeks. Atv, tsikkel jne. pritsmeid täis, garaazis ca 6m kaugusel jupid. Intraci kodanikud kontrollid ja testisid üle, pidi kõik Ok olema. Ainuke mis oli selle ndl toimunud et tormiga elektri katkestused. Jätsin nüd ATV pühade ajaks järgi, eks näis.
Kui on kellelgi sama kogemust või miks selline jama juhtuda sai? Revovari töötajad polnud ka kuulnud sellisest asjas nende laadijatega. Aku polnud küll garantiiline, aga toimetas murutraktori ja saani peal kenasti. Tegemist on autoakuga.
5 6 6 6 6 6 1 3
Hetke kõva ei püsi kaua!
Hetke kõva ei püsi kaua!
-
- I live off from the mud
Kas kaas pealt või kogu anum lõhki?krunnn kirjutas: ...
aku täiesti ribadeks.
...
Olen näinud akut, mis ventilatsiooniava ummistumise tõttu üsna ümmarguseks paisus laadimise tagajärjel.
Kas akuklemmid olid ikka puhtad? Mingeid kutsumata külalisi (eriti neljajalgseid) ei esine?
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Start laadijaid sai siin mõni aeg tagasi kuskil 50€ kanti. Ise ei kujutaks küll ette et kui see läbi läheb miskit muud osta. Tööl oli miski telwini maast põlvekõrgune laadija(u. 4x suurem) ja käivitusfunktsioonis oli tüki maad jõuetum kui Start...
Samas muidugi kui mitut vaja siis üks võiks küll see n.ö. "ajudega" laadija olla...
Samas muidugi kui mitut vaja siis üks võiks küll see n.ö. "ajudega" laadija olla...
-
- Fitting 38"
v6sa kirjutas:Kas kaas pealt või kogu anum lõhki?krunnn kirjutas: ...
aku täiesti ribadeks.
...
Olen näinud akut, mis ventilatsiooniava ummistumise tõttu üsna ümmarguseks paisus laadimise tagajärjel.
Kas akuklemmid olid ikka puhtad? Mingeid kutsumata külalisi (eriti neljajalgseid) ei esine?
Tere
Külgedepealt täiega laiali, ülemisi nurkasid ei olnud ka enam nn kinnised korgi kohad olid jäänud. Klemmide kohapealt ei oska nagu kosta tõstsin just murutraktori pealt maha, igalaks läks käima, ettevalmistus zigulli jaoks.
Mida need neljajalgsed võisid teha? Koer garaazi ei saa ja näriliste kahjustusi ei olnud. Käis Intracis kontrollis.
Renovaari mehed arvasid et tormiajal võisid miskid elektri katkestused ja liinilühised ka aparaadi lolliks ajada.
Kas see tark masin ära ei tunne et aku hakkab ülelaadima et tuulutusava tõttu miski jama sees on akul, aku peab siis keema juba ju?
5 6 6 6 6 6 1 3
Hetke kõva ei püsi kaua!
Hetke kõva ei püsi kaua!
- isakene
- I know how to fix stuff
Elu jooksul on paar korda laadimisel aku lambist ribadeks löönud, mingi väga haruldane juhus see ei ole.
Teadjamad seletavad ja päris loogiline seletus on defekt aku sisemistes ühendustes. Teatavasti aku laadimisel tekib vee hüdrolüüsi käigus vesinik ja hapnik ehk paukgaas. Kui nüüd aku sees mingi vigane kontakt on ja laadimise käigus korraks sädet annab, käibki jumakas. Sitt õnn oli sul lihtsalt, akulaadija 99% juhtudel süüdi ei ole.
EDIT: on see ikka "intelligentne laadija", mille nädalaks akule sappa jätsid? Tavalaadijaga on selline pauk asjade loomulik käik...
Teadjamad seletavad ja päris loogiline seletus on defekt aku sisemistes ühendustes. Teatavasti aku laadimisel tekib vee hüdrolüüsi käigus vesinik ja hapnik ehk paukgaas. Kui nüüd aku sees mingi vigane kontakt on ja laadimise käigus korraks sädet annab, käibki jumakas. Sitt õnn oli sul lihtsalt, akulaadija 99% juhtudel süüdi ei ole.
EDIT: on see ikka "intelligentne laadija", mille nädalaks akule sappa jätsid? Tavalaadijaga on selline pauk asjade loomulik käik...
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
56 486769, isakene@gmail.com