Ikka tavaline "millist osta?"

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

iveiks
Rookie

Ikka tavaline "millist osta?"

Postitus Postitas iveiks »

Tervist!

Et siis ilma pikema jututa:
Maasturitega mul mingisugust kokkupuudet olnud ei ole, hetkel sõidan 3.2l Omegaga (st. et umbes 10-14 l/100km küttekulu, linn ja mnt, sobib). Nüüd aga on tulnud pähe selline mõte, et tahaks hoopis teistsugust kogemust, maasturi näol siis :P

Täpsustada oskan niipalju, kui olen lugenud erinevatest kohtadest, et võiks tal olla aeglusti, diffrite lukud. Läbivus noh, mida rohkem seda parem :P
Enamuse aja sõidaks vast ikka teede peal, kuigi tahaks proovi teha ka vähe tõsisemal maastikul.
Masinat ümber tegema hakata pole plaanis (vähemalt mitte lähiajal).

Ise olen vaadanud vast selliseid "tavalisi" nt. pajero patrol discovery jne.

Kas tasub üldse automaat kastiga isendeid kaaluda, kuna plaanis ka teedelt ära minna?
Hinnapiir on 7000, oleks hea kui saab normaalse asja odavamalt, kui võimalik.

Oleks hea kui oskaksite öelda midagi ka hoolduskulude kohta. Võrdluseks oskan öelda, et Omegat olen parandanud viimase aasta jooksul nii, et pole enam palju asju mis poleks parandamist/vahetamist vajanud, vaimse tervise huvides ei hakka kulusid kalkuleerima, aga söök on ikka oma tee lauale leidnud, ~90% asjadest olen teinud ise.

Suured tänud :)
kadjakas2000
Rock Crawler

Re: Ikka tavaline "millist osta?"

Postitus Postitas kadjakas2000 »

Tere.

Kolmest "Jeep"-kirjet kandvast sõidukist paar sõna:

Esiteks viimase "feisslifti" vana Chero. Kui, siis kindlasti maatkastiga ja neljaliitrine bensukas. Sihuke:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
Pommikindel tehnika. Jupid letist ja kristliku hinnaga. Võimekas maastikul. Janune, samas on kütusekulu pm ainus kulu...

Teiseks. ZJ. Sama jutt, mis eelmise puhul. Masuudipressid unusta ära selle mudeli puhul. Parim valik on 5,2/5,9. Kütusekulu on eelmisest veel suurem. Talvel võib linnas näha numbrit 25l/100km. Kui kütusekulu välja arvata- Puhas Fun. :mrgreen: Sihuke:
http://www.auto24.ee/used/1522854
Mugavam ja avaram kui esimesena mainitud Chero. Hoolt tahab pisut rohkem.

Kolmandaks: WJ/WG Siin võib juba mõelda ka diislist. Mahub hinnapiiri sisse ka enam-vähem. Ja kui diisel, siis ainult 2,7.
http://www.auto24.ee/used/1221561
Too 2,7CRD on tollele mudelile pakutuist optimaalseim valik. Kuigi ka mitte päris muretu. Kütusekulu ca 12l/sajale. Eelmisest kahest kirjeldatust tsiviliseeritum ja ökonoomsem. Samas tahab ka kõige rohkem hoolt. Mitmed lollakad tüüpvead.
Benakad (4.0 ja 4,7) on osta palju odavamad, a nende kütusekulu on samasse auku kahe ülalpool kirjeldatud mudeli (XJ ja ZJ) omaga.
3,1 diislist võiks mööda käia. Eriti, kui Omega on juba tervisele hakanud. :mrgreen:

Päikest, muda ja asju!
iveiks
Rookie

Et siis mitsud ja nissanid jääksid ära. Igastahes pakutud variantidest hakkas tõsiselt meeldima esimene, selline kandiline ja robustne, teised tunduvad minu maitse jaoks kuidagi lakutud, ja muidugi on nad madalamad :P

Kuidas selle automaadiga maastikul muidu on? Igast videodest olen vaadanud, et küngastest ja asjadest alla sõites käib asi nii et 1. käik, aeglusti ja pedaalid vabaks, automaadiga vist lihtsalt piduriga, piltide pealt näen, et tal ka mingisugused sundkäigud?

Teede peal vist suuremat mugavust oodata ei tasu?

Autopassi info kohaselt segatsükli küttekulu 14 l/100km pole ka hullu ma arvan.

See on ehk loll küsimus, aga kui palju nendel asjadel kindlustus on umbes, nt Omegal on mul 3 kuud ~85 euri.
Kasutaja avatar
MartM
Mudder

Postitus Postitas MartM »

Hull mees oled, et pakud bensakaid !? :br

Võta ikka diisel jaapanlane, ükskõik milline. Toyod, mitsud jne, aga vähemalt toit jääb laua peale edasi, mitte ei pea tanklas ära kulutama!!!!
iveiks
Rookie

Noh, 14l keskmine pole hullu, samas ütleb et linnas 20l/100km :P
Aga nagu ma hetkel loen ja uurin, on see stockis vägagi võimekas. Pajerodel (mida ma enne kõige rohkem vaatasin) on see esivedrustuse teema. Ja et saada tagumise diffri lukuga Pajerot peab vist vaatama aastat 2000-2003?

Muidugi ma pole veel suutnud leida täpselt mis moodi selle Cherokee veermik on (diffrid).

Kui panna kõrvuti 2002a Pajero ja 1999a Cherokee, siis minule pakub palju rohkem silmarõõmu Chero, tal juba välimus selline, et Pajero jääb enne kinni. Ning nagu öeldi, pidavat tal pommikindel tehnika olema...

Aga ma lasen targematel arutada kumb oleks mõtekam, võibolla üldse midagi muud pakkuda.

Tänud kah asjalike arvamuste eest :)
Kasutaja avatar
MartM
Mudder

Nojah, alguses on see valik päris keeruline teha.

Minagi otsisin siin teemadest abi umbes aasta tagasi, ning valikule jäid Patrol ja Pajero.
Rahaga eriti priisata polnud ja pidin leppima vanemate autodega.

Bensu neelajad lükkasin kohe kõrvale. Kui bensuoma oleks tahtnud, siis oleks Zil130-e võtnud, neil umbes sama kulu :D
Alguses siis vaatasingi Patroleid, ja sõitsin nendega edasi tagasi platside peal.Välimus on neil mega, aga tundusid kuidagi eriti suured ja kohmakad olevat.

Pajerol on vedrustus mugavam ning ei neela kütet ka nii palju.
Usu mind, kütte teema tuleb sul varem- hiljem ette.

MIks Diisel? diislit ei pea alati tanklast ostma mega raha eest ... Edasi mõtle ise.
No muidugi oleks uuem auto parem. Aga ka minu Pajerol on difrilukk taga, keskdiffer jne.

Panin vagevad 31'' rehvid alla ja nüüd sõidan enamustest asjadest läbi.

Samas maitse asi, kui ikkagi ameeriklane meeldib ja bensuraha kannatab välja käia küll, eks osta ära, ostad ju omale.
Kasutaja avatar
MartM
Mudder

Lisaks veel, et minu oma kindlustus on pooleks aastaks kuskil 60 Eurot.

Esisillaga pole probleeme veel olnud. Mis mul lendas oli - sidur, aga selle ma keerasin enda mudas paarutamisega ära- liiga palju libistasin , kuni kärsakas oli ja lapats põhja kinni jäi.
insener007
Fitting 44"

Postitus Postitas insener007 »

Kui Ameerika (bensu)autod just kohest oksereaktsiooni ei tekita - siis vaata ka Ford Explorereid.

Võimas, ruumikas, väga sõiduautolike liikumisomadustega .. muidugi kõrvuni mudas läheb mõni muu autu ilmsalt kaugemale ja lihtsam välja ka tõmmata. Prioriteetide küsimus.

Näit selline isend .. ja raha jääb veel ülegi.

http://www.auto24.ee/used/1620532
Chero
iveiks
Rookie

Olen explorereid ka vaadanud ning need tunduvad sellised tavalised SUV'id olema, muidugi kogemust pole jne.

Ega vist ei saagi oodata et maanteel oleks nagu sõiduauto ja metsas/põllul võimekas maastur, et kas üks või teine.
Diisel meeldiks rohkem, kuna kuluks vast veidi vähem ja ei peaks tõesti ainult tanklas käima ning madalal pöördel rohkem väänet, kuid bensiinimootorit odavam parandada ning nendest käiks mõistus paremini üle, saaks ise hakkama (Opelilt kogemus olemas, vana mootor pulkadeks ning "uus" pulkadest kokku :P)

Olen lugenud et Pajerode mootorid suht kapriissed, eks muidugi loeb ka kuidas varem hooldatud. Esialgu meeldib mida räägitakse Cherokee vedrustusest, et sellel "Live axle" mitte "independent" nagu pajerol. Praegu ma nende vahet ei tea, aga seda ei hakka siin teemas ka lahkama.

Välimuse poolet meeldivad just sellise nagu 99a cherokee ja need vanemad pajerod, kandilised jne. 2000 aastate pajerodel ja patrolitel pole ka viga, kuid pakutud explorer piltide peal vähemalt tundub kuidagi liiga sile ja lakutud :P

Aga noh need mõtted muidugi võivad muutuda kui erinevate isenditega proovisõitu teha, hetkel ei oska ju öelda, kas need vanemad ja kandilised ma tee peal ära kannatan.

Nende vanemate (nagu kasutaja MartM pildil) suhtes kardan seda, et peab pigem varem kui hiljem parandama hakkama. Raske otsus tõesti, aga ega ennem vist palju targemaks ei saa kui midagi koju tuua, et eks siis aeg ja kogemus näitab kas kahetseda või mitte.
kadjakas2000
Rock Crawler

Postitus Postitas kadjakas2000 »

Ei-ei, see Jeepi-jutt ei tähenda, et japsid vmv tuleks kõrvale jätta. Millegagi pidi ju alustama, pealegi nende kolme mudeli juures olen ise näpu õliseks teinud.
Kasutaja avatar
MartM
Mudder

Tegelt on küll nii, et mida vanem auto, seda rohkem pead sinna alguses raha sisse matma.

Kui Sinul on vaba raha kuskil 7k juures, siis selle eest tõepoolest uut autot ei saa.
Uued autod algavad juba 40k juurest.

Sai valitud ka kunagi auto ,mille puhul oleks võimalikult neljakandiline,suur, ja diisel.

Patrol meeldis välimuse poolest kõige rohkem ,kuid sõita ei meeldinud.
Siis Pajero kohta niipalju, et ära vaata 2,5TD isendeid. Need ei kannata kuuma ja lagunevad tõesti palju.Mootorid.
3,2.TD isendite nõrk koht on kõrgsurve pump. Nendest võiks ka mööda hiilida.

2,8 TD II generatsiooni pajerot loetaksegi mitsu kõige õnnestunumaks tooteks.Pump mehaaniline.
I generatsioon oli hull ja lagunesid kõik, mis laguneda andis.

Tegelikult oleks valiku variandis veel Toyotad ,need on väga vastupidavad ja kauakestvad, kuid nende hind on jällegi mega.
Samas 7k eest saaks kandilise LC juba küll.Head autod.
iveiks
Rookie

Ma ei tea, kui tõsi see on, aga LC hooldus pidavat kah suht kulukas olema.

Hetkel tundub, et selline kandiliste ja robustsete seas on kõige uuem Cherokee, teised selle aasta kanti mudelid juba enam-jaolt sellised ümarad.
Ümarate seast meeldib ka kõige rohkem vast Pajero.

Et siis hetkel kaalukausil Pajero, aastast senimaani kuni tal tagadiffri lukk on, ning 99a Chero sarnased asjad. Ei välistaks ka LC, kuid nagu öeldud, kardan seda kui palju võib vanema auto ostul pärast sinna raha minna.

Muidugi ega ma homme midagi ostma ei lähe, tehinguni on veel suht koht palju aega, ennem peaks ka veel omegast lahti saama ning eelistused võivad muutuda.

Off topic aga kui keegi juhuslikult otsib sõiduautot millega möödasõidul hätta ei jää ning käsi ei karda määrida, võib märku anda. Nüüdseks ajaks on tal vähe asju mis veel võivad puruks minna :P
Kasutaja avatar
vanaisa
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas vanaisa »

sobilikku marki ei hakka pakkuma aga selline mõttetera et kui sul diisli ostmiseks ainuvõimalik koht on bensiinijaam, siis pole nad midagi nii "ökomad" kui bensukad.
Eelpool mainitud Chero 4.0 omab ka väändemomenti mis üsna korralik, V8-test rääkimata.
Lisaks võivad esineda diisli puhul üllatused stiilis "krt, jälle aku läbi" või "neetud eelsüüteküünlad ei tööta"

(jah, jah kõik dislaomanikud taovad rindu ja kiidavad ka -25 juures käivitumist ainult võtme näitamisel, elu paraku teeb vahel omad korrektiivid)

vana@sugugi mitte diislivihkaja, lihtsalt tähelepanekud...
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Postitus Postitas puhvel »

vanaisa kirjutas:sobilikku marki ei hakka pakkuma aga selline mõttetera et kui sul diisli ostmiseks ainuvõimalik koht on bensiinijaam, siis pole nad midagi nii "ökomad" kui bensukad.
Eelpool mainitud Chero 4.0 omab ka väändemomenti mis üsna korralik, V8-test rääkimata.
Lisaks võivad esineda diisli puhul üllatused stiilis "krt, jälle aku läbi" või "neetud eelsüüteküünlad ei tööta"

(jah, jah kõik dislaomanikud taovad rindu ja kiidavad ka -25 juures käivitumist ainult võtme näitamisel, elu paraku teeb vahel omad korrektiivid)

vana@sugugi mitte diislivihkaja, lihtsalt tähelepanekud...
Või on tahetud öelda, et diisli tankimiseks ainuvõimalik koht on bensiinijaam ? :wink:
XC 70
Kasutaja avatar
rt23
True Off Roader!

Postitus Postitas rt23 »

Pajero ja jeep on head autod aga kui rahakott peale hakkab võta toyota. Kestab vähemalt :wink: Ok patrol kah suht hea pill :mrgreen:
Asukoht viljandimaa Suslepa. Tel 53365288 - Toomas
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”