Matu kirjutas:Tere! Pea igas teemas kus nimetatakse cherokeed tuleb jutt 3,1 paadimootor halb 2,7 hea. Mõni jälle kirub seda 2,7. Kas kuskil leidub ka faktipõhist või argumenteeritud juttu ? Keegi küsib kas tasub osta, siis tuleb jutt, et nii halb, pole mõtet osta. Foorum juttu täis aga midagi konkreetset ei ole.
2,7 pidi olema kütuse suhtes tundlik, pihustite eemaldamine keeruline. Kas mootor maha või olen kuulnud, et tehakse kerele ka sisselõikeid(enda autole sellist lähenemist küll ei sooviks)
Kogemus on 3,1 mootoriga olemas. Olen kuulnud ka neid hirmujutte, et lähevad kuumaks, ei toimi ja tuleb endale mingi teine auto osta, et saaks 3,1 gc-st võimalikult kaugele sõita.
Minukäes oli autol päris hea tamp taga, päevas üle 200km 5-6päeva nädalas ja mitu kuud sedasi. Kui jooksvatest hooldustest mitte rääkida siis ainuke asi mis juhtus oli seotud piduritega. Vahepeal tuli 2 jalaga peale hüpata, et midagi toimuks. Auto läks edasi tuttavate kätte ja käivad siiani külas. Kusjuures veel sama autoga. Aa meenub veel, et vahekasti kett sai otsa.
Tööalaselt puutusin ka ühe teise 3,1 omanikuga kokku kes oli autot minust tunduvalt kauem omanud. Kurtis vaid sildade vastupidavuse üle. Küsisin kas mootoriprobleeme pole esinenud ütles, et ei.
Samuti olen kuulnud, et antud mootorit pidi lihtsam ning odavam remontida olema, kuid ei tea kas või kui tõsi see on. Küttekulu jäi mul natuke alla 10l sajale. Sellise massiga liikuri kohta ei ole minuarust vähe ega palju. Suht mõistlik kulu.
Ei tea kas mul lihtsalt vedas või sõltub asi sellest kus ja kuidas masinat varem hooldatud on. Kui ma vajaksin maasturit ja keegi pakuks odavalt 3,1 chero julgeksin osta küll.
Teemavälist juttu ka. Kui otsida volkari ja audi kohta infot(v6diisel) ning kasutada kasvõi otsingusõna"Hitleri kättemaks" on asi selge.
Mis vead, kallis remont on, mis läbisõideupealt jama pihta hakkab jne.
Kui keegi mind selle Chero teemaga nüüd harib oleks tore.
Madis
Mul endal 2.5 paadikas, ostes tegin plokikaante kapremondi(nädal aega sõitsin kuivalt enne, kui aru sain, et kaaned sodid, hakkasin netist uurima, miks sooja ei puhu

), 3 aastat ja 40k kilomeetrit peenestamist hiljem töötab veel veatult.
Kuna mulle meeldib ise parandada asju, leian, et see on väga super mootor, kõik tähtsad agregaadid on lihtsasti ligipääsetavad mootori ees(kapoti lahti tehes on ilusti reas generaator, termostaat, veepump, vaja ainult viskoventikas ja ta plastik-ümbris äärmisel juhul eemaldada). Eelsüütekad, pritsid, plokikaane poldid ja muu vajalik on otse ligipääsetav(enne 97 aasta variandil eelsüütekad veidi sitemas kohas).
Tore on ka see, et tal on hammasrihma või keti asemel eluaegsed hammakad.
Väntvõllile, nukkvõllile ja muule tähtsale saab ligi radika ja esivõre eemaldades, pole väga hull.
Kütuse kohapealt on see mootor väga lollikindel, kuna töötab ilusti kasvõi puhta toiduõliga(ta on inglismaal valitud üheks kõige paremini biokütustega ühilduvaks mootoriks üldse).
Tuleb kriitilistest hooldusintervallidest kinni pidada, enne ja peale sõitmist lasta temperatuuridel normi jõuda ja kestab hästi.
Ainus kaebus disaini koha pealt on see krdi starter, mis on paigutatud turbo ja kollektorite TAHA, nii et need peab ennem täielikult eemaldama.
Teine asi on see, et kuna tal on nookurite ülekande suhe 1:2(raskem) on nende kulumine veidi suurem, tasub jälgida et need toredad vardad seal "mõõdus püsivad" ja hüdrotõukurid tervise juures on(töösoojalt ei tohiks tiksuda).
Minu käes on ta üle elanud nädala igapäevast tosoolita sõitmist talvel, keetmist mudas suvel, ühe hüdroluku ja muud põnevat
See on minu kogemus selle mootoriga igatahes, teistel võib see varieeruda, ilma selle autota poleks ma autoremonti eales ära õppinud, nüüd ütlen lõhna järgi juba ära, mis asi kärssab
Kui selle kasuks otsustad, siis võin alati nõu ja jõuga probleemide korral aidata, eriti veel väikse chero puhul

Aitan vintsi, tõste ja muu tjuuninguga. Teen lihtsamaid freesimistöid, treimistöid ja pisemat automaatikat-koosteseadmeid.
Hüdrovintsiga-paadiankruga-täislukkudega chero-põka. Turistis tiim paadiankur.