külgsuunalised istmed on jälle istmed

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
tt
Fitting 38"

külgsuunalised istmed on jälle istmed

Postitus Postitas tt »

Aega võttis mis ta võttis, aga ARK lõpuks tunnistab külgsuunalisi istmeid istmetena. Käisin täna reg. tunnistust ümber vahetamas ja discovery on 7 kohaline, riigilõivu ei maksnud.

uutel masinatel alates okt 2007 ei või olla külgsuunalisi istmeid, aga see nõue ei puuduta vanu masinaid. ark vahepeal tõlgendas seadust justkui kehtiks ka vanadele.

pikem mõttelõnga veeretamine antud teemal landrover.ee foorumis
daffid
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas daffid »

whoo hoo!

lr foorumis kribad:
//
riigilõivu ei maksnud, angaaris tuleb lasta ülevaatusaktile kirjutada, et andmed valed ARK-i süül
//

Et kas auto tuleb hangaaris ette n2idata?

daff@homme arki.
Kasutaja avatar
tt
Fitting 38"

Postitus Postitas tt »

daffid kirjutas:whoo hoo!

lr foorumis kribad:
//
riigilõivu ei maksnud, angaaris tuleb lasta ülevaatusaktile kirjutada, et andmed valed ARK-i süül
//

Et kas auto tuleb hangaaris ette n2idata?

daff@homme arki.
tädi Tallinna ARK infolauas arvas, et angaaris tuleks ette näidata, ülevaatuse akt sealt saada, et näitsikutel kes uut reg tunnistust trükivad oleks alus. sama teema kui näiteks värvi vahetusel vms.
Kasutaja avatar
Po18
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Po18 »

minu uazil on ka 7 kohta ja olen 2 päeva omanik ja muidugi arusaamatusi oli nende kohtade ja värvi pärast aga kõik laabus siiski.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

daffid kirjutas: daff@homme arki.
Ja sa pole ilmselt ainuke defeka omanik, kes sama tee jalge ja rataste alla võtab. telefoni usutlus murelistega andis mõista, et läheb aktiivseks tegutsemiseks.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
daffid
Got ARB and Nitrous?

peale hetkelist eufooriat j6udis mulle kohale, et minule see uudis vist ei t2hendagi midagi. Minu 110'nel tagumistel klappidel turvav6id ei ole. (ei tea kas originaalis olid v6i mitte).

V6i ei m2ngi see rolli?

Ja lisaks on see lisaistmete v2rk ilmselt kahe teraga m66k, yks potentsiaalne lisamaksustamise viis tulevikuks ;)

Aga kuna me k6ik v2ga h2sti teame, et rohkem on parem, siis heameelega v6taks need istmed registrisse kyll.

daff.
Kasutaja avatar
Po18
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Po18 »

daffid minu Uazikul ei ole ka ju turvavöid ja sain ikka 7 kohta passi.
Kasutaja avatar
tt
Fitting 38"

Postitus Postitas tt »

daffid kirjutas:peale hetkelist eufooriat j6udis mulle kohale, et minule see uudis vist ei t2hendagi midagi. Minu 110'nel tagumistel klappidel turvav6id ei ole. (ei tea kas originaalis olid v6i mitte).

V6i ei m2ngi see rolli?
istmete lähemat uurimist ei toimunud, vaadati läbi klaasi mitte väga lähedalt ja mitte väga läbitungival pilgul, rohkem huvitas vin kood ja raami number

loe LR foorumist mis nõuded ismete kohta käivad - kui esmakordselt kasutusele võetud enne 01.01.1998 siis E-reeglid nr 17 (M1 kategooria sõiduki istme kinnitus ja peatoed) või nr 80 (Suure ühissõiduki istmete tugevus ja kinnitus) või direktiivile 74/408/EMÜ ei kehti
ehk kui väljalase vanem kui 98 siis peab vastama ainult tootja nõuetele ja olema toimiv :)

dokument mis läbi närida : Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded

mine kohale, ehk läeb õnneks, kui ei siis küsi siniste silmadega "Mis õigusakti alusel?" :shock:
daffid
Got ARB and Nitrous?

nii. tehtud. 9 sitze.

aga tasuta enam ei saand :) onud haistsid vist kahjumit :)

jooksutati m6ned korrad edasi tagasi, l6puks j2eti mingit peaspetsi ootama, peale 5 minti ootamist tundus 200.- juba odav ja maksin 2ra.

muidu l2ks lihtsalt ja suht nobedalt.
Kasutaja avatar
tt
Fitting 38"

Postitus Postitas tt »

daffid kirjutas:nii. tehtud. 9 sitze.
aga tasuta enam ei saand :) onud haistsid vist kahjumit :)
ma ütlesin neile, et ma juba augustis masinat eestis esmakordselt arvele võttes avaldasin tungivalt soovi külgsuunalised istmed istmeteks lugeda.
helistati kuhugi, keegi toru ei võtnud, kratsiti kukalt ja kirjutati aktile juurde "vist ARK viga"
hrz
wanker

Postitus Postitas hrz »

daff kas sul v6eti ka haagise mass 3500kg pealt auto täismassini? see oleks suht negatiivne. muidu l2heks teeks ka disco 7 seateriks.. suurem ON parem ;)

-
hrz
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

hrz kirjutas:daff kas sul v6eti ka haagise mass 3500kg pealt auto täismassini? see oleks suht negatiivne. muidu l2heks teeks ka disco 7 seateriks.. suurem ON parem ;)
Nad EI tohi seda teha, sest tegu on OMAVOLILISE tehase andmete muutmisega. Loodetvasti oli tegu näpukaga.
Kasutaja avatar
tt
Fitting 38"

Postitus Postitas tt »

Landy kirjutas:Nad EI tohi seda teha, sest tegu on OMAVOLILISE tehase andmete muutmisega. Loodetvasti oli tegu näpukaga.
uurisin jälle pühakirja ja selgus et m1 ja n1 kategooria masinatel tõepoolest piduritega haagise mass ei või ületada registrimassi

AGA M1G ja N1G sõidukitel 1,5 kordne auto registrimass kui mitte rohkem kui 3.5t. niisiis kui mustamäele asja, astun ark-ist jälle läbi :twisted:

--------------------

Kood 1303. Mootorsõiduki haakes veetava või pukseeritava sõiduki lubatud suurim tegelik mass

Nõuded: 1) ühelgi juhul ei ole lubatud ületada veduki valmistaja poolt määratud vedukiga veetava haagise lubatud suurimat massi;
2) M1 ja N1 kategooria veduki haakes on lubatud vedada O1 või O2 kategooria kesktelghaagist. M2 ja M3 kategooria veduki haakes on lubatud vedada kesktelghaagist või kaheteljelist täishaagist. Haagise lubatud suurim tegelik mass on:
a) pidurita haagise korral 0,75 tonni või 0,5 veduki tühimassi, kusjuures aluseks tuleb võtta väiksem väärtus;
b) piduriga haagise korral veduki registrimass või M1G ja N 1G kategooria veduki korral 1,5-kordne veduki registrimass, kuid mitte üle 3,5 tonni, v.a M3 kategooria I klassi veduki korral;
c) M3 kategooria I klassi veduki korral, kui kaheteljelisel bussihaagisel on ABS pidurid, 1,4-kordne veduki registrimass;
.....
daffid
Got ARB and Nitrous?

[quote="hrz"]daff kas sul v6eti ka haagise mass 3500kg pealt auto täismassini? see oleks suht negatiivne. muidu l2heks teeks ka disco 7 seateriks.. suurem ON parem ;)

-
hrz[/quote]

ei muutnud, sest mul oli algusest peale 2950kg, ehk t2ismass. Kui keegi v2idab, et saab selle lasta ka ymber teha, eks siis ma k2in j2lle arkis :)

siiani pole lihtsalt vajadust olnud, a mine sa ette tea :)

daff.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”