helar kirjutas:Karastatud variant sobib ilmselt ainult jääle. Kui miski kõvema pinnasega , a`la kivi või betoon kohtub, läheb ilmselt pooleks.
Eks targemad parandavad.
Ma niimoodi puusalt tulistan ja ütlen, et kui on kõvasulam, siis on kõvasulam. See karastamine sinna takkatippu on vast üle võlli kui just kusagil liustikus ei turni. Ilmselgelt naela tervisele soolatud asfalt ka ei meeldi.
Kui läheb sihtotstarbeliseks kasutamiseks, siis isiklikult soovitaks tõesti kõvasulamit, sest harju keskmine teras laseb sealt naela küljest lõpuks lihtsalt jalga. Wolfram-karbiid on igatahes korralik materal kui vaja luurele minna. Eriti veel kui kusagilt hange vahelt asfaltile keerata.
Karastamine teeb iga metalli tugevamaks aga samas ka mõranemisele vastuvõtlikumaks. Nii pisikesed punnid mu arust ei tohiks kildudeks lendama hakata - eriti veel kui sulam on õige.
Ma ise kahjuks ei ole selle teemaga nii sina peal ja midagi juurde leelotama ei hakka
Vahemärkusena arvan, et üleüldse parim lahendus tänavasõidu mõistes on kolm jooksu - suvekas, lamell ja siis nael. Eks igaüks täiendab vastavalt edevusele-vajadusele-oludele.